הולכים אליו בחופש בין ט ל-י ושביעיסטים (חופש בין י"א ל-י"ב) מדריכים בו ליותר פרטים תשאלי את דניאל כשהיא תחזור מכיוון שאני לא הייתי בקורס. או שתשאלי את נגה או עמרי שיצאו להדריך שם והם כנראה גם היו שם כחמשושים (לגבי נגה לא בטוח).
שיכבת ט´ לומדת כל השנה איך להדריך ... קורס החמישיות הוא קורס מסכם של כל שנת הפעילות בט´ ... כמו שהבנתם אני מהנהגת שרון.. יצאתי לקורס והיום ב5 חזרתי הבייתה ... היה גדול !!!
אצלנו זה הולך להיות שלושה ימים טיול אתגר (שביטלו בפסח) ואחריו ארבעה ימים קורס. כל השישיסטים והשביעיסטים אומרים שהקורס הזה זה בית זו**ת אחד גדול, לא מכריחים אותך לבוא לפעולות, מותר ללכת עם גופיות וכפכפים, יש לך חדרים ממוזגים, מקלחות - ממש תנאי בית מלון... ככה שאין סיבה שאנשים ייסבלו
אנחנו יוצאים לקורס (ולאתגר) מחר, ככה שאני נעלמת מפה לשבוע, אז אני מקווה שתחזיקו מעמד ותישארו בחיים, בילעדי...
הנהגת שרון יוצאת במחנ"ק ליער אפק ליד ראש העין???????????? כי אם כן אז גם הנהגת דר"ג הייתה שם!! כלומר אנחנו........ ובשנים קודמות הייתם ביער החורש? כי אם כן אז לפי מה שאמרו לי זה ממש לא דומה לשנים קודמות....אני פשוט לא הייתי שנה שעברה בצופים ואני לא ממש זוכרת....
היי מה נשמע כולם!? אני דנה.. מרון רון רון הנהגת שרון..(שולטים..!) קורס חמישיות זה קורס שהחמשושים (ט´ניקים) עוברים לפני כיתה י´ ולפני המחנה קיץ. בקורס מחולקים לאחוות בערבוב של 12 אנשים בקבוצה (ורק 1 מהם מהשבט שלך..) לומדים להדריך .. זה מקביל לקורס מדצ"ים של תנועות נוער אחקות אבל הרבבבבה יותר כיף. מכירים מל אנשים, בונים טקסי אש ועושים בעקר כיף 6 ימים שלמים!! אני מתלהבת נורא כי אתמול חזרתי מקורס כזה וזת החויה הכי טובה שיש ובחייים לא נהנתי ככה..!! דנה
המדריכה שלי התקשרה אלי לשאול משהו, וזה התגלגל, דיברנו חצי שעה, היא עשתה לי חידון צבעים של שבטים, ואז הסבירה לי מזה, איפה הם ישנו, מה הם עשו כל שעה ביום, מה הם אכלו, מי הדריך את מי, מי ידריך אותי, וגם... (רק מישהו אחד פה יבין) שזה לא כל כך נורא שלאל ידריך אותי. זהו!
גדוד מאמץ הוא גדוד שמאמץ גדוד אחר הקטן ממנו ב-3 שנים (לדוגמא כשהגדוד המאמץ בכיתה י זא הגדוד המאומץ הוא בכיתה ז) ככה נוצר מצב שאנשים מהגדוד המאמץ מדריכים במשך 3 שנים את הגדוד המאומץ, ומפה הביטוי של גדוד מאמץ וגדוד מאומץ.