אתם מבקשים - אני מיישם ( לפחות מנסה )

אתם מבקשים - אני מיישם ( לפחות מנסה )

חגי תשרי כבר כמעט מאחורינו שנה חדשה לפנינו ואיתה ניסיונות לחדש ולרענן תוך כדי הענות והתחשבות בבקשותיכם ובצרכים שלכם. מאחר והתגלה צורך ממשי של רבים בסיעור מוחות בנושאים שונים, שאלות, תהיות ובקשות להדרכה ועזרה אני מאמץ את הצעתה של חמוטל (‫‬ feyoula ) ולמרות שמודה שלא חשבתי שיש צורך בקביעת ימים לפתיחת שירשורים להעלאת שאלות ונושאים, השתכנעתי מנימוקייה מדוע יש לזה חשיבות ובגלל שאני תמיד פתוח להתנסויות אז בואו ננסה. החל משבוע הבא - 4.10 יפתחו בכל יום ראשון ושלישי שירשורים בנושאים שונים ע"פ הבקשות שלכם ובכל יום חמישי תפורסם בפורום רשימת הנושאים שיועלו בשבוע הבא אחריו. איך זה יעבוד
בבוקרי ימי ראשון ושלישי יפתח שירשור ( כאמור בנושא שיפורסם מראש ) ואתם תעלו שאלות, בקשות, איזה מידע חסר לכם בתחום זה? וכ'ו..אם יש לכם גם עצות, רעיונות וניסיון בתחום שנעסוק בו תוכלו כמובן גם לייעץ ולסייע לשואלים וכמובן תקבלו עד סוף היום גם את תגובתי בנושא ( אם תהיה לי כמובן ) או את תגובתם של
חבורת השדים האדומים של הפורום: דבי , אילן ועומרי כל אחד בהתאם לתחומו וניסיונו, תאמינו לי - לכל אחד מהם יש ידע ומידע רב כך שנוכל כולנו יחד לתת מענה לתחומים מגוונים. וכשלא
נמצא את הדרך להביא תשובות מהאדם המתאים לכך ואולי אפילו נארח אותו בפורום מארח ( זוכרים שהצעתי בעבר??? ) נתחיל כך ובהמשך נבדוק את האופצייה לעשות זאת בצ'אט חי. אז אתם מוזמנים לכתוב בהודעות מתחתי מה הם הנושאים הבוערים, החשובים והמענינים אתכם במיוחד על מנת שנבחר 2 כבר לשבוע הבא ואת היתר נעביר לשבועות הבאים כך שאתם מוזמנים להמשיך לחשוב ולהעלות נושאים כל הזמן הנושאים יכולים להיות קשורים למגוון האומנויות והפעילויות שבתחום ומכל הצדדים: כתיבה, בימוי, יצירת בובות, הפקה, קהל, שיווק בקיצור כל מה שעולה בראשכם וחשוב לכם. ועוד משהו חדש
חדש
חדש
החל מיום חמישי הקרוב 2.10 ובכל יום חמישי פינה חדשה: " זה היה השבוע שלי..." את הפינה הגתה, יזמה, הציעה ולקחה אותה על עצמה: חגית מהמדבר
חגית שהתרגשה מהתמיכה והעידוד שהוענקו לה בתהיותיה החליטה שהיא גם רוצה לתרום ולתת מעצמה מאחר וזיהתה את הצורך בפינה כזו שתעסוק לאוו דווקא בתיאטרון בובות...את השאר אני אתן לה להסביר ולספר אז לא לשכוח יום חמישי הקרוב 2.10 - זה מתחיל
אני מתכוון לבקר בפינה ומזמין...מבקש...דורש
גם אתכם לבקר ולהשתתף.

feyoula

New member
וואו דודי איזה כבוד !!!

כל הכבוד לך יקירי על היוזמה. מקווה שילך. גם הפינה של חגית נשמעת מסקרנת..כל הכבוד חגיתוש!! טוב אני חושבת שזה לא תהיה הפתעה מהי הצעת הנושא שלי- תאטרון בובות ככלי טיפולי וחינוכי. בכל זאת אנסה לפרוט אותו קצת לכמה רעיונות לתת נושאים: - מערכים פעילים חינוכיים/ערכיים לגנים והקניית מידע: חגים, היסטוריה, זהירות בדרכים, עונות או כל דבר אחר שצריך ללמד את הקטנים - שעות סיפור הפעלות יצירתיות: חינוך לתיאטרון/ תנועה/ אמנות באמצעות בובות - מערכים בעלי ערך טיפולי אישי או קבוצתי, (סטייל מערך ציפור הנפש של שיר, מערך הצלליות שלי וכו') השניים האחרונים לא חייבים להיות לילדים בלבד... אשמח אם תגיבו ולא רק תוסיפו משלכם כדי שדודי ידע מה הנושאים הבוערים ואיך לחלק את זה שישרת אותנו ביעילות.. .אם יש למישהו עוד נושאים שקשורים ויכולים להיות רלוונטים, אנא הוסיפו עלי ואם אתם חושבים שזה יותר מדי מפורט ואפשר להסתפק בכותרת הגדולה, תגידו גם:) לילה טוב!

יונית102

New member
כל הכבוד על היוזמה נשמע אחלה רעיון../images/Emo24.gif

מבטיחה שאציץ מי יודע אולי אפגע

גליתוי

New member
../images/Emo45.gifאחלה יוזמה!

כל הכבוד לכם, דודי, שיר וחמוטל! אני חושבת שלהרבה אנשים פה בפורום יש מה לתרום ואם כל אחד יקדיש מזמנו ומרצו לטובת העניין יהיו לנו שירשורים מעניינים מאוד! נושאים שמעסיקים אותי עכשיו הם: כיצד מעבים הצגה בלי להפוך אותה לפטפטת, ומשם לשאלה הבאה, איך אתם משלבים מוסיקה במהלך ההצגה, והכוונה היא לא להפקה עם מוסיקה מקורית אלא לשעת סיפור שחלק ממנה הוא חשיפה למוסיקה. אצלי לשעת הסיפור יש תבנית די קבועה, אני מתחילה עם הבובה המקדמת שקוראים לה ציפי כי היא נורא פטפטנית ממש כמו ציפיטפוט, איתה אני מתחילה בשיר וסיפור מתוך עולמם של הילדים הקשור בנושא בו בחרתי אחר כך ישנה הפעלה של הילדים בתנועה, דמיון מודרך וכו' ולבסוף הצגת תיאטרון הבובות העוסק כל פעם בסיפור אחר, מתוכו אני מוציאה את הנושא לאותו המפגש. אשמח לשתף יותר בפירוט את אופן עבודתי ולשמוע מאנשי הפורום המעבירים שעת סיפור, איך זה אצלכם? באשר לבניית בובות, הייתי שמחה ללמוד כיצד בונים בובת שולחן, עומדת המזיזה ראש, ידיים ורגליים. עדיין לא הצלחתי להבין את המנגנון הפנימי. חמוטל, ביקשת שנתייחס לבקשה שלך, העלית המון נושאים, אני פחות מתחברת לעניין הטיפולי כי אני לא מטפלת אבל מאוד מעניין אותי כמו שכתבתי פיתוח נושא שעת הסיפור יותר ככלי חינוכי וחוויתי. רציתי לשתף אתכם, גם בכך שהמצב אצלי משתפר מבחינת עבודה, אמנם ניסיתי שיווק ולבינתיים זה לא כל כך נשא פרי אבל אני מאמינה שכשעושים משהו כדי לקדם את עצמנו זה פועל לפעמים בדרכים מפתיעות, זאת אומרת שפעלתי בכיוון אחד ופתאום צצות עבודות מכיוון אחר! אמנם עדיין זה לא מספיק אך אל יאוש! ראיתם קואוצ'ינג על רגל אחת!

יופי של עידכון, גליתוש !!

משהו שמענין אותי: האם לדעתך ילדים מתחברים יותר טוב לבובה אנושית כבובה "מקדימה", או שדווקא בובה של בע"ח או מפלצת סטייל רחוב סומסום יותר תסקרן אותם ?!. כלומר, ניסית פעם או שמתמיד את עם ציפי
??

shir300

New member
יופי לנו

מאוד מאוד שמחה להיות חלק מהפורום המקסים הזה! מאוד עוזר ותומך לדעת שיש עם מי להתיעץ ושתמיד יש רצון לעזור.. אז הנה הרשימה שלי: -עיבוד של סיפור לשעת סיפור- איך כמה ולמה? (כולל תמחור... נו כמובן, לא הולכים עם הסיפור למכולת למרות שהוא שווה זהב...) -התאמה של סיפור/פעילות לילדים עם צרכים מיוחדים -יצירת בובות מודולריות, כאלה שניתן להלביש, להפשיט וכו' בהתאם לסיפור משתנה - שיווק, שיווק, שיווק -בנית תכנית עסקית- תקציב לפרוייקט, הצגה וכו'... שיהיה לנו פורה ומעניין השנה בפורום ותודות לדודי

גליתוי

New member
יקירתי!../images/Emo24.gif

שמחתי לשתף בקשר להתפתחויות, מקווה שזה מעודד! ובאשר לבובה המקדמת אני עם ציפי מתחילת דרכי , אני מעדיפה ילדה, בגלל שכך היא יכולה להתחבר ישירות לעולם של הילדים הגן המשפחה וגם כשהסיפור עוסק בבעלי חיים או מפלצות או כל דבר אחר, אני מתרגמת את הנושא לעולם של הילדים. לדוגמא בטרופותי לקחתי את הנושא של קטן הבודה יצור דמיוני כדי להרתיע את הגדולים ממנו והעברתי את זה למריבה בגן כשכל ילד ממציא סיפור כיסוי על אבא שלו "אבא שלי שוטר.." אבל זה אני, יש בטח אחרים שמעדיפים דברים אחרים..

שלום לך סמיילי forever ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

כיף לדעת שגם לך נשמעים הנושאים מעניינים מאוד
חשוב שתדעי שתרומתך אינה נחשבת רק אם יש לך מספיק ידע - תרומתך היא בעצם ההשתתפות והשאלות הרי זה כל הרעיון... שלמי שאין ידע יוכל לקבל אותו במסגרת השירשורים שיועלו מה שכן הייתי מבקש שתעלי הוא את הנושאים שמעניינים אותך, כאלה שאת מרגישה שאינך יודעת מספיק או בכלל והיית רוצה ללמוד ולדון בהם - זה יעזור מאוד בהחלטות באיזה נושאים חברי הפורום מבקשים לעסוק. גם אם נושא שמעניין אותך הוזכר כבר, צייני אותו - זה יעזור בבחירת הסדר ואיזה נושא דחוף או מבוקש יותר. כתמיד שתמכי להיות סמיילי באמת forever

למעלה