אתם בשער הראשי של תפוז

אין בעייה...

יש 2 סוגים של התכרויות- התמכרות פיזית, והתמכרות נפשית. התמכרות פיזית הולך יד ביד עם התמכרות נפשית, אבל לא להיפך. כאשר אתה מכור פיזית לדבר מסויים, אחרי תקופת זמן מסויימת שהגוף לא מקבל את החומר שלו הוא מכור, הוא מתחיל להגיב בהתאם. לדוגמא- כשמישהו מכור לסיגריות גם הגוף שלו מכור. הסיגריות משחררות כימיקל שמצוי אצל כל אדם בגוף במינון מסויים. סיגריה מגבירה את המינון הזה, והגוף צורך אותו במינון יותר גבוה, ולכן כשאתה מפסיק לעשן סיגריות וחוזר למינון הטבעי שלך הגוף צריך תקופה מסויימת להתרגל חזרה. כנ"ל עם אלכוהול, כנ"ל עם הרואין. בגראס, הגוף שלך לא מכור מבחינה פיזית. רק מבחינה נפשית, כלומר אתה פשוט רוצה לחוות את אותה תחושה כשחווית כשהיית מסטול. זה הכל בראש, והגוף שלך לא מתמכר לכלום, בגלל זה גם אין מוות ממקרים של "עישון יתר" כמו שטענו פה קודם. מקווה שהבנת את ההבדלים. אם לא אני אשמח להסביר לך יותר בפירוט....

פלטרון

New member
יש לך דוגמאות מחיי היום יום ?

אני רק רוצה לומר לך שאני באמת שואל.. לא מתווכח. כי זה מעניין. ( גם אם זה לא נכון
... סתם סתם - אני צוחק.
) וברצינות - היית אומר למשל שההתמכרות הנפשית לגראס (עליה אתה מדבר) היא למשל כמו התמכרות נפשית לסקס? כלומר הגוף לא חווה תסמיני גמילה (אם אין סקס), אבל שלא בסתירה.. אנחנו רוצים עוד. משהו כזה בערך ? יש לך עוד דוגמאות מחיי היום יום, להתמכרויות נפשיות שאינן מזיקות ? יש לך דוגמאות להתמכרות נפשית שכן מזיקה, אך שאינה כוללת התמכרות פיזית לצידה? תודה.

קבל תשובה...

לגבי ההתמכרות הנפשית לסקס, הגוף כן נותן סימנים פשוט את הסימנים האלה ניתן להתיק (בעזרת יד ימין כמובן...) הנה דוגמא להתמכרות נפשית שכן מזיקה- יש אנשים, אני מכיר מישהו כזה שפשוט מתמכרים לאנשים אחרים. פשוט ככה. לא חסרים מקרים של "הרגתי אותה בשביל לשמור עליה". יש אנשים שמפתחים תלות בלתי נשלטת באנשים אחרים, וזאת לדוגמא התכרות נפשית איומה שאין לה תסמינים פיזיים מובהקים. כבר היו מקרים (לפני כמה שבועות באיזה בי"ס בשרון) שחברה של מישהו נפרדה ממנו אז הוא התאבד. קפיש?

פלטרון

New member
ודוגמא להתמכרות נפשית לא מזיקה ?

ורק לציין, שממה שאתה אומר זאת עדיין לא התמכרות שנשמעת נחמדה.. אפילו אם היא לא פיזית. יש לך דוגמא להתמכרות נפשית לא מזיקה ? תודה.

אתה כמו הילד מהפרסומת....

סתם, זה טוב שמישהו מתעניין קצת מעבר למה שטחנו לו בשכל... הדוגמא הכי טובה להתמכרות נפשית לא מזיקה היא הדוגמא שאני טוחן אותה בדיון הזה- עישון גראס או חשיש. לא משנה מה יגידו לא לגראס ולא לחשיש יש השפעות שליליות על הגוף (מעבר לעובדה שאתה מכניס חרא לריאות- בדיוק ככמו סיגריות). ההתמכרות היא נפשית, ואני אישית מכיר בנאדם שהיה מעשן שלוש שנים רצוף כל יום, ואז הפסיק יום אחד, במכה, בלי הרבה בעיות.

זכוכיות

New member
התמכרות היא תמיד מזיקה.

ולכן מומלץ לעשות כל דבר במידה, וברגע שאתה מזהה סממני התמכרות- להפסיק זמנית או לצמצם את הצריכה שלך. יש אנשים שמתמכרים נפשית לפעילות גופנית, אז להוציא את הפעילות הגופנית מחוץ לחוק? יש אנשים שמתמכרים נפשית לאכילה, אז להוציא את המזון מחוץ לחוק? צריך ללמוד "לפקח" על ההרגלים שלך, ובמידה ואתה מגזים לעשות חשבון נפש עם עצמך ולהחליט מה הלאה. כך או כך, כמו שלא פשע לשרוץ בחדר הכושר או להיות שמן, וכמו שלא פשע לחוות התמכרויות פיזיות אחרות- שמזיקות לגוף פי כמה וכמה מעישון של סמים קלים (שהמחקרים היחידים שטוענים שהם פוגעים לגוף, הם אלה שמומנו ע"י האגודות למלחמה בסמים.. וכמו שאתה יודע- כשתחפש בעיה- תמצא בעיה.) כמו סיגריות, אלכוהול או קפאין- כך עישון סמים קלים לא אמור להיות פשע. אבל זה לא דיון על לגיליזציה, כמו שאמר המתושלח לפני, הסיבה היחידה שסמים קלים לא חוקים עדין הם פרוצדורות בירוקרטיות, שחיטויות, עיסקאות שנעשו והיסטוריה מפוקפקת כו'- בדיוק כמו שהסיבה העיקרית שסיגריות הן כן חוקיות היא שאף אחד לא מעוניין לעצבן את יצרני הטבק, בסדך הכל את הממשל מובילים האינטרסים- וכדי שהציבור יהנהן ממנים כל מני אגודות/ ועדות למלחמה בסמים שישטפו לציבור את המוח. כמו שאתה קורא בשרשור הזה, בהחלט עובד להם.

פלטרון

New member
אני חושב שאתם די מקלים ראש..וחבל

אני מכיר את כל רעיונות הליגליזציה הרבה יותר מקרוב ממה שנדמה לכם. ויצא לי לנהל עשרות שעות של דיונים (ויותר..) בנושא זה, עם אדם שחקר את זה מימין לשמאל ומלמעלה למטה (הוא בעד, אני נגד). וזה לא מוגזם. ותכל'ס - גראס מספק תחושה אחרת מאלכוהול. וכנ"ל לסיגריות. וזאת הסיבה שהחומר הזה מוגדר כסם. שימו בצד את הגראס.. ותשוו רק בין התחושה של עישון סיגריה, לתחושה של שתיית אלכוהול. אותו דבר ? ברור שלא. לא סתם אנשים משתכרים במסיבות (במקום לעשן חפיסה שלמה ..) , כי האלכוהול גורר השפעה שונה. כנ"ל לגראס, רק יותר קיצוני בכמויות ובהיקף. כל הרעיון של נוציא מחוץ לחוק את ההתעמלות וכו', מפספס את הנקודה שיש הבדל בין X גורר בוודאות , לבין X עלול לגרום בסבירות נמוכה. לכן זה סם והתעמלות לא. ( וההשוואה להתעמלות יותר מקיצונית.. התעמלות = טוב, עישון וסוטול = רע). בואי נסכם במשפט אחד - בפעם הבאה שאני ארצה "לקבל סוטול טוב" (וסליחה אם הסלנג שלי על הפנים..) , אני אשתדל לזכור שזה בכלל לא סם. מה פתאום סם..

זכוכיות

New member
סתם שאלה, ניסית פעם סמים קלים..?

כי עושה רושם שלא, אלכוהול משפיע עלי הרבה יותר מגראס. בזמן שגראס עושה לי קצת נעים, מצב רוח סימפטי ושליו כזה, אלכוהול עושה בלאגן גדול, לעיתים גם גורם לך לאבד מודעות (עם סמים קלים התודעה שלי תמיד נשארה) "היי" קטן בכיף אפשר להסתיר, שכרות לא. גראס מספק תחושה אחרת מאשר סיגריות, כמובן, אבל סיגריות פוגעות בבריאות שלך ושל הסובבים אותך בזמן שגראס עושה לך קצת נעים ופוגע הרבה פחות, כמה שהחוק הגיוני. התעמלות = טוב, התעמלות קיצונית לא. יש הפרעה כזאת, התמכרות לפעילות גופנית, האנשים שלוקים בה בדרך כלל שוחקים את הגוף שלהם עד לרמה כזאת שרוב הסיכויים שהם ימצאו את עצמם בכיסא גלגלים בגיל יחסית צעיר. שום דבר לא טוב כשהוא בהגזמה, אבל אל תדקלם לי סיסמאות אם עישון= רע, אני רוצה הסברים- למה זה רע?

פלטרון

New member
קבלי דוגמא למה עישון סמים זה רע..

א. עישון (באופן כללי) זה רע כי זה גורם לסרטן. גם מתושלח ידידך לאותו צד בויכוח כבר חתם על כך. ב. עישון סמים - שמת לב מה כתבת ..? "בזמן שגראס עושה לי קצת נעים ... עם סמים קלים התודעה שלי תמיד נשארה". מי שכותב שסמים קלים לא משפיעים על צלילות וחושים עושה עוול גדול. (אולי זה נכון אצלך.. כמו כל סם , השפעה זה עניין אינדיבידואלי ). ג. כתבת.. משפיע עליי.. עושה לי .. זהו לא דיון על זכוכיות.. אלא על סמים. לכן באמת שזה לא רלוונטי. בשורה התחתונה - גם אלכוהול זה די חרא. מסכים. אבל סמים גורמים לטשטוש, ובבקשה לא להקל בכך. תודה שנה טובה וחג שמח פלטרון (אני חוזר ללמוד - תגובות אראה רק בשישי אחה"צ)

אתה כ"כ טועה.....

בוא נתחיל מזה שאני מסכים איתך שלהכניס כל דבר שהוא לא חמצן לריאות זה לא הכי טוב שיש. הטעות שלך היא זו, ואתה יכול לשאול כל מי שמעשן- כשאתה שותה אתה מאבד כל שליטה על עצמך. פשוט ככה. בגלל זה נהגים שיכורים=נהגים מתים. כשאה מעשן אתה לא מאבד שום שליטה על אצמך. יש לך שליטה מלאה על עצמך. נכון, אנחנו מגיבים קצת לאט כשאנחנו מעושנים, ואנחנו גם צוחקים הרבה. מה רע בלצחוק? מזה אתם כל כך פוחדים? מכמה אנשים שיושבים להם בפנאן וצוחקים..?

זכוכיות

New member
איזה פחד! טשטוש!

מדובר בטשטוש ממש ממש קליל, הכל נורא בקטנה. ומה כ"כ מפחיד בזה? זה מצחיק, זה כמו שאני אגיד שוקולד יהיה לכם טעים! בבקשה לא להקל בכך!

זכוכיות

New member
אין מצב כזה

שבו מישהו מת מסמים קלים. ואני לא מדברת על כימיכלים אלה על גראס/

זכוכיות

New member
נקטע לי באמצע../images/Emo26.gif

אין מצב כזה שבו מישהו מת מסמים קלים. ואני לא מדברת על כימיכלים אלה על סמים טבעיים כמו גראס ושות'. ואם את מתעקשת לטעון שקיים מקרה כזה- אז בבקשה, ספרי לי עליו, אני רוצה עובדות בשטח ולא מיתוסים. ואותו אחד שאומר לך שהוא מכור רק חושב שהוא מכור. אנשים נהנים להגיד הרבה דברים, גראס לא ממכר פיזית, יש אנשים שפשוט נהנים מהשימוש בו כ"כ שמעדיפים לא להפסיק וקל לקרוא לזה התמכרות מנטלית. אדם שמרגיש שהוא מכור רגשית לגראס, הייתי ממליצה לו להימנע להבא או לצמצם את הצריכה, אבל הוא לא יחטוף "קריז" או סממני גמילה נוספים, זה רק יהיה חסר לו.

vinyl

New member
אם יש ספק עדיף להתרחק

את עוד תגלי שיש עוד הרבה בחורים מקסימים ושלא לקחו סמים,למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

ראיתי את השאלה בעמוד בשער

כשאת כותבת סמים למה את מתכוונת? אלכוהול? גז צחוק? גז מזגנים? גראס? אקסטזי? LSD? קוקאין? הרואין? ספידים? אמפיטמינים? להגיד סמים זה מושג כולל מידי. לפני שאת מתחילה להתחבט בשאלות כדי לך לחקור את כל נושא הסמים יותר לעומק! לי זה נשמע כאילו הבחור התנסה כמה פעמים בסמים קלים כמו גראס שהוא אינו ממכר ואינו מזיק לטווח הארוך ולא צריכה להיות לך שום בעיה עם זה. אם הבן אדם עושה סמים קשים בקביעות שם מתחיל הבעיה כי הסמים הקשים כמו לדוגמה הרואין הם ממכרים ובדרך כלל עולים הרבה כסף ושם מתחילה כל הבעיה. מגראס וחשיש אין אף מקרה מוות מדווח וזה אולי הסם הכי נפוץ בעולם!

טושית18

New member
לא הייתי מתחילה קשר...

רק אם אני מכירה אותו ממש טוב ויודעת שזה היה נסיון ולא יחזור על עצמו שוב

revitala4

New member
קודם כל תפגשי ותראי אותו- ובהקדם

היי... תראי, ככל שתדברי איתו יותר אז בכל מקרה את תתאהבי בו ותפתחי מעין תלות כלפיו, לכן, עצתי לך- קודם כל תפגשי איתו ותראי אם הוא בכלל ימצא חן בעיניך במראה, כי לדעתי אם אין משיכה אין על מה להמשיך לדבר, ותראי בכלל איך הוא מדבר ומתנהג, ותשפטי אותו את לבד, כי יכול להיות שהוא באמת לא יצמא חן בעיניך... ואם כן, אז כדי להיות יותר שקטה תנסי לעלות בשיחה את נושא הסמים ולשאול אותו מה דעתו על סמים... ואם הוא ניסה פעם... תראי מה הוא יגיד לך בכלל..... אולי הוא ישקר ואולי לא... ואולי דעתו השתנתה בנוגע לסמים... את לא יכולה לדעת כלום עד שלא תפגשי איתו, לכן, עצתי לך מכל הלב, תפגשי איתו וכמה שיותר מהר יותר טוב.... אז חמודה כל מה שנותר לי לאחל לך בהצלחה, ואני מקווה באמת שהוא הבחור שאת רוצה שיהיה.. ואם הוא לוקח אפילו מדי פעם סמים תעיפי אותו ולא קרה כלום, תגידי לו שלא מתאים לך, כי את נגד וזהו...ואם לא אז תהני.. ותשכחי מהעבר

SuperStar84

New member
הזכרתי בעקיפין את נושא הסמים

והוא התחמק... מה שלא מותיר הרבה מקום לספק אה...וחלק יגידו אולי שזה לא קשור אבל הוא הולך למסיבות אסיד והציע לי לבוא איתו... לדעתי זה אומר הרבה

../images/Emo6.gif

"הוא הולך למסיבות אסיד..". מה זה השטות הזאת "מסיבת אסיד"? תני לי לאפס לך את ההגדרות כדי שבכלל תוכלי לגשת לסיפור הזה כמו שצריך. מסיבות יער (או אסיד, אותו דבר) זה בסה"כ מסיבה של אנשים שאוהבים לשמוע טראנס. מסיבה מסויימת אנשים מקשרים את זה אוטומטית לסמים. אני לא יגיד לך שאין שם כל מיני דברים, אבל זה לא מסיבה כזאת של חגיגת סמים מטורפת. זה בסה"כ אנשים שרוקדים בחוץ כי המשטרה סימנה אותם בגלל המוזיקה שהם שומעים, וחוץ מזה כי לרקוד בחוץ בטבע זה הרבה יותר כיף מלרקוד באיזה מועדון סגור וחשוך ומעפן רצח. טראנס זה בסה"כ מוזיקה, אל תקשרו אותה עם כל הרוע שבעולם...

זכוכיות

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שבמועדונים יש הרבה מאוד סמים, אז כל מי שיוצא למועדונים "משתמש"?

למעלה