אתם מכירים את אלו שמחכים כל השנה לתשעת הימים?

michalgad1

New member
אתם מכירים את אלו שמחכים כל השנה לתשעת הימים?

נראה לי לפעמים שהמנהגים בעניין לא ממש מתאימים לימינו. אצלינו בקהילה למשל חולים על סושי, מטף ועד זקן. אפילו סרבן האכילה הקטן שלי אוהב. בסופרים הכשרים יש עמדות סושי שמכינים טרי כל הזמן ויש עוד איזה ארבע סושיות פופולריות. בתקופה הזו הם עובדים מסביב לשעון. הן מפוצצות מאנשים שזוללים מגשי סושי.. כן זה מה שמותר לאכול ואין בעיה הלכתית אבל כל הרעיון מאחורי הנוהג אין לו זכר. גם הפיצריות וכד מלאים וכולם מבסוטים.
יש בכלל את אלו שחולים על חלבי אז מחכים בכליון עניים שלא יצטרכו לבשל בשרי ולהנות מפשטידות ועוגות חלביות וכו׳.
לא יודעת, מזכיר לי קצת את האבסורד בין אוכלי קטניות ואלו שלא בפסח.
 

ביזול

New member
אצלנו יש שקוראים לזה צום תשעת הימים

יש כמה קרניבורים שסושי, פציה ופשטידות פשוט לא עושה להם את זה. לפחות הם באמת נאמנים לרוח המקורית של המנהג...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני חיכיתי לימים הללו בסתר ליבי, כי היה ברור שעניין החלבי/

פרווה הוא כסימן לאבל.

האוכל בתשעת הימים היה טעים לי אישית יותר מזה הרגיל, אבל לא היה "קרנבל" סביב העניין. היו 2-3 תפריטים קבועים ובזה נגמר העניין.

היום זה שונה ובאמת נראה שעיקר העניין הלך לאיבוד.

ביום שישי, נכנסתי לבית שכנתי (נפגשנו בעת האזעקה בחדר המדרגות) וראיתי חולצות מגוהצות של בעלה מוטלות על הרצפה בסלון. לגמרי שכחתי מהמנהג הזה של לגרום לבגדים נקיים להיות "משומשים" כדי לא ללבוש בגדים מבהיקים בתשעת הימים. ומצב הרוח שם היה בהתאם, לא רק בגלל המלחמה. הם באמת מתכוננים לתקופה העצובה שביב חורבן בית המקדש.
 

shira1960

Active member
אני תמיד חושבת שצריך לחשוב מחדש על העניין -

הרי למשל, לפחות בישראל, עוף זה מוצר יום יום ולא יקר, ואפילו סוגי בקר מסויימים הם לא יקרים, לעומת דג או ארוחת גבינות. בעיניי פילה סלמון (או, כמו שמיכל כותבת, ארוחת סושי) זה הרבה יותר "יוקרתי" ומיוחד מאשר ארוחת עוף.
 
למעלה