אתם בעד כדורים פסיכיאטרים?

נטע523

New member
אתם בעד כדורים פסיכיאטרים?

האם מישהו פה לקח וזה עזר לו? אני מתלבטת אם לקחת,כי אני לא בדכאון קליני,אני מתפקדת בחברה,אם זאת אני מרגישה שאולי אני צריכה,יש לי סוג של אפיפות שמלווה אותי לכל מקום וסוג של דכאון סמוי. עכשיו אני בצומת דרכים ולא יודעת לאן לפנות. אני יודעת שכדורים לא יוכלו לשנות אותי לגמרי,אבל אולי כן יוכלו לעזור לי,ואולי כן כדאי לי לקחת (פעם הייתי ממש נגד זה) מה דעתכם?

hilabarak

New member
אני חושב שהשאלה איך מתייחסים לכדור פסיכיאטרי

אם נדמה אותו רגע לכדור נגד לחץ דם. אז בהנחה שאדם לוקח את הכדור וממשיך לאכול ולא להתעמל, אז יש בעייה. הבעייה איננה קשורה בכדור נגד לחץ הדם, אלא באורח חייו של החולה. בעיני כדור פסיכיאטרי הוא זהה. אם לוקחים אותו כדי להקל על סימפטוםחזק יותר או פחות (חרדתי/דיכאוני.....) ובד בבד מטפלים ברצינות בגורמים, אז נהדר. כי לא משנה אם ממשיכים עם הכדור או לא, הטיפול בסימפטום משפר את הבעייה ועובד יחד עם הכדור. בדיוק כמו בלחץ דם שאולי נהיה חייבים גם לאחר דיאטה וכושר להמשיך לקחת אותו, אבל מצבנו היסודי התשפר. אם הכדור הוא תחליף לטיפול בבעיות, אז יש בעייה - לא בכדור אלא בחולה שלא לוקח אחריות על הסיבות שהביאו לסימפטום הדיכאון. בכלל בנוגע למקרה הספציפי שלך כדאי להתייעץ במומחים שיחוו דיעה.

davidmaur

New member
מאחורי תשובתך ישנה אמת שחייבים להדגיש

והיא שבסופו של דבר , הבחירה האם לצאת או לא לצאת ממצב דכאוני היא בחירה שלנו ואין להאשים שום מכניזם כימי. אנו בוחרים האם להיכנע או לא להיכנע לאותו מכניזם שבגללו אנו שוקעים בדיכאון.

נטע523

New member
מסכימה...

החלטתי לא לקחת כדורים כרגע,ולנסות לעבוד על דברים בכוחות עצמי .

בוקר טוב, נטע

תרופות נוגדות דכאון (בטעות כתבתי ותקנתי "נוגדות בעיות"
) בכוחן לשפר את הרגשתך ולהקל על הסבל שבתחושת הדכאון- גם אם אינו דכאון קליני. במידה ואת מרגישה תחושת דכאון המעיבה על חייך ומשרה עליהם עצב מתמשך, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה (אין הכרח לפנות לפסיכיאטר), לשתף אותו במה שאת מרגישה ולבקש מרשם. כפי שציין ברק לפני, הפתרון האמיתי כרוך בשילוב של תמיכה תרופתית בד בבד עם תמיכה נפשית- התרופה מקלה על הסבל הרגשי, אך טיפול הולם בבעיותיך ישרש את הבעיה, שהיא הגורם לסבל. בכל-אופן, אני מאמינה שאין כל ערך לסבל בפני עצמו, ואדם שכואב לו- מוטב כי יעשה כל שלאיל ידו לעשות כדי להפחית את הכאב. כשכואב הגוף- לוקחים אקמול; כשהנפש דואבת- לוקחים "אקמול לנפש"- אלה אותן התרופות נוגדות הדכאון. יום נפלא וגדוש בסיבות רבות לחייך...
גילת

נטע523

New member
תודה גילת../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתכם שצריך גם טיפול פסיכולוגי כלשהוא,פשוט מאסתי בזה קצת.הייתי בטיפול אחד 6 שנים ומאסתי כבר בלדשדש בדברים ולחפור.וזה גם עולה המון כסף. בכל מקרה......על איזה טיפול אתם ממליצים?

נטע יקירה

אינני יודעת מהו סוג הטיפול הפסיכולוגי שעברת, אך לטעמי, אין זה מספיק שמטפל יסתפק רק ב"לדשדש בדברים ולחפור"- יש צורך בהנעה קדימה. כבודו של העבר במקומו מונח, אך לעתים עלינו להרפות ממנו מעט ולהקדיש את מירב תשומת הלב להווה ולקראת עתיד רצוי ונכון לנו. האם הטיפול הפסיכולוגי שעברת הועיל לך? האם קידם אותך? לא יהיה נכון ולא יהיה אחראי להמליץ לך על סוג הטיפול היעיל עבורך, מאחר ואינני יודעת די על המקרה שלך. אם את מעוניינת לפרט יותר כדי שאוכל לסייע, את מוזמנת להוסיף ולכתוב על גבי דפי הפורום, או לפנות אלי באמצעות המסרים. ערב נפלא.....
גילת

כדורים פסיכיאטרים

יכולים מאד לסייע, ובמיוחד למי שעבר טיפול פסיכולוגי ממושך. אני מרשה לעצמי לקבוע את הקביעה הזו לאור הנסיון האישי שלי ושל הסביבה הקרובה אלי. בנוסף כדאי לך להתייעץ בנושא עם הפסיכולוג/ית שהיית אצלה בטיפול. פסיכולוגים אמנם לא מנפיקים מרשמים, אבל בהחלט מצויים בנושא הפרמקולוגי.

למעלה