אתם זוכרים את הדיון על נושא השבבים

Desslok

New member
שהיה לנו בפורום הקודם?

אז אינטל, אחת החברות הבודדות שעד היום גם פיתחה את השבבים שלה וגם ייצרה אותם בעצמה, שוקלת להפסיק את פעילות הייצור:

המניה בתגובה קורסת.

למהלך כזה יכולות להיות השלכות גדולות גם על ישראל.

ייתכן שבטווח הארוך זה הסוף של אינטל, שהמוצרים שלה ישתרכו מאחור ויאבדו את הרלוונטיות שלהם, או יישארו רק בנישות ספציפיות

user32

Well-known member
מנהל
נזכרתי בזה כשראיתי את הידיעות. זו אכן יכולה להיות מכה, ועם זאת, גם כשטבע נפלו זו היתה מכה בסדר גודל דומה. אבל אני מכיר כל כך הרבה חברות פארמה שהוקמו לאחרונה על ידי יוצאי טבע, ולא אתפלא אם אותו דבר יקרה לבוגרי אינטל (ובמידה רבה כבר קורה). יש לי חברים שעבדו שנים בטבע ועכשיו עובדים עבור הסטארטאפים שהמנהלים שלהם הקימו, חלקם כבר הונפקו בנאסד"ק.
אז אולי FAB חדש כבר לא יהיה פה אבל יהיו דברים אחרים. אותו דבר היה עם קריסת פרוייקט הלביא בזמנו. זה לא שקמה פה תעשיית מטוסים משגשגת אבל כן יצאו לשוק אלפי מהנדסים מנוסים ונקלטו בחברות הראשונות של תחילת ההי-טק.

לא חושב שיש להם ברירה. מאז המעבר ל-14nm הם לא מצליחים לייצב תהליך לדורות הבאים. אני לא אתפלא אם אחד השיקולים במעבר של אפל ל-ARM היה חוסר הביטחון ביכולת של אינטל לספק את הסחורה (פיזית).

choo

Active member
נזכרתי בזה כשראיתי את הידיעות. זו אכן יכולה להיות מכה, ועם זאת, גם כשטבע נפלו זו היתה מכה בסדר גודל דומה. אבל אני מכיר כל כך הרבה חברות פארמה שהוקמו לאחרונה על ידי יוצאי טבע, ולא אתפלא אם אותו דבר יקרה לבוגרי אינטל (ובמידה רבה כבר קורה). יש לי חברים שעבדו שנים בטבע ועכשיו עובדים עבור הסטארטאפים שהמנהלים שלהם הקימו, חלקם כבר הונפקו בנאסד"ק.
אז אולי FAB חדש כבר לא יהיה פה אבל יהיו דברים אחרים. אותו דבר היה עם קריסת פרוייקט הלביא בזמנו. זה לא שקמה פה תעשיית מטוסים משגשגת אבל כן יצאו לשוק אלפי מהנדסים מנוסים ונקלטו בחברות הראשונות של תחילת ההי-טק.
הבעיה עם סטארטאפים, שהם מעסיקים יחסית מעט עובדים, ומגוון מקצועות די מוגבל. מרבית האנשים ששעובדים במפעל הייצור של אינטל בקריית גת, לא יוכלו להשתלב בסטארטאפים כאלו, או במרבית מקומות העבודה האחרים. המקום היחידי בארץ שכישוריהם אולי רלונטיים עבורו (וגם שם לא בטוח) - זה מפעל טאוור במגדל העמק - בצד השני של המדינה. לא נראה לי שיש להם יכולת לקלוט יותר מקמצוץ מהעובדים הללו. המהנדסים שעוסקים בתיכנון תהליכי הייצור באותו מפעל - מן הסתם יוכלו למצוא עבודה חלופית יותר בקלות.

קלייטון.ש

Well-known member
שהיה לנו בפורום הקודם?

אז אינטל, אחת החברות הבודדות שעד היום גם פיתחה את השבבים שלה וגם ייצרה אותם בעצמה, שוקלת להפסיק את פעילות הייצור:

המניה בתגובה קורסת.

ייתכן שבטווח הארוך זה הסוף של אינטל, שהמוצרים שלה ישתרכו מאחור ויאבדו את הרלוונטיות שלהם, או יישארו רק בנישות ספציפיות
או ש-TSMC תקים פה מפעל שלה, או תרכוש את מפעל הייצור של אינטל וכיוצא באלה. אם יכולה להיות פה חברת מזון מובילה בשליטה סינית, יכול להיות פה גם מפעל גדול בשליטה טאיוואנית.

d70

Well-known member
שהיה לנו בפורום הקודם?

המניה בתגובה קורסת.

חברה בשקיעה. לא מפתיע. אין יותר מידי ברירה, TSMC כבר עובדת על 3nm ואינטל נלחמת עם ה 10nm... מה שמענין שדווקא ראיתי דיווח שיש דיבורים ש TSMC ו-אינטל יקימו FAB בארה"ב- עכשיו הכל מתחבר.

Nuke1985

Active member
זה מזכיר לי את הבדיחה על הזקן שקובר את כל מספידיו.

שולי הרווח של אינטל מאוד גבוהים (אחוז הרווח שנשמר מההכנסות) ואפילו הגיע לסוג של שיא לפני כמה חודשים. גם הרווחים במספרים אבסולוטיים מאוד גבוהים וגם הגיעו לשיא לאחרונה. אפילו ההכנסות הגיעו לשיא לאחרונה מה שאומר שזה לא רק עניין קמצנות פרודקטיבית.

אני כן חושב שהם מנסים להוריד עלויות מה שמתבטא בשולי רווח גבוהים אבל מוצרים יותר בעייתיים (יותר בעיות אבטחה ופחות ביצועים ביחס למתחרים). מה שגורם למתחרים כמו AMD (שגם מראה ביצועים עיסקיים משופרים), או אפל שעוברת לARM ומהווה אחוז לא קטן מההכנסות של אינטל להתחזק. בנוסף יש גם את risc-v שבינתיים לא הגיע לשלב הזה אבל כנראה שבערך בשנתיים הבאות כן יתחיל להפעיל לחץ תחרותי על אינטל.

אני מקווה שבשנים הקרובות הם כן יגבירו את ההשקעה מה שיותר טוב לנו כעובדי תוכנה/אלקטרוניקה (כי הם יעסיקו יותר ויעלו משכורות) וכצרכנים שיקבלו מוצר טוב יותר (אבל אולי יפגע באיזה אמריקאי ממוצע שיקבל קצת פחות כסף בפנסיה או חסכון שלו).

זה אותו הדבר כמו מיקרוסופט, אנשים מספידים אותם והם שוברים שיאים של הצלחה פיננסית (למרות שנראה שבלפחות שוק מרכזי אחד שהוא וינדוס הם כן מאבדים נתח שוק).

למעלה