אתם מאמינים שלא לכל אחד מתאים להיות הורה?

מאוהבת00

New member
אתם מאמינים שלא לכל אחד מתאים להיות הורה?

אני מאמינה שלא, אני כבר ילדה גדולה בת 23 ויש לי עוד 3 אחיות גדולות, וכולנו סוחבות מטען מאוד קשה מהם. לאבא שלי יש התפרצויות זעם, הוא היה מכה ועושה שמות למשפ' כשהייתי קטנה הוא נרגע עם כל האלימות, עברו שנים ומדי פעם לעיתים רחוקות זה נוג באלימות היום זה קרה שוב, הוא התעצבן על אחותי, אחותי הגדולה יש לה פיגור קל, והוא פשוט התעצבן עליה ועוד שניה היה מרים עליה יד, אני ואמא היינו בבית ותפסנו אותו והרחקנו אותו ממנה והיא עמדה שם והתגרתה בו שוב ושוב מאז שזה קרה אני לא מפסיקה לבכות, הוא סילק אותה מהבית ועכשיו היא ישנה אצל אחותי הגדולה ככה שאני איתם לבד בבית אני לא מדברת איתם, אני ברוגז איתם (גם עם אמא). אני כל כך כועסת עליהם אני יודעת שזה מאוחר מדי לשנות את אבא, היום הוא בערך בגיל 67, ניצול שואה וטיפש אחד גדול ועל אמא, אין לי מושג למה אני כל כך כועסת עליה, היא לא אשמה שאבא מטומטם, היא רק התחתנה עם מטומטם- מה זה אומר עליה? אבא היה מכה אותה המווווווווווון, כל זה היה לפני המון זמן ולא נולדתי אז (הם נשואים למעלה מ40 שנה) ואין לי שום זכות לשפוט אותה, עדיין זה מאוד קשה גם אבא, הוא מרגיש כמו מלך, " אני האבא פה, זה הכל שלי פה, אני המלך פה ואת כלום" (את= כול מי שגר פה בבית ובכלל כל מי שחי ונושם פה בכדור הארץ)

הכעס על הורייך מובן מאד והשאלה שעולה לך

בעקבות זה בקשר להורות אכן מעוררת מחשבה. רצוי יותר שאנשים יבחרו להיות הורים ויקחו בחשבון את הקשיים והמחוייבות ולא יעשו ילדים כי מקובל וצריך וככה עושים כל הזוגות. לא תמיד זה כך וזוגות רבים נכנסים להורות לפעמים בלי לתכנן רק כי נכנסו להריון פתאום... כיום יש ערנות גדולה יותר אבל עדיין לא אצל כולם. בקשר להורייך, את צודקת שלא תשני אותם, להכות ילדים ולהכות בכלל זאת עברה פלילית וזה שאביך עד היום מכה את אחותך שלוקה בשיכלה זה מצדיק אפילו תלונה במשטרה ואני הייתי עושה משהו בנדון. זה שאביך ניצול שואה יתכן שזה קשור בחוסר הסבלנות שלו וחוסר השליטה על העצבים, הוא צריך ללא ספק ללכת לטיפול וגם אימך שמבלי להכות משתפת פעולה בשתיקתה. בגלל שאינך ילדה קטנה אני מציעה לך במידת יכולתך להתרחק מן הבית לרוב שעות היום ועדיף לעזוב אם את יכולה . את צריכה לבנות לך את חייך ולהתמקד בהם, לעסוק במקצוע במעניין אותך, ללמוד, לבלות עם אנשים שאת אוהבת ולהיות בחברה . מאחלת לך שתצליחי !

מאוהבת00

New member
תודה לך על התגובה

אני בהחלט אשתדל פחות להיות בבית, ואחסוך כסף לדירה זה היה נחמד לכתוב מה שעל הלב תודה רבה

זה שאביך ניצול שואה

זה אולי מסביר את ההתפרצויות. אין לי מושג מה הוא עבר, אבל התנהגות כזו לא מוצדקת מכל סיבה (לפי גילו הוא היה ממש ילד בשואה). לטיפול הוא לא יילך, בטח לא בגילו. אמא חוטפת מכות כבר מזמן ובכ``ז נשארה איתו אז זה עסק שלה.. חגית כבר יעצה לך לעזוב, וזו עיצה מצויינת, אך תיקחי בחשבון שאחותך לא תוכל לטפל באותך השנייה כל חייה! אולי פשוט תסבירי לאבא במילים הכי פשוטות! תגיד, אתה לא רואה שהיא בפיגור? תגיד, לאיזה רמה אתה יורד? להתייחס לשטויות של ילדה מסכנה לעזאזאל? יש לי חבר כזה, ובאמת זה מעצבן לפעמים, ובלי ים סבלנות זה קשה! ולא תאמיני, אבל קרה שנפגעתי ממנו! ואז אמרתי לעצמי. הי! הוא לא מאה, אז למה להתייחס? אז יומיים עשיתי לו פרצוף והם תמיד מתחנפים בסוף...(; מסכנים... שיהיה בהצלחה!!! ורגע, הניק שלך זה מאוהבת, אז יאללה! יש לך כבר עם מי לגור (-;

טל 31 נ

New member
אני מאמינה שכן...

לפי מה שאת מתארת ... הוריך לא התחתנו והביאו ילדים לעולם על מנת להכות או להשפיל אותם... כל אדם יש רגעי חולי או חולשה שיש בו צורך בטיפול... אמנם אביך אדם מבוגר ובגיל כזה הסיכוי לשינוי הוא אפסי אך אם היו תופסים בהתחלה ומתחילים טיפול אולי היית מדברת עכשיו מהצד האחר של המתרס... עם זאת בתור אחת שספגה התנהגות קלוקלת בחייה אני מאמינה שדוקא שבאת ממקום כזה את תצליחי הרבה יותר מהורייך... ואם לא לפחות תדעי שאפשר לטפל בכל דבר היום... כמעט... הרבה הצלחה בהמשך הדרך וגם אני מחזקת את ידיה של חגית כמה שפחות להיות בבית... כל טוב...

למעלה