אתם מחמיצים את העיקר כרגיל

עומר כץ

New member
אתם מחמיצים את העיקר כרגיל

למען הסר ספק אני משתמש בשמי שלי כי בעל אינטרסים אני עם כל הכבוד למסורת ולמורשת הקרב הרוסית כשניגשים לתכנן את המשחקים הבאים צריך הפעם להתרכז גם בנושא הבטיחות שאני בטוח שהוא חשוב ויקר לליבנו יש לדאוג מראש לכל נושא הקשתות וחיצים וכלי הנשק מעץ אני באופן אישי לא הייתי רוצה לראות כלי נשק מעץ במשחק נכון אנחנו באים להנות אך יתרה מכך גם לחזור הביתה בריאים ושלמים נכון יש לנו הרבה מה ללמוד על אירגון משחקים מחברינו הרוסים אבל בואו נלמד מהם את הטוב שבמשחקם ולא את הרע ונשקי עץ זה רע אסור לנו לשכוח את הימים הראשונים בהם נלחמנו עם מקלות מטאטא שנשברו עלינו את מוטות הPVC החשופים עד שהגענו למסקנה שצריך לרפד אותם ועכשיו לנושא האינטרס האישי כל נשק מספוג ולא חשוב איך הוא בנוי בין עם זה נקניק קרב גדול ושמן או חרב מספוג ולטקס מהוקצעת היטב כשהוא בא במגע עם עצם קשיח נגרם לו נזק והספוג שבתוכו נחלש מה לעשות ואני בונה כלים מספוג ולטקס ההשקעה בהם היא עצומה הן מבחינת זמן הן מבחינת כסף והכי חשוב לכל אחד מהם יש ערך לא יאומן של עבודת כפיים אני לא רוצה לעבוד חודשיים על זוג חרבות בשביל לזרוק אותן בסוף המשחק

עץ מול לטקס - יתרונות וחסרונות

יתרונות נשקי עץ:
שחקן המחזיק נשק כזה, לא ירשה לעצמו להרביץ, אלא לשחק.
הקרב הארגסיבי מפנה מקומו לקרב משחק.
היחסים בין אוחזי החרב המורשים לשאר השחקנים מיתדמה ראלית ליחס בין בעלי הידע בחרב בעיר לבין אנשי העיר הפשוטים
עידוד טבעי של שריונות אפקטיבים וריאליסטים (ללא פסים של קרטון לרוחב, וגם במקומות בהן פגיעה לא נחשבת)
תפעול הנשק מיתדמה לתפעול נשק אמיתי.
עם העבודה נכונה - נשק כזה גם יראה טוב יותר מנשק ספוג עם אותה ההשקעה
נשק עץ עמיד יותר מנשק ספוג
נשק עץ בד"כ יותר זול.
נשק עץ יעיל יותר נגד מחבלים... חסרונות:
פוגע בשחקנים - (איה!איהיהיה!איה! - חנאאאן...)
פוגע בציודם של שחקנים (בנשקים מרופדים במיוחד)
גם איתם ניתן להגיע ללהט-קרב (ביחוד כשאתה שיכור)
הימצאותם במשחק הופכת את המצאות קטינים במשחק למפגע חוקי לכל מארגן. יתרונות בנשקים מרופדים (שלא באים לידי ביטוי בחסרונות נשקי עץ):
האחריות על המשתמש עוברת יותר אל יצרן הנשק
אין צורך במבחני נשק לשחקנים (הקלה בקליטה)
ניתן להיכנס איתם ללהט קרב עם יותר אחריות, (מה לעשות - לפעמים זה כיף להרביץ) חסרונות נשקים מרופדים (שלא באים לידי ביטוי ביתרונות נשקי עץ)
לחומרים המאולצים בתקן הנחשב למרופד יש מגבלות - לא ניתן לייצר נשקים ארוכים במיוחד (הם הפכים ל...לולביים משהו) מהנסיון שלי, שני התקנים מתאימים לשני סגנונות משחק שונים. לדעתי האישית - תקן טוטליטארי אחד הוא מגבלה פשרנית(לכאן או לכאן) על תקני הנשק להיבחן בהתאם לקהל היעד של המשחקים השונים כבר קרה בארץ שהונחל שינוי תקני נשק שחייב יצור נשקים במיוחד (המעבר למיליטנטים ב-99), והמעבר עבר בהצלחה, כך שנימוק הReusabiliy אינו אלא מוכח כפשרנות לטובתם של הקמצנים. אם שכחתי משהו - אשמח להתיחסויות

נץבץ - נשקים מרופדים - עוד חסרון

עוד חסרון שלא בא לידי ביטוי ביתרונות נשקי עץ:
גם איתם ניתן בכל זאת להביא לידי פגיעה פיזית
זקוקים ליותר תחזוקה
נשק מחומרים בטיחותיים שנשבר - יותר מסוכן מנשק עץ (PVC במקרה הטוב אך הסביר, ו...פיברגלס במקרה הרע והמסרטן).

עומר כץ

New member
פיברגלס זה לא אזבסט

הוא לא מסרטן ובנוגע לפציעות עיין ערך דוד אלכסנדר

Ranger One

New member
בהחלט לא נכון!

למעשה ,כן... זה נכון. יצאתי למסע חיפוש לפני שנתיים לגלות מה לא גורם סרטן ומצאתי דבר אחד: כוכבי-ניוטרון. כמובן שהכבידה תרסק אותך לגובה של מטבע לפני שתעבור המילו-שנייה הראשונה ,אבל הם לא מסרטנים.

למעלה