אתם ידעתם על זה?

RainBird

New member
זה כבר חצי שנה מתורגם ועל המדפים. בסטימצקי הקרוב לביתי לפחות. מעורר רחמים לא? כל הוויקה (רייבנוולף) ומאגיה ווניל עם עוגיות הזאת. למה ציפית לקבל תרגום קודם? לספר רציני או ספר שימכר? טוב נו, לפחות זה לא משהו כמו "נקרומנסיה ונקרופיליה למתחילים" למרות שהקצה השני יכול לתת מראה מעוותת לא פחות. ארדן.

hdawn

New member
תירגעו, רבים וטובים אחרים עוברים את

פופ-ויקה היא לא הבעיה, היא סימפטום. עוד סימפטום זה מרכז הקבלה של "הרב" פיליפ ברג, שלוקח את התורה האזוטרית היהודית (שעל-פי המסורת מותר רק לגברים יהודים מגיל 40 ומעלה לקרוא בה) והופך אותה למוצר מסחרי הזמין לכולם. ועוד סימפטום הוא הספרים הרבים הנמכרים בימינו שמלמדים את הקורא איך להיות שמאן שבטי אינדיאני. זו ידו של השוק החופשי, שאין לו אלוהים מלבד הכסף. אלה שהאלים באמת חפצים שהם יהיו ויקנים או חכמי קבלה או שמאנים, אותם האלים מדריכים בדרך הנכונה, לראייה מעבר לכל החנטריש המסחרי הזה. היו ברוכים. HD

אורי רז

New member
זאת הבקורת שלך על ברג ?

האיסור על לימוד קבלה לגברים נשואים בני 40+ הוא אמצעי בטחון שהוסף בשלב מאוחר, אחרי שבתאי צבי. האר"י מצפת למד קבלה לפני גיל ארבעים, ואני חושב שהיהדות רק הרוויחה מזה. אי אפשר להדביק לברג את ההאשמה שספרי קבלה זמינים לציבור הרחב - הם זמינים לציבור הרחב גם בלעדיו. לך תאשים את בעלי חנויות ספרי הקודש שהם מתפרנסים ממכירת ספרי קבלה, לחברות שמוכרות דיסקים דוגמאת פרוייקט השו"ת עם גרסאות אלקטרוניות של ספרי קבלה, ולפיראטים שמפיצים עותקים של התוכנות הללו לכל דורש ברשתות ה P2P. זה משחק מאוד פשוט - הראשון ששובר את המוסכמות שובר גם את השוק, ומכריח את חלק גדול מהשוק ללכת בעקבותיו. הבעיה היא שהופכים את העסק לחארטה אחת גדולה כדי לעשות כסף. אנשים שמוכרים חוטי קבלה אדומים נגד עין הרע בלי להזכיר שיש איסור על קשירת חוט אדום מפאת מנהג האמורי (קרי: עבודת אלילים). אנשים שמלמדים אסטרולוגיה קבלית בלי להתמודד עם השאלות הבסיסיות ביותר, לפעמים בסיסיות כמו ההבדל בין לוח שנה ירחי ללוח שנה שמשי, העיקר שעושים כסף. אנשים שמציגים את נפלאות הידע האסטרונומי שבזוהר, אבל ""שוכחים"" את השטויות האסטרונומיות שמוצגות בספרי קבלה על ימין ועל שמאל.

hdawn

New member
זאת הביקורת שלי על ברג:

ברג לא חוטא במכירה בלבד של ספרי הקבלה, אלא במסחר בגרסה מרודדת ומונמכת ברמה של התורה הנאצלת הזו. אני מדבר על ההבדל בין פורנוגראפיה לאהבה, או בין קובה שאשה עיראקית מבשלת אותה במו ידיה לבין זו שקונים בסופרמארקט, שבאה היישר מפס הייצור. המחאה שלי היא נגד המקדונלדיזאציה של הדברים המקודשים, נגד ההפיכה של כל מערכת מטאפיזית לאיזו ערכה ניו-אייג'ית להעצמה אישית, ונגד הפיכת הדברים האלה לתעשייה, לפס ייצור.

סימון55

New member
גברים בני 40

כן, אבל ברור לך שה"חוק" הזה, שרק גברים בני 40 ומעלה יכולים ללמוד קבלה, נובע מסדרים חברתיים ותרבותיים ששלטו בעולם (היהודי ובכלל) בזמן כתיבת ספר הזוהר. לטעמי יש לגיטימציה להתאים את מסורות הדת לרוח הדברים הליברלית היום.

hdawn

New member
זה לא סתם

בוא לא ניתפס למספר 40 דווקא, שהוא שופע במקורות היהודיים. העיקרון כאן חשוב, ואני חושב שהוא נכון גם לגבי ויקה ולגבי שמאניזם: התורות האלה הן לא משחקים, הן לא מתאימות לכל אחד. בחב"ד לימדו אותי שהקבלה היא כמו יין, אם לא נזהרים בה אז נהיים שיכורים, והנמשל הוא שאנשים יכולים לבוא לידי טירוף הדעת מהקריאה בה. העיסוק בקבלה הוא אינטראקציה עם מלאכים וספירות, והעיסוק בוויקה הוא אינטראקציה עם אנרגיות ויסודות, והעיסוק בשמאניזם הוא אינטראקציה עם רוחות למיניהן, וכולם דומים לעיסוק בחשמלאות, שהיא אינטראקציה עם חשמל. כל הדברים האלה דורשים קצת אחראיות. כמו שלא אחראי להפיץ את תורת החשמלאות לכל הציבור, ככה גם לא אחראי להפיץ את הקבלה באופן המוני. או משל נוסף, שכבר אמרתי אותו מקודם, הוא רשת מקדונלדס. על הבעיות הבריאותיות של המזון המהיר אין צורך לפרט. הבעיה הגדולה היא כשאנשים מתרגלים למזון כזה, ועוד חושבים שזה המזון הנורמאלי שאדם צריך לאכול. בדומה לזה, אנשים שמכניסים לראש פופ-ויקה או ג'אנק-קבלה עושים לעצמם נזק גדול, והם גם משחיתים את יכולתם לקבל את הדבר האמיתי. אחר-כך כשבא אדם ומוצא שהקבלה היא ממש לא כמו שברג ואנשיו הציגו בפניו, או שוויקה היא ממש לא מה שסילבר רייבנוולף כותבת, אז יש לו מערך כבד ביותר של הרגלים גרועים להיפטר מהם. אחראיות, זאת מילת המפתח בכל הסיפור הזה.

סימון55

New member
תגובה

אני מסכימה עם דבריך על כך שיש לנהוג באחריות עם תורות רגישות אלו. עם זאת, שתי נקודות: 1. פופ-דת, מהמילה פופולארי, כלומר, הדת הופכת מוכרת לאנשים רבים ומגיעה לכאלו שאולי היא תקסום להם והם יחקרו אותה לעומק. כלומר, הוויקה מובאת לידיעתם של אנשים רבים וזה כבר טוב. 2. ברור שלעבוד עם חשמל זה מסוכן, אבל אין שום הצדקה לא לתת לנשים את הכלים ללמוד את המקצוע. חוש טכני זהו דבר המשותף לשני המינים, וגם התבונה להבין את תורת הנסתר (ויש אף הטוענים כי לנשים זה בא יותר בטבעיות). אני יודעת שלא התכוונת לכך שנשים לא ילמדו את התורות האלו, אלא התכוונת לאחריות כללית יותר, אבל היה לי חשוב להדגיש.

hdawn

New member
לצערי הנזק יותר גדול

לפי דעתי, הפופ-דת יותר מזיקה מאשר היא מועילה, משום שאנשים נוטים בגללה להיתקע עם הגרסה הרדודה והמעוותת של הדת. מעטים הם אלה שחוקרים לעומק ומגלים שבעצם עבדו עליהם. כמו שאומר Skytoucher במאמר שלו: אנשים רבים יסתכלו על הפופ-דת ויגידו לעצמם, "זה זבל", ולא ירצו שום עניין עם הדת המתקראת בשם זה, ואנשים אחרים רבים בכל-זאת יימשכו לפופ-דת אבל אז הם יינעלו עליה, ובמקרים הנדירים שבהם הם יגלו את הדת האמיתית והיותר עמוקה, הם יצטרכו לעבור את הקושי הגדול של שכחת תלמודם הקודם והפנמת ידיעות וערכים חדשים. היו ברוכים. Heathen Dawn

Diableror

New member
די ממזמן :)

http://www.nrg.co.il/online/15/ART/832/905.html http://www.shazam.co.il/forum/viewtopic.php?t=970&highlight=%EE%EB%F9%F4%E9%ED+%E1%F0%E9+%F2%F9%F8%E4 Diableror

מורגיין

New member
"ספרות מסיונרית"!?!?!

חודש קשה יש לנו החודש... את רייבנוולף אני אישית לא מחבבת (ואני יודעת שאני לא לחלוטין לבד בעולם), אבל אין ספק שהיא נמכרת ביותר. והמאמר ביקורת על הספר (ועל רייבנוולף) לא כל כך משקף לפי דעתי כי הוא לא נכתב ע"י אדם שממש בקיא בחומר ו\או קרא מספיק ספרים להשוואה.

למעלה