אתם חייבים לעזור לי לפרש את החלום!8

המתצפת

New member
אתם חייבים לעזור לי לפרש את החלום!8

כזה דבר כבר כמה שנים לא היה לי: חלמתי שאני בהרצאה באוניברסיטה על יהדות, ויש כמה שורות מאחורי אישה מעורערת בנפשה, שפתאום מתחילה לבכות בכי מצמרר, תוך כדי התפילה של הסליחות(לא שאני דתי אבל אני יודע שעכשיו זה חודש אלול), וזה בכי מאד חזק וכואב שנשמע כמו היישר מהגהינום! בסופו של דבר המרצה עוצר רגע את ההרצאה ואיזה חרדי ניגש לעזור לה. אז מסתבר שהיא בוכה כי אחיה(שנראה מבוגר מאד) בן משפחתה היחיד, במצב רפואי גרוע כי אכל משהו לא טוב בשבילו ולוקחים אותו לטיפול. אחרי שהיא יוצאת המרצה(שהוא חילוני מובהק כמו שאר האנשים בהרצאה חוץ מהחרדי שהיה שם) אומר לנו שעלינו להגיד תודה לאלוהים שיש לנו משפחה כדבר שמובן מאליו, ושאנחנו לא לבד.-כמעט כל האנשים שם היו סטודנטים בגילי 20+ שקטע של משפחה נראה לנו יותר כמטרד ולא משהו חיובי. התעוררתי מהחלום, והזיכרון של הבכי ממש הפחיד אותי ולא יכולתי להמשיך לישון, אז הדלקתי רדיו..וכאן הקטע המענייין: היה שיר של מדונה I am not religues"="אני לא דתייה" "אבל בכל זאת אני מרגישה צורך להתפלל"(מהמשך השיר),וזה נראה לי יותר מסתם צירוף מקרים, כי אני לא אחד שמתעורר מסיוטים בד"כ, אולי פעם בשנה, ובדיוק היה שיר כזה ברדיו!(שדי התאים לחלום) אז מה זה יכול להיות?

../images/Emo13.gifאולי זה מסר שכדאי לך...

לקרא את "שיחות עם אלוהים"???

גריני

New member
אוסיף לך עוד פרט, ל"צירופי המקרים"

הבוקר קיבלתי את הדף השבועי מהמכון לחקר הקבלה, ושם מדובר השבוע על איך שהדרך בה אנחנו מתחילים את היום שלנו - קובעת את האנרגיה להמשך אותו היום. כך, למשל כותב ברג, אם תתחיל את הבוקר בהודיה לאלוהים (או ליקום) על כל הטוב שיש לך - תזמן לעצמך עוד אנרגיה טובה לאותו היום. ולמה אני מספרת לך את זה כאן? כי זה מה שאני מבינה כמסר בחלום שלך: שעלינו להגיד תודה לאלוהים שיש לנו משפחה כדבר שמובן מאליו, ושאנחנו לא לבד והשיר של מדונה אומר שגם אם אינך דתי אתה יכול להתפלל... וזו יכולה להיות תפילה אישית שלך, לא מוכרחים לפתוח ספר תפילות ולקרוא משם דברים שלא מדברים אליך.... אלוהים/היקום שומע כל אחת ואחד מאיתנו, בשפה שלו/ה, בסגנון שלו/ה. כולנו לוקחים כמובן מאליו את הדברים שיש לנו, לא עוצרים רגע לחשוב שזה לא בהכרח "מובן מאליו" (וכמובן שאת רוב האנרגיות שלנו רובנו משקיעים ב"למה אין לי..."?) - אז החלום שלך בא כדי לגרום לך לעצור לרגע, ולהעריך את מה שיש בחייך. מה אתה אומר על הסבר זה? מדבר אליך?

F650

New member
מותר להתערב? (וסליחה על הלאקוניות)

(חייב לרוץ פשוט)... האינטואיציה שלי אומרת - שתבדוק מה המצב עם בני המשפחה שלך ואל תקח כמובן מאליו שהם יודעים שאתה אוהב אותם. אולי מישהו שלא ידעת ממתין בכלל לפיוס ? אם התבדיתי - הלוואי.

לקשמי

New member
תפילה

גריני, מה שכתבת על תפילה הזכיר לי סיפור על אדם אנאלפאבית שלא היתה לו שום השכלה אבל כל מה שהוא ידע זה רק את אותיות ה-א'-ב'. וכשהוא רצה להתפלל זאת היתה התפילה שלו לאלוהים: א', ב', ג', ד'... וכן הלאה, ואמר לאלוהים: אני נותן לך את האותיות האלה אתה תדע לעשות מהן תפילות יותר ממה שאני אוכל.

osho7

New member
חלום מדהים

אני רק רוצה לחזק את כל מה שאמרו כולם, שהכל פשוט נכון וזה חלום מדהים. אלוהים פשוט דיבר אליך "סטרייט" יענו רגיל. באופן אישי אני מתפללת כל בוקר תפילת השחר וברגעים קשים את "אנא בכח" ואם תראה אותי לא תנחש בחיים שאני דתיה. כי אני לא. האמת שהדת היהודית היא הכי עמוקה וחכמה ויש בה את כל הכלים להתפתחות והתמודדות. פשוט הפוליטיקה עשתה לה יחסי ציבור מאוד גרועים לצערי. אני לא אכנס לזה אני רק יכולה להגיד שהתפילה מחזקת את האמונה = תודה = ששום דבר לא מובן מאליו. החל מהיקיצה ,המשך ביציאות ובריאות וכלה במה שאנחנו לובשים ובפרנסה שלנו. כשיש לנו תודה אנחנו גם פותחים את עצמנו לקבל יותר. "..פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון..." חוצמזה, פתאום נהיה כזה אופנתי להיות יהודי ודתי וכאלה...

המתצפת

New member
תודה לכוולם!../images/Emo24.gif

קראתי את כל התגובות, ונכון: כדאי לי לקרוא את שאר הסידרה "שיחות עם אלהים" כי קראתי רק קטעים. בקשר לבני משפחתי, אני לא ממש בריב עם אף אחד אבל יש מה לשפר. בקשר לדת: כבר הייתי דתי פעם אבל הדת האורטודוקסית/ממוסדת לא מדברת אלי, אני בעד דת אוניברסלית שבאמת כל אחד ידבר עם אלוהים כמו שהוא מבין. ואת זה באמת לא ממש עשיתי מאז שעזבתי את הדת כי זה יצר אצלי כמעין חשש שהנה שוב אני אחזור להיות דתי כמו קודם. אבל בקשר למה שגריני כתבה על להשקיע אנרגיה במה שיש לנו חיובי ולא לבכות על מה שאין, את זה כל אחד(בלי קשר לאיזה דת הוא) ובמיוחד אני צריכים לעשות. ואני מקווה שאלוהים ימשיך לשלוח לכולנו מסרים ח י ו ב י י ם!! כי בעצם הכל לטובה..

גריני

New member
../images/Emo26.gifקיבלתי תזכורת לחלום שלך הבוקר

הקטע של מדונה - זה קבלה, וקבלה כידוע לך זה לא בדיוק אורתודכסיה... הכוונה שלי היא לחלק המיסטי של הדת = הקבלה, אולי זה גם הקשר לאשה המעורערת בנפשה, הרי ישנה סברה/אמונה (מופרכת, לדעתי) בציבור שמי שלומד קבלה לפני הגיעו לגיל 40 עלול להשתגע. נדמה לי שהחלום שלך מפנה אותך לקבלה. אוי, ככל שאני חושבת על זה יותר אני קולטת עוד קישורים בין הקבלה לחלום: הקבלה תשאיר אותך בתחום "המשפחה" -היהדות... אין צורך לרעות בשדות זרים כשכל התשובות נמצאות אצלנו בבית

המתצפת

New member
יש בזה משהו../images/Emo63.gif

אבל הבעיה שלי עם המכון של הרב ברג, שהכל שם נורא יקר. וזה לא הגיוני שזה יעלה כ"כ הרבה אם זה משהו רוחני, תלכי ללמוד נצרות מפי מסיונרים או יהדות בישיבה, או על האיסלאם מפי שייח' יבקשו ממך כסף? לא, כי הם מבינים שעל גילוי משמעות החיים ועבודה רוחנית לא צריך לעשות מסחרה. במכון של הקבלה כל קורס עולה בערך 900 ש"ח, איך זה הגיוני? מי שעני לא מגיע לו להגיע לתיקון, ולדעת את משמעות החיים? לכן נראה לי שהדרך של ברג ללמד את הקבלה לא ממש ישרה. וכך גם הסידורים שלהם ושאר החפצים אצלם מאד יקרים, גם אם היום הייתי זוכה בלוטו היתה לי בעיה ללמוד אצלם כי משהו עקרוני בדרך שלהם נראה לי משובש. גם שלחתי להם אי-מייל והתקשרתי אליהם עם השאלה למה הכל כ"כ יקר ומשום מה הם לא חזרו אלי. אם את יודעת מה הסיבה לכך שהם כה יקרים אז בבקשה תיידעי אותי גם, כי לפי מה שקראתי בספרים שלהם אני דווקא די מסכים איתם, רק הבעיה שלהם נראה לי היא ברדיפת בצע, וזה מעיב על כל מה שהם מלמדים.

גריני

New member
מסכימה איתך לחלוטין!!!

ההתמסחרות של המכון של ברג מרתיעה גם אותי. אבל, בוא ולא נשפוך את התינוק עם המים.... להירשם לאתר שלו ולקבל newsletter שבועי - זה בחינם, ישנו מכון נוסף: בני-ברוך - שההדרכה הגבוהה שלי "שלחה" אותי לשם לפני כמה שנים, המחירים שלהם הרבה הרבה יותר סבירים, והאתר שלהם פשוט מ-ד-ה-י-ם! חוצמזה את ספריו של ברג ניתן להשיג בחנויות ספרים משומשים (אם אתה תל-אביבי, אז הסניף הקטן של לוטוס ספרים ברח' אלנבי, למשל, ונדמה לי שגם ב"חוד המחט" בככר מסריק ראיתי מידי פעם ספרים של ברג וגם את שיחות עם אלוהים
). אז תתחיל בדברים האלה - זה לבד מחבר אותך לקבלה. ותפילת "אנא בכח" כמו שכתבה לך אושו - זה בוודאי בחינם...
הנה לך כמה קישורים, ו

osho7

New member
נכון

האמת שזה לא היה ככה כשלמדתי שם לפני יותר מ 15 שנה. זה היה מקום נורא צנוע במרתף בבוגרשוב, וזה לא היה כזה BODY SHOP כמו עכשיו ברח' בן עמי עם מגבות של ע"ב שמות מגולגלות בצלופן וסרט משי וכו'. זה באמת התקלקל, גם כל האג'נדה שלהם בהרצאות של עכשיו מתרכזות ב "תבואו לסופ"ש בצפת שעולה 900 ש"ח ותחוו את הנשמה אחת וכו..." ויש גם אוירה של פו"פ, המון "צדיקות" מחפשות חתן רוחני וצדיק וכאלה. בלי שום קשר יש כמה ספרים של ברג שהם טובים למי שמחפש ללמוד מבוא לקבלה, וזה "המבוא" וספר הגלגולים וגם כוחן של האותיות די מרתק. אפשר ללמוד קבלה וזוהר אם יש קבוצה של כמה אנשים שמתקשרים ורוצים לעשות עבודה רוחנית ,אפשר לקרא ביחד ולקבל המון תקשורים תוך כדי, אבל צריך הדרכה לפחות בהתחלה, ואני יודעת שיש כמה מדריכים כאלה עצמאיים שלא קשורים למכון.

גריני

New member
קדימה, אושו ../images/Emo45.gif

זרקת כפפה... ואני מזדרזת להרים...
חברים יקרים - מי מצטרף לקבוצת קבלה/שיחות עם אלוהים?
או, במילים אחרות: מי לה' אלי....

F650

New member
אם את מארגנת שיחות שלא למטרת

רווח - אני בפנים. היתה לי חוויה אנטי מתקנת היום עם בחור שהנחתי אצלו תפילין... בנדם סתום (אטום) לגמרי ששיחות איתו הינן חד כיווניות ! לא רוצה לשפוט - אבל מצווה על חשבוני הוא לעולם יותר לא ירוויח. וחסר לו שיתקרב אלי! בקצרה יש משפט משיר - "יש אנשים שלוקחים בעלות על אלוהים"... הוא כזה
הוא הביט בשומר האתיופי ואמר - הרבה מאלה בכלל לא יהודים! _______________________________________________________________ אולי יש למישהו ספר בהשאלה

niki268

New member
אז תקרא בפילוסופיה לכל ותראה את סגן

אלוהים "לנצח".ואגב יש בינינו הרבה מאוד לא יהודים מכל מיני מקומות בעולם

niki268

New member
אז תקרא בפילוסופיה לכל ותראה את סגן

אלוהים "לנצח".ואגב יש בינינו הרבה מאוד לא יהודים מכל מיני מקומות בעולם

גריני

New member
איך?

ככה: יש לך אפשרות ליצור קשר עם מדריך פרטי שכזה? אם כן, יהיה כדאי להיפגש איתו ו"לתהות על קנקנו". במידה ותתגבש קבוצה התחלתית, ונדמה לי ש- 5-6 אנשים זו התחלה טובה (מה דעתך?) - אוכל להציע את הבית שלי (דרום השרון) למפגשים ואז נחסוך כסף על מקום.

למעלה