אתם בשביתת בישול?

אתם בשביתת בישול?

איך זה שעדיין לא פתחתם שרשור: בישולינו השבת? את מי צריך להעיר כאן?
אין לי חשק ממש לבשל השבת ואני סולדת כרגע מבשר ועוף לכן החלטתי השבת לעשות שבת חלבית/פרווה - זקוקה לרעיונותיכם. התואילו? ובהזדמנות זו אשאל את
הפורום- האם גם אתם שולחים יד בבישולים?
 
מותר להשוויץ?

לגבי השאלה האחרונה- השבוע, בסתם יום של חול, חזרתי הביתה בערב וחיכתה לי לזניה חלבית שיא הטעימה מעשה ידיו להתפאר של אישי {שאשכרה המציא את המתכון}
ובישולים לשבת? עוד לא התחלתי..... רעיונות? מישהו?
 

אביטל62

New member
אנחנו לא בבית השבת

אז אין בישולים! נראה לי נורא מוזר שבת חלבית...
 
בשעה טובה השבת מוכנה

סיימתי לבשל.. נשאר רק החמין למחר.. אז ככה: דגים - פילה מושט בנוסח מזרחי. בשר מס` 5 פרוסות (התרכך לי בסיר לחץ יותר מדי). זיתים מבושלים חריף. קוסקוס עם מרק ירקות. סלטים. מחר החמין. רעייתי נפלה שדודה למיטה.. עבדה היום מספיק קשה. מחר בבוקר נשטוף. ונשתדל ששולחן שבת יהיה ערוך כבר לפני חצות..
 
השבת שלנו:

אחרי הרבה זמן שלא אירחנו השבת אמא שלי באה ומכינים: לערב: סלט חסה, גזר ואגוזים סלט קישואים בשמיר מרק עדשים שכבר מוכן ומריח שיגעון עוף שאמא מביאה אורז צהוב פירות בראוניז תה לצהריים: סלטים ומרק מהערב חמין פירות בראוניז תה סעודה שלישית: שאריות במוצ"ש מלווה מלכה. רעיונות בשבילך: פשטידות חלביות: פצפוצי אורז, פטריות ויש עוד הרבה חפשי בספרים וברשת. סלטים: סלט יווני מרקים: אפשר להקרים מרקים ע"י שימוש ב
מומסת ושמנת מתוקה. מנה של פחמימות: תפו"א מוקרמים או אנטי פסטי אם אתם אוכלים חלב ו
יחד אפשר להכין דגים כמנה עיקרית. שבת שלום
 

בסג

New member
בראוניז... ../images/Emo99.gif

מה יש ב"סלט חסה, גזר ואגוזים", חוץ מחסה, גזר ואגוזים? איך מתבלים אותו?
 
הכנו תסלט חסה+גזר+אגוזים שכתבת

אבל מכיוון שלא כתבת איך מתבלים אותו, אז הכנו תיבול שהומצא על ידינו ויצא מאוד טעים: ערבבנו 2 כפות טחינה+כף שמן זית+כף מיץ לימון+מלח+א.שום+כף מים שפכנו את כל זה על הסלט ועירבבנו טוב טוב.
 
מצטערת ששכחתי לענות לך

התיבול הוא עם רוטב צרפתי: 2 כפות חומץ הדרים (אני עשיתי עם רגיל וזה יצא מצויין) 2 כפות מיץ לימון רבע כפית אבקת חרדל (גם ממרח הולך טוב) חצי כפית מלח רבע כפית פלפל רבע כפית פלפלת (פפריקה) חצי כפית סוכר 1 כף שמיר קצוץ חצי כוס שמן סלט משובח (אני שמתי שמן זית) הכנה: 1.ערבבי היטב את כל החומרים חוץ מהשמן בקערה בינונית 2.הוסיפי את השמן טיפות טיפות כשאת טורפת כל הזמן במזלג. הרוטב צריך להיות די סמיך. משך ההכנה במזלג-כ-2 דקות. זה לקוח מתוך "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. שוב
 

בסג

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo66.gif

- מרק גריסים וירקות - תפו"א + בטטה + בצל אפויים - אורז עם שקדים - רוטב זיתים ועגבניות
 
אצלנו השבת נניח על השולחן:

מרק גריסים
אורז
רוטב זיתים
בטטה+תפו"א+בצל בתנור בבוקר אנחנו אצל סבא.. ובקשר לשאלתך לרעיונות לחלבי - הגעת למקום המתאים (בעלי צמחוני אז יוצא לי לבשל המון חלבי\פרווה): לזניה,בורשט,פסטה,פשטידות,מרק בצל,פיצה,תפו"א אפויים ממולאים בגבינה,מוקפץ,ממולאים... שבת שלום
 
רוטב זיתים

(לא יודעת של מי המתכון-ראיתי תרוטב באולמות - ניסתי לחכות אותו והצלחתי
) מצרכים: כוס מים 3-4 כפות רסק עגבניות קופסת זיתים ללא גלעינים תבלינים (מלח,פ.שחור,פפריקה,פטרוזיליה,חווייג') אופן ההכנה: מחממים את המים בסיר מוסיפים לזה רסק עגבניות, מערבבים 2-3 דקות. מוסיפים זיתים ותבלינים. מבשלים כ10-15 דקות. בדרך כלל זה בא כתוספת לאורז.
 
למעלה