אתם מתעניינים באדם שמאחורי הספר?

Rivendell

New member
אתם מתעניינים באדם שמאחורי הספר?

הביוגרפיה של הסופר רלוונטית לדעתכם? אני למשל בד"כ מחפשת מידע על סופר שספריו מוצאים חן בעיני, הבעיה היא שהרבה פעמים אחר כך אני נכנסת לדכאון - למשל כשגיליתי שרומן גארי התאבד, או כשקראתי על חייה של ל.מ מונטגומרי
.

Athaclena

New member
לא במיוחד, אבל...

לדוגמא רואלד דאהל כתב 2 ספרים בערך ביוגרפיים (יותר כמו סיפורים מהחיים), אחד מהילדות ("Boy") ואחד של שאר החיים ("Going solo"). אז קראתי אותם ולמדתי עליו משם, אבל לרוב אני לא ממש מתעניינת. דוקא עליו שמעתי שהוא היה אנטישמי, גם מבאס.

b00

New member
אותי זה מעניין

אני תמיד מחפשת מידע על הסופרים שאני ממש אוהבת את הכתיבה שלהם... אני חושבת שזה בגלל שאני רוצה להיכנס יותר עמוק לתוך הספר ומידע על הסופר יכול לעזור. גם לי זה קרה שהתבאסתי כשקראתי ביוגרפיה, אבל זה לא מונע ממני להמשיך. הרי לפעמים גם נכנסים לדיכאון מספרים וזה לא סיבה להפסיק לקרוא...

The Mad Hatter

New member
תלוי..

יש ספרים שלמרות שאני אוהבת אותם, נראה לי שהאדם שמאחוריהם לא מעניין במיוחד (יכול להיות שאני סותרת את עצמי..? P:). כשיש סופר מסוים שמאד מדבר אלי או שאני מאד אוהבת את הכתיבה/רעיונות שלו, אני מחפשת עליו פרטים וככל שאהבתי לספר/סופר גדולה יותר, כך אני מחפשת יותר. ביוגרפיות של סופרים עדיין לא יצא לי להשאיל מהספריה, לצערי. אולי מתישהו אני אעשה לעצמי מרתון. לא כרגע, בכל מקרה.

sagiberg

New member
הכרות עם הסופר אומנם מספקת

ועונה על איזה פן של סקרנות, אבל לא תמיד היא משרתת את טובת הקריאה ולעיתים אני חוששת שאפילו פוגמת.

חייבת לחלוק...

איתך ועליך או שמא לשתוק? ברם, אותיר זאת לסוף:) ולעצם העניין: קצת לא מובן איך הכרות עם הסופר-המחבר עלולה בטובת הקריאה לחבל? שהרי מחד, אם מהספר עצמו נהנית דבר כבר לא יוכל לקלקל את הנאתך ההנאה היא בבחינת אקסיומה שלא ניתן לשנות הגם שהמחבר עבר / חווה / עשה....צרות מאידך, ובהנחה שקודם הכרת את המחבר וטרם התחלת לקרוא את הסיפור או הספר הרי שכאן עלול להיות טעם לפגם כזה או אחר כאשר קריאתך תושפע מעלילותיו של היוצר? אז אולי כדאי על הכרות מקדימה שכזאת לוותר? למרות שלעניות דעתי העניה (לפחות) וגם מנסיוני הדל שאולי עוד יגדל בקרוב הכרות עם סופרים שאת יצירותיהם לא קראתי מעולם דווקא קרבו אותי אל ספריהם ופרי עטם (הסקרנות הרגה את החתול אבלני בן-אדם:) וגם מודה ומתוודה קבל פורום ועדה שתמיד מחפשת מי עמד/ה מאחורי היצירה וגם אם הוא או היא סתם יושב או יושבת - עדיין לא מוותרת נו טוב משתדלת.. |ושותקת|

dawn35

New member
סדרת הספרים "ילדים גדולים"

של יהודה אטלס ובו ביוגרפיות של סופרי ילדים מן העולם, הייתה בצורה שהפתיעה גם אותי מעניינת ומעשירה- (כי אני לא חשבתי שיש בי כזו סקרנות לגבי ביוגרפיות) במקרה של הספר הזה-הקריאה בספרים עצמם אחרי שמבינים מי כתב אותם ואיזה קשיים וחוויות עבר בחייו, או עד שהסכימו לפרסם את ספריו, יכולה להאיר את הקריאה.

כרגע עם האנגלים

בפרק "מחברים אלמונים" הבאים כבר יהיו קצת פחות פלוניים וסתמעניין מתי יצאו הכרכים הנוספים כי "הגם שאין אדם יוצא מן העולם וחצי תאוותו בידו" (עמ' 11) אני אמשיך לחכות

dawn35

New member
3 כרכים יצאו

בו-זמנית-ונדמה לי שאין לו כוונה להוסיף אחרת היה מחכה עם הפירסום. יש אמריקאים ואירופיים. ויש כמובן ביקורות כבר על שלושתם. מצרפת קישור ש"גנבתי" מפורום ספרים (תודה ריווי)

ושלושתם את דרכם

אלי מצאו:) אבל המחבר הוסיף ואמר בפרק ששמו פתחו של דבר שאומנם החליט לעתעתה לעצור ולהוציא את כל שכבר כתב לאור וגם הבטיח או שמא הציע כי לא מן הנמנע שבעתיד יתווספו אל "ילדים גדולים" אחיות וגם אחים כלומר כרכים נוספים "שיכתבו על ידי או על ידי אחרים" אז מי אמר/ה שהתקווה אבדה... ורק מקווה, להספיק לקרוא את כל שלושתם במלואם נו טוב עם קצת חריקות וקצת חריגות פה ושם (האומנם) לפני שכרכים נוספים ייצאו לאויר העולם :) ותודה רבה על המאמר |קראתי אותו בשישישעבר|

הכלֹא!

יודעת שלויודעת...הכל ונכון שבאתי לכאן בכדי להשמיע קול אבל בעיקר כדי להקשיב (אני רוב הזמן כאן מסביב) ואם כבר מגיבה... תמיד מצפה לתגובה

דפנה 4

New member
עכשיו סיקרנת אותי , ל.מ מונטגומרי

ספריה כמובן היו אבן דרך בילדותי ועכשיו בתי קוראת את האסופית (בת 8) מה מיוחד בקורותיה של מונטגומרי , אנא ספרי ...

Rivendell

New member
בזמנו הכנתי ביוגרפיה שלה

הנה הלינק אליה. אני מזהירה מראש - מדכא מאוד. אחרי שתקראי אשמח לדבר על זה יותר.

דפנה 4

New member
אכן ../images/Emo11.gifמדכא למדי

שמתי לב שיש פעמים רבות קשר ישיר בין חייו המרירים והמדכאים של הסופר לבין הספרים הנפלאים שכתב ,כנראה מתוך הרצון לחיות חיים אחרים ...

Rivendell

New member
גם אטלס כנראה חושב כך ../images/Emo13.gif

וממה שהבנתי לפי הכתבה, הוא גם טוען שיש קשר בין טראומות בילדות וכתיבה לילדים. בכל מקרה, אותי אישית מאוד העציב לשמוע שאישה שכתבה ספרים כל כך אופטימיים ומקסימים מתה אחרי עשר שנים במיטה עם דכאון קליני. ברמה האישית, זה עשה לי ממש רע, בדיוק כמו שעשה לי רע מאוד לשמוע שגארי ירה בעצמו. יש משהו מאוד עצוב בלשמוע סיפור נורא מאחורי ספרות מדהימה.

חוטהשני

New member
לי לקח כמה שבועות לעכל את הסיפור האישי של יהונתן גפן.. הרבה לפני שהוא הוציא את הספר על אמו (אשה אחרת אאל"ט שמו..) קראתי באיזה מקום ביקורת על השירים שלו. נגשתי לביקורת כאחת שרוצה לקרא על מי שכתב את היצירות המדהימות של הכבש השישה עשר וכל כך התאכזבתי את הקטילה שהיתה שם עליו.. איך שהוא במקום ליד אחותו כשאמם נהרגה (התאבדה) שלח לה שירים (שירים שענת אוהבת במיוחד) ועוד ועוד.. בהתחלה ממש לא רציתי להאמין לזה.. אבל שבועיים אח"כ ממש במקרה שודרה בערב תוכנית על המשפחה המורחבת שלו (משפחת דיין.. אני מקווה שאני לא טועה אבל אני חושבת שדודה שלו היתה אשתו של משה דיין..) וכשיונתן גפן הופיע במשדר, ואז שאלתי את אמי... "את יודעת אם קרה איזה משהו לאמא שלו.." ואמי אשרה לי את זה שאמא שלו התאבדה.. שלא נדע דברים נוראים כאלו ../images/Emo39.gif

למעלה