אוקיי, ההופעה
ההופעה הייתה רק ב8 בערב. כמובן שהגענו מוקדם הרבה יותר, מה שלא הפריע לנו לחכות בתור ארוך מאוד. אחרי שהות ממושכת ומעצבנת אתה מגיע למאבטח, ומשם ישר לתוך אולם הכניסה. החבר'ה דואגים לחלק לך תוכנייה של Ahoy- אולם ההופעות הגדול ברוטרדם, בו גם דילן בחר להופיע. אתה עובר כמה דוכנים עם דברים שדילן עושה מהם הרבה כסף (נו, חולצות, פוסטרים וכו'), מקום או שניים שאתה יכול לקנות משהו לאכול- ואתה נכנס לאולם. המקום ענקי, באמת גדול. מאחורה יציעי ישיבה ולמטה עומדים. אני רגיל לאולמות ישראליים, מקסימום קייסריה... ניסינו להידחף כמה שאפשר קרוב לבמה במקום של העומדים. מצלמים כמה תמונות כדי להעביר את הזמן ולגלות שאי אפשר לראות כלום בתמונות, ואז, ב20:02 מתחילה ההופעה. האולם כבר מלא. הלוואי והייתי מסוגל לזכור את איך שהקריין ברקע הציג את דילן. אני זוכר שהוא הזכיר את ההתנצרות שלו, הלל ושיבח אותו... עדיין היה קצת קשה להאמין שאני שם, ואז דילן עלה עם הלהקה ונתן ביצוע ממש לא רע לMaggie's farm. הוא המשיך בTonight I'll Be Staying Here With You, Watching The River Flow בביצוע שלא ממש אהבתי (לא יודע למה, פשוט זה לא היה זה)- אבל הוא מייד פיצה בביצוע מעולה לLay Lady Lay וStuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again, ולדעתי אחד הנגנים תפס באותו רגע את הגיטרה האקוסטית... בין לבין, אני לא זוכר בדיוק מתי, הוא נכנס לאקסטזה של סולו מפוחית די ארוך ויפה.. =) אחרי זה הוא עשה את Blind Willie McTell וביצועים מעולים ל I'll Be Your Baby Tonight וBallad Of A Thin Man. עם הזמן היה יותר ויותר קשה להאמין שקיבלנו כזה set list של שירים בערב אחד... אבל זה עוד לא נגמר. הבאים בתור היו I Don't Believe You, ואחרי זה Love Sick שבו סוף סוף הקהל נכנס ממש לתוך ההופעה... לאור רוב ההופעה בקושי היה אפשר לשמוע את הקהל שר איתו, אבל דווקא השיר הזה הכניס קצת אווירה למקום... היה ביצוע לא רע ל Tangled Up In Blue, Down Along The Cove ו Chimes Of Freedom- ואז ביצוע באמת יוצא דופן ל Highway 61 Revisited. אני חושב שזה היה השיר שהוא ביצע באמת הכי טוב, למרות שהיה חסר את הפתיחה המשונה שיש בדיסק, הקהל התלהב, הצטרף, ובכלל השיר היה החוויה מההופעה =). כנראה שהוא גם שם לב לזה (או יותר הגיוני, בלי קשר בכלל) הוא יצא להפסקה קצרה כשכולם ממשיכים למחוא כפיים- עד שהוא והלהקה נכנסים ושרים Like a rolling stone. קשה היה להאמין שהוא לא יבצע משהו מהקלאסיים, והנה הוא לא אכזב. את ההופעה הוא קינח ב All Along The Watchtower- די טוב, למרות שתמיד העדפתי את הביצוע של הנדריקס =)... וזהו, תודה רבה ולהתראות, אחרי שעתיים של הופעה מדליקים את האורות. סה"כ היה די מדהים, חוויה שאני מאוד בספק אם ייצא לי לעבור שוב.. ההופעה הייתה מציינת, מעל ומעבר, היה נחמד לראות שגם בגילו המופלג הוא מצליח למלא אולמות ענקיים באירופה. להפתעתי הרבה לא הייתי הכי צעיר שם, למרות שהרוב השולט היה בהחלט אנשים מבוגרים, יכולתי להבחין בלא מעט בני נוער ואפילו כמה משפחות שבאו עם הילדים הקטנים שלהם לקונצרט רוק. משעשע =) אה, ותמונות כמובן.. אז לפני ההופעה שני אנשים באולם אמרו לנו שאסור לצלם. מה לעשות? לצלם... בהתחלה כולם צילמו, אח"כ היה אפשר להבחין בפחות ובפחות פלאשים... אני צילמתי קצת תמונות ואפילו קצת וידיאו (אני מקווה שהביטחון ההולנדי לא קורא את הפורום הזה) עד שהבחור המפחיד מהסקיוריטי אמר לי משהו בהולנדית שכלל את המילה פוטו
. אבל גם ככה די קשה לראות משהו מהתמונות.