אתם מאמינים בזה?

• פותח הנושא H6
  • פורסם בתאריך

H6

New member
אתם מאמינים בזה?

אמרו לי שיש אנשים שנולדים עם כשרון לצייר ויש כאל שלא. אתם מאמינים זה ככה או שבן אדם יכול להשתפר אם הוא נולד ללא "כישרון" ?

badgorilla

New member
ברור

כל אחד אחרי כיתה ט אמור לדעת שיש תכונות כמו קושר יד שבאים בתורשה וזה תכונה מולדת .. אבל בעיקרון זה שטויות .... מי שמצייר יותר הרבה יותר טוב נקודה הרבה זה יכול להיות 6 שעות ביום גם

אלעד ר

New member
את האמת

מי שנקרא "נולד" עם זה, זה אחד שמאז שהיה ילד קטן היה מצייר, שיש לו אהבה לציור מגיל צעיר. אני אחד כזה. פעם חשבתי לעצמי איך זה שאנשים אחרים לא יודעים לצייר כמוני, כי באותו זמן הייתי מצייר די פשוט. אני לא יודע איך זה להיוולד בלי "כישרון", כי לא נראה לי שמישהו יכול לבוא ולומר "אני רוצה לדעת לצייר". הקטע הוא שמי ש"נולד" עם זה, משתפר עם הזמן, וכל הזמן משכלל את הציור שלו רמה אחרי רמה. מישהו שרוצה להתחיל לצייר, ינסה על ההתחלה לצייר ברמה מסויימת שהוא עדיין לא יכול לצייר בה, אי אפשר להתחיל לצייר ישר דברים מסובכים ומורכבים. מה שאני אומר זה שמי שמתחיל מגיל צעיר, מעלה את הרמה שלו מאפס למאה, מי שרוצה להתחיל ינסה להתחיל מ-50 וזה לא טוב. עכשיו, אם מישהו תמיד היה מצייר ופשוט לא הולך לו (הייתה תקופה שחשבתי שהציור שלי לא מתקדם לשום מקום), הוא צריך פשוט להמשיך ולצייר יותר, לנסות לצייר דברים שהוא לא יודע לצייר, עצם זה שהוא עושה זאת משפר אותו יותר. לצייר דברים שלא יודעים משפר את הציור הרבה יותר מפשוט לצייר את מה שאתה יודע כל הזמן.

Supermans girl

New member
היה לנו את הדיון הזה פעם. עמדתי-

יכול להשתפר, אבל דברים כמו טביעת עין טובה (שזה אומר להסתכל על עצם\תמונה ולצייר אותה בדיוק מופלא) זהו דבר מולד שעובר בתורשה. יצירתיות יכולה להתפתח, כך גם טכניקה, אבל זה לא רק זה, זה קשור באמת במוטוריקה העדינה שלך, שהיא חלק מהמבנה של המוח. זה גם קשור באינטליגנציה מרחבית, אבל זהו עד כאן אני יודעת.

shiran lee

New member
אני לא חושבת כך....

אני חושבת שלכל מי שיש חוש אמנותי או דמיון מפותח יכול לצייר על פי הפיתגם "באמנות כמו האמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה" אפילו אם ילד קטן יצייר זה יהיה יפה, יש גם אמנים מפורסמים שמציירים רק קישקושים וזה יפה כמו למשל ג´ייסון פולוק. לא חייב לדעת להעתיק תמונה בדיוק מופלא כדי להיחשב לצייר טוב גם בקומיקס לא חייבים לצייר מושלם אלא אם כן כן רוצים לצייר מושלם ואז באמת אפשר לתרגל את זה כמה שנים ולהצליח

Supermans girl

New member
שירן, כולכם, אתם סוטים מהנושא.

אנחנו לא באים פה להתפלסף, ברור שאנחנו מדברים על ציורים מקצועיים, ולא ציורים של ילד. והשאלה הייתה, אם שכחתם, האם זה מלידה או לא. ואני לא כתבתי שחייבים לדעת להעתיק, אבל תסכימי איתי שזה עוד איזה מרכיב בציור, אם לא בקומיקס. השאלה, הייתה על ציור. קומיקס- בשביל לצייר קומיקס לדעתי צריך תפיסה אומנותית של המציאות, איך את קולטת אנשים זה איך שאת מציירת אותם, וכמובן גם יכולות בסיסיות בציור רגיל. די אין לי יותר כוח לחשוב, אני חולה.

comicsgirl

New member
שטויות

כל אדם שרוצה לצייר יכול! יש אנשים שיהיה להם קצת יותר קל אבל זה רק בגלל תרגול! תחשבו על זה- כשאתם ציירתם בפעם הראשונה יצא לכם באמת כמו שאתם מציירים עכשיו? אין סיכוי! אנשים משתפרים עם הזמן וגם אנשים שחושבים שאין להם כישרון יכולים, עם קצת תרגול, לצייר בדיוק כמוני וכמוכם! כל מה שצריך זה קצת כוח רצון! לתת לכם דוגמא? חבר שלי. בפעם הראשונה שהוא ניסה לצייר יצא לו משהו מפחייייד! אבל אחרי קצת הדרכה ממני והמון ניסיונות (ועפרונות שבורים, דקת דומייה בשבילהם) הוא הצליח והוא מצייר מדהים! בקיצור, כמו שכתבתי בכותרת, שטויות!

Supermans girl

New member
לא קשור

לא מדובר פה על יעילות תירגול. מדובר פה האם כישרון לציור הוא מולד. ברור שככל שאת מתאמנת יותר כך את מציירת יותר טוב, זה לא נושא לויכוח, זו עובדה. גם אדם בעל חוש מוזיקלי, אם הוא לא יתאמן ויפתח חוש זה הוא לא יהיה נגן גדול.

comicsgirl

New member
אז...

אני אומרת שאין כישרון! הכל זה תירגול! לא יותר. ואם מישהו רוצה הוא יכול, ע"י תרגול, לצייר מדהים! לא צריך כישרון!

ailag

New member
השני

אני, אישית, ציירתי נורא בתור ילדה. אהבתי לצייר אבל הייתי מודעת לזה שאני מציירת רע (היתה לי תודעה עצמית מוזרה). בחטיבה החלטתי שאני אצייר לפחות נורמלי, התאמנתי על חלקי פנים, קניתי sketchbook.. ואתם יודעים איך יצא. המון אנשים מתלוננים שהם לא יודעים לצייר.. צריך להשקיע ולהתאמן. יש את אלה שנולדו עם זה, אבל אלה שלא גם יכולים. הייתי מביאה עוד דוגמאות, אבל אין לי.. (רק על עצמי לספר ידעתי, כזה כאילו)

chatenoire

New member
דעתי החפוזה

"כשרון ציור" זה דבר מאוד ערטילאי ולא ברור. אנשים נולדים עם קואורדינציה טובה בין העין והיד, תפיסה ויזואלית אובייקטיבית של המציאות, עדינות מוטורית ואפילו דמיון ויצירתיות, אבל אני חושבת שגם מי שנולד בלי התכונות האלה יכול לעבוד קצת קשה יותר ולפתח אותן. הדבר הכי הכי חשוב בלדעת לצייר הוא לרצות לצייר ולאהוב את זה. אם אתה רוצה לצייר כדי להרשים אנשים, כדי להרוויח כסף או סתם כי משעמם לך, אני חושבת שהסיכוי שתוותר באמצע גדול - פשוט אין לך מוטיבציה מספיק משמעותית. אם הרצון לצייר הוא חלק ממך וההרגשה שאם לא תצייר תאלץ להרוג משהו או להתאשפז מרחפת מסביבך כל הזמן, אתה תלמד ותתאמן ותתרגל ותשב שעות עם ציור מתסכל ותשבור את הראש עד שתצליח להשיג את הפרספקטיבה המדויקת שחיפשת, כי אתה פשוט לא רואה שום ברירה אחרת.

HackMachine

New member
דעתי

לילדים קטנים אין דאגות. אם יוצא להם ציור חרא לא יהיה להם אכפת. כל עוד הם ציירו מה שהם חושבים שזה יפה אז זה יפה. ככה הם מתחילים מ-0 ולאט לאט משתפרים ככל שהם גודלים. מבוגרים (או ילדים בגיל הטיפש-עשרה) לעומת זאת מאוד מודעים למה שהם עושים. כשיוצא להם משהו.. טוב נו.. -חרא- .. יהיה להם מאוד אכפת מזה והם עלולים לחשוב שאין להם כישרון ושחבל להם על הזמן. זה כמובן לא נכון. כמו שרבים מגדולי המוחות האנושיים אמרו בעבר - המוח הוא שריר שאינו שונה בהרבה מכל שריר אחר בגוף. צריך לאמן אותו בשביל שהוא יפעל לפי מה שאנו רוצים. כמו שאי אפשר להתחיל להרים 100 קילו מישקולות ביום בראשון שהולכים למכון כושר אז אי אפשר להתחיל לצייר ציורים מסובכים ומפורטים ולחשוב שזה יצא כמו שצריך...עלולים לנקוע את מפרק היד או משהו וזה כואב
ולסיכום דברי. ציור = פעילות מוחית מתאימה + מפרק יד עצבני.

HackMachine

New member
זה היה מטאפורה...

אומרים שאת המוח אפשר לאמן כמו שאפשר לאמן שריר. זה הכל תלוי באימון מתמיד. וכמו ששריר מתנוון אחרי שלא מאמנים אותו לזמן מה אז כך גם המוח. לא התוונתי שתעשי שרירים במוח

Lotus floweR

New member
נו ברור....

הרי "כישרון לצייר" מורכב מכמה דברים עיקריים. יד יציבה, היכולת ל...אוףף...המילה הזאת, איך אומרים את זה בעיברית? להעתיק יספק? היכולת להעתיק את מה שאת מדמיינת במוח ולהעביר אותו לדף. יש כאלה שזה גם יותר מפותח אצלם מאצל אחרים עם "כישרון". וחוץ מזה יש כל מיני דברים קטנים כאלה...שעל פיהם בדרך כלל נקבע סגנון הקו, הצביעה וכאלה שטויות.

HackMachine

New member
יד יציבה

אפשר לפתח.. אני יודע כי לי לא הייתה יד יציבה בהתחלה. משחקים עם KATANA עוזרים דרך אגב.. זה יוצר מפרק חזק.

למעלה