אני משוגע על גיבניצה. בכל פעם שנסעתי ליוגוסלביה הייתי מבקש מדודתי (שכבר לא בחיים) להכין לי גיבניצה. עכשיו עם העליה המסיבית של בני הדודות שלי, למדתי מסוניה, אישתו של בן דודתי, להכין גיבניצה. איזה שיגעון!! מיקי
אני לא יודע איך קוראים לשועית הזאת אבל יש להם ביוגוסלביה שועית גדולה, למעשה ענקית בגודלה היא מנוקדת בנקודות חומות כאלה וכשעושים אותה בתנור יש לזה טעם של KESTENJE האם מישהו יודע איך קוראים לשועית הזאת ואם אפשר להשיג אותה בארץ?
ןמגיעים לאיזו מסעדה בנצרת או יפו המתכון ידוע לכולם אבל חשוב לציין שיש חשיבות לאיכות חומרי הגלם וגם להכנת בצק הפילו בבית ולא קנוי, אך את הסוד של התבלין המיוחד שלנו לא ניתן לגלות, זהו סוד משפחתי שעובר דורות על גבי דורות עוד מימי הביצה הגדולה באירופה כשהגיעו הסלאבים לפני שהויקינגים כבשו את איזור פולין.