אתם מעצבנים אותי !!!

• פותח הנושא krl
  • פורסם בתאריך

krl

New member
אתם מעצבנים אותי !!!

ת-ק-ל-ט-ו כבר הם לא רוצים לדפוק אותכם בבגרות ...... המטרה שלהם היא שתדעו את החומר ... הם מודעים לעובדה שאנשים מהמרים ומה שהם רוצים זה שממוצא הציונים יהיה גבוהה.... אז הם לא יתקעו אותו נושא פעמיים ודברים כאלה .. אז אם לא תלמד הושא אחד מתקופה כשיש לך 2 שאלות וצריך לבחור אחת... אני מבטיח לכם שלא תידפקו ... זה כל הרעיון בבחירה לא צריך לדעת הכל טוב ...

krl

New member
ודרך אגב .....

נשמות תביאו שאלות מהמתכונות שלכם זה ממש אבל ממש עוזר
הנה שאלה משלי : עלייה 1 : א. הסבר שתי סיבות לעלייה הראשונה , והצג שני מאפיינים של עליה זו. ב. הצג שני גורמים שתמכו בהתיישבות של בני העלייה הראשונה, ותאר את הפעולות של אחד מהם .

sugarbaby

New member
שאלה מהמתכונת...

לנו היה סעיף שממש דפק את כוווולם: "מה היה יחסו של נחמיה לפערים החברתיים והכלכליים?" איכשהו הצלחתי להמציא מלא דברים וקיבלתי עליה 9 מתוך 10 :)

gilad44

New member
זה שמיטת החובות

נחמיה הבחין כי חלה התדרדרות בעם עקב אי יכולתם של האיכרים העניים להחזיר את החובות לעשירים, האיכרים נאלצו למשכן את רכושם ואת עצמם לעשירים ובכך איבדו את החופש מוהפכו לעבדים נחמיה התנגד לכך כי: 1.המצב הכלכלי לא מאפשר להם להצטרף על עבודות שיקום ירושלים והחומות 2.מצב כלכלי תקין הוא תנאי הכרחי להשגת תחייה לאומית 3.היהודים הם עם נבחק ועליהם לשמש כדוגמה מוסרית לכול העמים, התורה אוסרת על עבדות יהודית ולכן נחמיה מכנס את העם בירושלים ומשביע את עשירי יהודה לוותר על החובות של האיכרים העניים הוא משמש דוגמה ומבטל את החובות של כול מי שחייב לו

הידעת ?

יש להם עוד מטרה חוץ מזה שכולם יצליחו שנדע את החומר ! למי שלא יודע - קודם כותבים את הבגרויות ורק אחר כך את המיקודים ! כלומר (הגיון פשוט ) הרבה פעמים לא מורידים במיקוד דברים שנכתב עליהם בבגרות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אם המטרה שלהם הייתה רק שנצליח - הם היו פשוט מורידים כל מה שלא נשאלת עליו שום שאלה או כל מושג שלא ניתן לבחירה !!!! אבל, הם גם רוצים שנדע את החומר ומאותה הסיבה בדיוק הם כן יכולים לתת 2 שאלות על אותו הנושא והם כן יכולים לערבב סעיפים וזו בדיוק הסיבה למה לא צריך להמר !!!

krl

New member
קישקוש בלבוש

סתם לא יודע אולי ... נתראה ביום ראשון אחרי הבגרות ונראה איך הולך ... אני אמרתי לעצמי שיכולים לעזור לי כאן ודברים כאלה .. אבל הדבר היחיד שקרה לי בפורום זה שהפחידו אותי שאני עומד להיכשל בגלל שהימרתי ............... צא דיבוק צצצצצאאאאא!!!!!!!!

תראה, אני לא יכולה לומר לך בדיוק מה

יהיה ויכול להיות שבאמת יהיה לך מזל וכל מה שהימרת עליו זה גם מה שיהיה אבל ... רק רציתי לומר לך ששום דבר לא בטוח ושכדאי מאוד שתלמד הכל ולא תהמר אחרי הכל - איזו עזרה אתה רוצה ? שנגיד לך על מה להמר ושנגרום לך להאמין שזהו - אתה מסודר ואז תבוא למבחן ויהיה דווקא על מה שלא למדת ? להיות קצת מציאותיים אף פעם לא מזיק ....

Idan91

New member
אבל..

אני החלטתי להמר על חלק מתוך ההלניזם, כלומר על תהליכי ההתיוונות ביהודה. אפילו אם ישאלו אותנו את שתי השאלות על ההלניזם, מה הסיכוי ששתי השאלות יהיו על תהליכי ההתיוונות??

למעלה