אתם מעיזים?

אתם מעיזים?

מעיזים להטיל ספק בנישואים שלכם? לשאוכ אם לא טעינו? או אם זה עוד רלונטי ? .האם זה מישתלם לי? מפחד לחשוב מפחד לא לחשוב

candy77091

New member
משתלם לי?כלכלית?לא מבינה את המילה הזו

שנקטת. חשבתי שנישואים הם כדי להיות מאושר עם החצי השני שלך. במצבים שעולות שאלות ולדעתי שאלות הם תמיד טבעיות וזה הכי נורמלי שבעולם. אני חושב משמע אני קיים. צריך לחשוב אחורה,איך חשבתי כשעמדתי מתחת לחופה,קצת שחזור,הייתה אהבה?יכולה להיות אהבה?יש מקום להשתפר? תענ/י לעצמך על השאלות הללו ותדע את התשובה לשאלות שעולות אצלך.

אני דווקא מאוד מזדהה עם השאלות שלך

ומצאתי את עצמי שואלת אותם לא פעם ולא פעמיים. אני חושבת שלא צריך לפחד מהשאלות האלו. צריך לנסות ולענות לעצמך- ויותר מזה לנסות ולזהות מאיפה הן באות. ולפני התשובה וגם אחריה עולות לי מספר נקודות: 1. "מה' אשה לאיש"- אי אפשר להפריד את הגורם האלוקי מהמשולש הזה. לא סתם בחרתם אחד בשני- מבין כל מיליוני האנשים בעולם. 2. לבחור בן זוג פרושו לוותר על כל שאר בני הזוג הפוטנציאליים בעולם. לא תמיד אנחנו חושבים על המשמעות של זה בזמן הבחירה. אבל בפרוש להתחתן פרושו לבחור בבן הזוג ולוותר על האופציה שאולי יש מישהו טוב/חכם/מוכשר/מוצלח/חתיך/מספק/מצחיק/מבין/תומך/סובלני/ וואט-אבר ממנו בעולם. ובהחלט יכול להיות שיש מישהו כזה בעולם- אבל בחרת לוותר על האופציה ולהתחייב לאחד/אחת. {ולוותר גם על החיפושים כמובן} 3. יש משהו בתרבות הכללית וגם במידות שלנו שמעדיף לומר שאם הקשר לא גורם לנו כל הזמן ריגושים סימן ש"נגמר הסוס" וצריכים לעבור הלאה. קצת חשיבה ומבינים שבלי השקעה מתמדת וסזיפית כל החיים- לא נהנה משום קשר לאורך זמן. "לאשר יתן-יאהב" {הרב דסלר} זה לא סתם קלישאה אלא אמת חיים עמוקה. ככל שתשקיע יותר- תאהב יותר ותאהב יותר. לתשומת ליבך- אחוז הגרושים השניים מבין נישואי גרושים הוא גבוה ביותר.... תחשוב על זה. זה לא סתם. 4. הרבה פעמים השאלות עצמם הם בריחה מההמחשבות הנחוצות יותר- אך המחייבות יותר. מה אני נדרש לעשות כרגע כדי לרומם את הקשר?... 5. "משתלם לי" זה עוד משוואה מערבית רקובה. תחשוב במושגים גבוהים ועמוקים יותר. כשאתה בונה בית בישראל- אתה פועל דברים גדולים מאוד. תחשוב במושגי עם ועולם. ואחרי ולפני זה- תחשוב על כל הסיבות בגללן התפעלת מבת זוגך כשהחלטתם להנשא- הסיבות האלו בד"כ לא הולכות לשום מקום. אנחנו פשוט מפסיקים מההרגל להתפעל מהם. תגרום לעצמך להתפעל שוב. תתבונן יותר. מוכן לוותר על כל זה? אני לא.

למעלה