אתם לא מבינים

מרק בצל

New member
לדעתי

ההפסקה טובה, כי היא יוצרת רעב אצל הצופים, מה גם שמדובר בחודש הפסקה בלבד, ככה שהצופה לא "מתקרר". זה יכול לעשות רק טוב.

מרק בצל

New member
קשה לי עם מה שקראתי עכשיו

אני מתחיל ללמוד משפטים, הדפסתי מחברת של קורס דיני חוזים, אחרי שלושה עמודים יצא לי עשן מהאוזניים. רובן תחזוררררררררררררררררררררר

:)

אתה ממש מזכיר לי את עצמי לפני שהתחלתי ללמוד... בסוף זה היה כל כך נחמד וכיף שפשוט לא הבנתי ממה פחדתי... אז תרגיש נורמלי
אגב, יש לי חברה שלמדה משפטים בקריה האקדמית (כרגע היא הקפיאה את הלימודים שלה שם כי היא לומדת חוג נוסף במקום אחר), והיא מאוד נהנתה שם. אולי זה ירגיע אותך קצת... בהצלחה מרק

מרק בצל איפה אתה מתחיל ללמוד?

גם אני לומדת משפטים.... :) ועצה קטנה ממרומי שנה ב'- אל תפתח מחברות קורס... תהנה מהחופש... השעמום והלחץ יגיעו מעצם בזמנם... תנוח ותהנה כמה שאתה יכול לפני שתתחיל השנה... זו באמת עצה- מהההההההההלללללללבבבבבבבבבבבב !!!

מרק בצל

New member
אני מתחיל ללמוד בקריה האקדמית

איפה את לומדת? ספרי קצת חוויות...

מרק בצל,

אני אמנם לא לומדת בקריה האקדמית (לזו שבקריית אונו אתה מתכוון נכון?) אבל אני גרה ממש קרוב לשם ומכירה מישהי שלומדת שם משפטים ואני יודעת ממנה שהיא מאוד נהנית שם - קודם כל מבחינה חברתית - הבנתי שנורא מגובשים שם ונורא כייף ובלי קשר היא אומרת שמעניין לה, כייף לה, לא קשה מידי והיא מאוד מצליחה שם! אני לומדת משפטים באוניברסיטה וזה לא ממש קל, אבל מסתדרים... מי שאוהב את המקצוע, את ההתפלפלות, אוהב לקרוא המון ולדעת עוד ועוד זה המקצוע בשבילו. אני לא בטוחה עד כמה הבחירה שלי בו הייתה נכונה אבל ימים יגידו... בסה"כ זהו תואר מאתגר, חשוב לידע כללי ולרזומה, ואגב- חוזים (עליו דיברת...) הוא אחלה קורס שבו הוצאתי את אחד הציונים הגבוהים ביותר שלי השנה :) בהצלחה!

מרק בצל

New member
היי!

טוב לשמוע את שאמרת. אני אכן מתכוון לקריה האקדמית. בעיקרון אני אוהב את ההתפלפלות, אבל אני לא יודע עד כמה היא באה לידי ביטוי בלימודים, אם בכלל. לקרוא חומר קצת פחות, כי אני לא הבן אדם הכי סבלני בעולם. איזה שנה את? את מצליחה לשלב עבודה עם הלימודים? איך דיני חוזים, לא קורס קשה?

בוקר טוב מרק בצל :)

שאלת לגבי ההתפלפלות - זה אכו בא לידי ביטוי בלימודים. תראה, תמיד אבל תמיד הכול מתחיל ונגמר במרצה. יש מרצים מונוטוניים שממש נראה שהם מקריאים מדף, כל שנה אותו דבר, ואלו גם קורסים שניתן פשוט לא להיכנס אליהם ולקחת מחברת קורס של שנה מעל ולקבל 100 בקלות. אולם, ישנם מרצים שאתה רואה שהם ממש מאוהבים במקצוע, ולא פחות בהוראה- ואלו המרצים שלרוב סוטים מעט מהנושא, גולשים לסיפורים קורעי לב על עברם המקצועי, מדשדשים בכל פסק דין ומנתחים אותו ניתוח שלא היה מבייש את ראובן (עדיין, אנחנובפורום בטיפול, בוא נעשה חיבור...) ובקיצור- יש מרצים שמאוד אוהבים את ההתפלפלות וגם מראים את זה במבחנים- מי שמתפלפל ועונה תשובות יצירתיות ומביא ניתוחים מעמיקים - לרוב יקבל ציון גבוה. אז- מקווה שעניתי לך ושימחתי אותך בנוגע לעניין ההתפלפלות. :) אני עולה לשנה ב' כך שתיקח את הכול בעירבון מוגבל- סה"כ אני בוגרת 2 סמסטרים בלבד, אבל אני מרגישה כאילואני שם שנים... לגבי עבודה - אני לא ממש עובדת יחד עם הלימודים, יותר כי אני עדיין גרה עם ההורים ויש לי יחידת דיור נפרדת ככה שלא חסר לי הרבה ויש לי גם הרבה חסכונות ממקודם, כך שאני יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד כרגע ולהשקיע את כל כולי ללימודים. יחד עם זאת, יש איתי הרבה חבר'ה שעובדים ומצליחים לשלב. סה"כ לא מאוד בעייתי ליבוד, בשנה א' זה קצת יותר קשה אבל אם זו משרה חלקית, קצת שעות ונגיד פעם-פעמיים בשבוע- זה בהחלט אפשרי. ולגבי חוזים - לא יודעת למה אתה כ"כ לחוץ דווקא ממנו - הוא קורס סבבה לגמריי ואם אני לא טועה מיש מעביר אותו בקריה האקדמית הוא ד"ר גלברד- ואם כך הדבר: הרווחת ובגדול (מרצה מעולה ומקסים!!!) שוב- שיהיה המון בהצלחה!

מרק בצל

New member
ליאל!

תודה על התגובה, קראתי בשקיקה. אני בן אדם שמנתח כל דבר שזז בערך, ניתוחים שאפילו בעיני לא יודע למה יש בהם צורך... זה סימן ההיכר שלי.

למרק בצל !

נזכרתי במשהו אז אני כותבת לך אותו פה... כדיי מעט להיכנס לעניינים, לקרוא חומרים ו/או דעות של אנשים באופן כללי על התואר הזה ועל הלימודים, אני מצרפת לך פה כתובת של האתר של הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר אילן. יש שם מחברות קורס מושקעות מאוד, מאגר בחינות ותשובות עם ציונים גבוהים, והכי חשוב: פורום! שלמרות הדעה הרווחת על סטודנטים ששומרים לעצמם דברים, לא נוטים לעזור ו/או לשתף: בפורום הבא תוכל למצוא את מה שאתה מחפש ותמיד יהיו אנשים טובים שישמחו לעזור לך, בכל שאלה, אפילו שאתה לא משם. תהנה !!! הכתובת: www.hamishpat.com ולפורום: http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum.asp?pc=359654676 (אפשר גם דרך עמוד הבית, אולי זה אפילו יותר פשוט...) מקווה שעזרתי להפיג את המתח... ליאל.

למעלה