אתם לא מרגישים שאתם שוכחים לאט את השפה?

אתם לא מרגישים שאתם שוכחים לאט את השפה?../images/Emo38.gif

אני אישית אמורה להתגייס בסוף אפריל למודיעין ויצא לי לחשוב היום אחרי שנסעתי באיזה כפר ערבי שהערבית שלי היא לא מה שהיא היתה לפני חודשיים...וזה גרם לי לתהות מה יהיה מצבה בעוד 8 חודשים. אני תוהה אם ה"חוסר עיסוק" בשפה במשך כמעט שנה לא יפגע אנושות ברמה שכבר היתה לי בתיכון וזה מעצבן! מה אתכם?
האם ידעתם
באותו כפר ערבי היתה חנות "סופר פארם" אבל שם קראו לה "ח'ורי פארם"

Itay Simons

New member
יש בזה משהו..

לאט לאט החומר קצת בורח לנו, אבל אני חושב שצריך הרבה זמן כדי שבאמת נשכח משהו רציני. ז"א, אני מאמין שעדיין אני זוכר כמה חוקים
אני מאמין שהמודיעין ירענן עבורנו את החומר שיישכח

Dror Ha

New member
הרמה שלי גם ככה ממש לא טובה..

ובכל מקרה יש קורס של חצי שנה מ-8 בבוקר עד 11 בלילה כל יום..ככה שאחרי הקורס בכל מקרה תהיי ספצית

באמת יש משהו בדברייך

גם אני חושב על זה לא מעט, אולם את יכולה לעסוק בשפה הערבית בתחומים שונים כמו: צפיה בחדשות הערבית בערוצים השונים, ואולי אפילו להעביר שיעורים פרטיים לתלמידים מהחטיבה או מהתיכון... ועוד דבר... את יכולה להכנס לאתרי אינטרנט בערבית שבהן יש כתבות-אקטואליה מהעיתונים כדוגמת אלקודס (בקישור הבא): http://www.alquds.com/index.php?date1=2005-08-15 מה דעתך?

אולי אני במאדם מוזר אבל...

מצד אחד אני חושבת שבאמת חשוב לדעת ערבית ולשמר את הידע הזה כי אני חיה במדינת ישראל שבה יש ערבים ולא היה מפריע לי להבין מה אומר אותו אחד שמדבר לידי ערבית באוטובוס-קניון-רחוב. אבל מצד שני זאת לא שפה שאננאי אוהבת- ספרדית למשל מוגדרת כשפה שאני מאוד אוהבת, אני אוהבת את התרבות, את המוזיקה את השפה עצמה אבל ערבית...מה לעשות שיש לזה קונוטציה שלילית לטעמי. מה גם שבניגוד אולי לרב האנשים שהולכים להאזנות\ תרגום כי הם אוהבים את השפה אני הולכת לשם כי אני טובה בה {יחסית למה שלמדתי בבצפר} וכי אני רוצה להשתמש בה כנגד האויבים שלנו- כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר
.

לעניות דעתי את כלל לא בן-אדם מוזר!

השפה הזו באמת חשובה בין אם מתוך אהבה אליה ובין אם לא. אני חושב שמה שאת חושבת זה בסדר... שיהיה לך בהצלחה בַּכּל!

shi1she

New member
זה לא כזה נורא...

גם אם שוכחים קצת, אני בטוחה שהם לא מסתמכים על זה שאנחנו זוכרים את כל החומר..הם מלמדים הכל מהתחלה רק שאת מה שלמדנו עוברים על יותר בקצרה, לא צריך לדאוג...(-;

בתור מי ששירתה בחיל

מומלץ לעשות חזרה על החומר לפני תחילת הקורס עשיתי בגרות במאי (לפני 12 שנים כמובן) ובאוגוסט התחלתי את הקורס, וביום הראשון עשו לנו בחינות שיבוץ לרמות ואחרי 3 חודשים שכללו עוד הרבה בחינות בגרות קשה לזכור, ושובצתי בקבוצה ברמה נמוכה מהידע שלי וזה קצת מדכא כי מהר מאוד הדבקתי את הפער בידע כדאי לרענן, אוצר מלים ודקדוק

וואלה? נו טוב זה צבא...היגיון זו לא מילת מפתח

שם.
חשבתי שזה לפי התוצאות בבגרות והמבחנים שעושים במיונים אבל אני אחזור על החומר לקראת הגיוס {מזל ששמרתי את הקלסר}. תודה על העצה!

לפחות בזמני לא היו תוצאות כל כך מהר

והיו לנו חבר'ה שלמדו 4 יח"ל אז זה נהיה מסובך לדרג, מבחן של שעה פותר את הבעיה בקלות בחנו אותנו ביום הראשון בכל המקצועות הראשיים (הייתי בתפקיד שונה ממקצועות הערבית הרגילים), ובכל מקצוע חולקנו ל-2 קבוצות (לערבית היו לכל קבוצה 2 מורים), חומר הלימוד היה דומה בין הקבוצות אבל לכל מורה היו שיטות שונות

למעלה