אתם אוהבים לראות תמונות, נכון ?

אתם אוהבים לראות תמונות, נכון ?

בסוף ספטמבר ביקרנו - אשתי ואני - במשך 12 ימים באיטליה, מהם 4 ימים ברומא ובוותיקאן וצילמתי תמונות רבות. חזרנו ארצה בערב ראש השנה ומאז הייתי מאד עסוק, לכן לא התפנתי להעלות תמונות שצילמתי. בסיכומו של דבר, הכנתי מהתמונות 4 מצגות, שתי מצגות מרומא ומהוותיקן ו-2 מצגות נוספות ממקומות נוספים בהם ביקרנו. בשלב זה אעלה לפורום את המצגות מרומא, בתקווה שתמצאנה חן בעיניכם. אם תרצו אעלה בהמשך את המצגות הנוספות הכוללות תמונות מפומפיי ומקאפרי. כאמור, שהינו ברומא 4 ימים. במצגת הראשונה תמונות מהיומיים הראשונים ובכלל זה תמונות מהפורום של רומי. התמונות במצגת השניה הן מהיומיים הבאים וכוללים תמונות מהוותיקן.

והמצגת השניה

לאחר העלאת המצגת הראשונה הבחנתי שההגהה לא נערכה כראוי וישנן מספר שגיאות. אני מצטער ומתנצל על כך. במרבית הימים ששהינו באיטליה מזג האויר היה נוח, התחיל כמזג אויר נעים וחם, בצהריים היתה התקדרות ולקראת ערב החלו לרדת גשמים קלים. היום בו ביקרנו בוותיקן היה שונה, היה זה יום גשום במיוחד, התור בכניסה לבזיליקה היה ארוך מאד ונמשך זמן רב, כל זמן העמידה בתור היא בשטח הפתוח תחת כיפת השמים גשם שוטף. מצורפת המצגת השניה מרומא בתקווה שכאן לא תתגלנה שגיאות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשנה טובה איש יקר כמה השקעה במצגת אחת

תודה רבה זה היה לי מרגש במיוחד לראות את המצגת כי הייתי ברומא לפני 4 שנים וזה היה טיול חלומי לשבועיים מהם 4 ימים ברומא, רומא היא עיר מדהימה-שאני אישית מאוד רוצה לחזור אליה ולבתי הקפה הזרוקים בשלווה וטבעיות בכל פיאצה ופיאצה, אז התחלנו ממילאנו וצפונה לאגמים בשוויץ ועד רומא הפעם נתחיל מרומא ונרד עד לגבול עם צרפת בדרום
בעזרת השם. השורות הסבר שהוספת בכל תמונה נהדרות ומוסיפות המון-הרבה תודה, אחלה משקיען יש לנו בפורום
תודה!!

בצפון איטליה ביקרנו לפני כארבע שנים

זה היה הנסיון הראשון והאחרון שלנו לנסוע בטיול מאורגן. לא אהבתי !!! (את הטיול המאורגן כמובן,) היינו בצפון איטליה ואזור האגמים, עלינו להרי הדולמיטים בגבול עם שוויץ, ביקרנו במילנו וכמובן בוינציה. הנופים שם מהממים. לאחר אותו נסיון לא מוצלח, חזרנו לטיולים פרטיים. בארץ אנו מארגנים מסלול, שוכרים מכונית ונוסעים לאן שאנו רוצים ובקצב שלנו. אני שמח שאהבת את המצגות, במהלך הערב אעלה שתי מצגות נוספות עם תמונות מבית יציקה לפעמוני כנסייה בעיר אגנון.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifגם אנחנו עשינו טיול פרטי עם רכב מפה

והמון מצב רוח טוב

פשוט מהמם!!! המון תודה על שתי המצגות ../images/Emo140.gif

באמת השקעת! תודה. בחיים לא הייתי ברומא או באיטליה בכלל.. אבל זה בהחלט אחד המקומות שאני משתוקקת לבקר! יש לי עוד זמן
מישהו אמר לי פעם שרומא היא פשוט מוזיאון פתוח מתחת לשמיים! הייתי אומרת זה המעט שאפשר לומר.

רומא היא אכן מוזיאון פתוח, זו ההרגשה.

השתדלתי להביא מעט ומייצג ממה שראינו וחווינו מרומא. ביום הראשון החלטנו לנסוע באוטובוס תיירים שנהוג הערים רבות, אוטובוס קומותיים ללא גג הנוסע במסלול מעגלי הכולל את כל אתרי התיירות בעיר (בירושלים זה קיים ומוכר כקו 99 ). זהו מסלול שקונים כרטיס וניתן לרדת ולעלות בכל התחנות לאורך המסלול במשך 24 שעות. רצינו לקחת קודם "טעימה ראשונה" מרומא ולאחר מכן להתמקד יותר באזורים שעניינו אותנו. ביקרנו ברומא במשך 4 ימים ונותרנו עם תחושה שלא מיצינו את הכל ופיספסנו לא פחות ממה שראינו.

ועוד שתי מצגות כמובטח,

המצגת השלישית כוללת צילומים מהעיר פומפיי, זו עיר שנהרסה בשנת 79 לספירה מהתפרצות הר הגעש ווזוב. יש במצגת תמונות של שני בני אדם שהתאבנו כתוצאה מפגיעת הלבה. הביקור בפומפיי עשה לי חשק לקרוא את הספר "פומפיי" מאת רוברט האריס, זהו רומן הסטורי המתאר את הימים שלפני התפרצות הר הגעש. בעבר התחלתי לקרוא את הספר, אך היו לי דברים יותר חשובים באותה עת, כך שבקושי סיימתי את הפרק הראשון וזנחתי את הספר, בעקבות הביקור בפומפיי חזרתי לקרוא אותו.

המצגת הרביעית והאחרונה לטיול זה.

גולת הכותרת של הביקור באי קאפרי הוא ביקור במערת הנטיפים אליה ניתן להיכנס רק באמצעות סירה. כאשר שאלנו בעיר סורנטו, משם הפלגנו לקאפרי, אם ניתן להיכנס למערה, נעננו שלא ניתן לדעת מראש, חייבים להגיע לקאפרי ורק אז אפשר לדעת. לטענתם, בגלל בעיות של גאות ושפל לא ניתן לדעת מראש. כמובן ששטנו לקאפרי ולא יכלנו להיכנס למערה. תיירים אחרים סיפרו שכך קרה להם, נראה שזו הדרך שלהם לאלץ תיירים להגיע לאי, שעם כל יופיו אין הצדקה לבזבז עליו שעות רבות וכמה עשרות יורו לשיט עד האי ובחזרה רק כדי לדעת שאי אפשר להיכנס למערה. האם לא יכלו לוודא זאת בטלפון לפני מכירת הכרטיסים ? זה הזכיר לי את הסופרמרקטים אצלנו, תמיד הלחם והחלב בסוף כדי לאלץ את כל הלקוחות לעבור בכל החנות.

אדם לא יכול כי זה אינו תלוי בו...

פגיעה של "לַבָּה" ברקמות חיות, גורמת להתאבנות הרקמות והפיכתן לאבן. החום המשוער של לבה בזמן התפרצות הר הגעש היא 1200 מעלות צלזיוס. השם "לבה" בא מהמילה Lavo ( שפירושו בלטינית ובאיטלקית - לשטוף). התוצר הסופי של הלבה, לאחר התקררותה היא סלעי הבזלת המוכרים בארץ בעיקר באזור רמון, הגולן וקרני חיטין, אין תהליך טבעי אחר היכול לייצר בזלת לכן, בכל מקום שמוצאים סלעי בזלת רואים בכך עדות להתרחשות פעילות וולקנית. באיים שבין סיציליה לאיטליה, יש הר-געש שהיה פעיל במיוחד בימי הרומאים. הדי התפוצצויותיו נשמעו בכל האיים שמסביב, ועמודי "האש" נראו מהאוניות במרחבי הים התיכון. הרומאים האמינו שבמעמקי הר זה מצויה הסדנה של אל האש "וולקן", מי שחישל את כלי-הנשק של האלים ובני האלים. ההר נקרא וולקנו, ולימים השם הפך לשם נרדף לכל הר-געש, גם הזמרת חוה אלברשטיין שואלת - כמו כולם - מה אנשים ממשיכים לחיות במקומות אלה השרוי בסכנה תמידית. אני מצרף את מילות השיר "לפתח הר הגעש"

למעלה