אתם נותנים כסף למקבצי נדבות?

Jacob87

New member
אתם נותנים כסף למקבצי נדבות?

בעיר שבה אני גר יש הרבה מקבצי נדבות, הם ממלאים את האזורים שבהם יש מרכזי קניות.
חשבתי שאם אני יתן לכל אחד שקל בדרך, יקרה שלא ישאר לי כסף לקנות אוכל.

פעם אחת החלטתי להסתכל על מקבץ נדבות שנמצא בצומת מרכזי, ראיתי שיש לו אסטרטגיה שבה הוא מגיע בשעות העומס שאלו השעות שאנשים חוזרים לעיר מהעבודה במרכז, הוא עוצר כל רכב ומבקש ממנו כסף, אנשים בדרך כלל נותנים לו מטבעות של 5.2.1 ש"ח, ככה המקבץ נדבות בכל 5 דקות מרוויח ממכוניות שעוצרות ברמזור משהו כמו 10 ש"ח, נגיד במצב אידיאלי, בשעה זה 60 ש"ח שזה יותר ממה שאני מרוויח, ואם הוא נמצא שם 4 שעות, שאלו שעות העומס אז הוא מרוויח 240 ש"ח ליום, ואם הוא שם כל יום אז הוא מרוויח בחודש בערך 4800 ש"ח יתכן אפילו יותר אם הוא נמצא שם יותר שעות.
ונגיד שהוא גם מקבל קצבה מביטוח לאומי שהיא אולי בערך 3500 ש"ח לחודש, הוא מסתדר טוב מאוד.
ככה גם רוב גדול ממקבצי הנדבות שלדעתי הופכים את זה לעבודה במשרה מלאה.

מדיון עם חבר, הוא אמר שהאנשים האלה מסתדרים טוב מאוד מהמדינה, ויותר ממה שהם מקבלים זה בשביל לחיות חיי מותרות, ולקנות דברים שאפשר להסתדר בלעדיהם.

הקטע הוא שזה נראה כאילו הם מנצלים את הטוב לב של אנשים לצורך כסף קל, לדעתי צריך להיות חוק שקובע שאסור לבקש כסף אבל הם צריכים לשבת ולחכות שיביאו להם כסף.
וקרו כמה פעמים שביקשו ממני כסף והיתי ליד חברים, ובמצב כזה אין ברירה לתת כסף בשביל לא לצאת קמצן.

דעתכם?

הקבצנים שאני רואה מתחלקים לשני קבוצות ..
עובדים זרים ונרקומנים שהכסף לרוב משמש אותם לקניית המנה הבאה והסוג השני זה אנשים שנראה לי שהם לוקים בנפשם כי חלקם מתלבשים יותר טוב ממני ולאחד יש אפילו איזה שעון מאוד יוקרתי ..
&nbsp
בכל מצב אני לא נותן להם גרוש .. הם לא הבעיה שלי .
לגבי השורה האחרונה שלך אז שהחברים שלך יזדיינו! אם אתה לא רוצה לתת כסף לקבצן אז אל תיתן .. אתה לא חייב לאף אחד הסברים , פשוט תגיד שחברים שלך שאתה לא מאמין בלתת כסף לכאלו אנשים כי אתה חושב שזה ישמש אותם לסמים יותר מאשר לאוכל ...
אני יכול לתת לך דוגמא יפה ..
גילי ארגוב (הבן של זוהר ...) תמיד מסתובב באזור צ'לנוב בדרום ת"א ומבקש כסף מזרים ..
הוא לפעמים מצליח להיכנס לבניין איפה שאשתי עבדה ולבקש כסף "לאוכל" והבוסית שלה תמיד הייתה מציעה לו סנדוויץ' או משהו אחר לאכול במקום והוא היה מתבאס ומבקש כסף בכ"ז ...

Purple Mushroom

New member
לא נותן.

היתה על כך כתבה היום הערב בטלויזיה. הם מרוויחים יותר טוב מאיתנו. הרבה מעל שכר מינימום.
אנחנו בחבורת אבן גבירול, מכירים כבר את כל הקבצנים הידועים. יש קבצן אחד מוכר, מבוגר, עם שיער שיבה. שעם הכסף שמרוויח, הולך לאכול סושי, שזאת מנה יחסית יקרה.
אני חי די בצניעות. וחברים שלי יכולים להרשות לעצמם להוציא יותר כסף ממני, על שתיה ואוכל בחוץ. ואני קצת סגפן בקטע הזה, כי יש לי מטרת חיסכון, וחי מתקציב שאני יצרתי לעצמי, שמתוך זה אני גם חוסך. 100 ש"ח לשבוע.

TFNM

New member
לא

הם במקרים רבים נרקומנים,ולמרות שאין לי בעיה שהם ימותו באיזו תעלה ממנת יתר אני מקווה שזה ייקח לי כמה שפחות כסף.
&nbsp
אגב מניסיוני,לפני כארבע שנים עבדתי בתחנת דלק והיה לי מקרה הזוי של נהג מונית מוזר במיוחד שהיה חסר לו שמן מנוע,לא היה לו מספיק מזומן כדי לקנות שמן והוא החליט שהוא לא רוצה לדפוק את המנוע וליסוע כשחסר לו שמן,מה עשה?
במשך ארבעים דקות קיבץ נדבות בתחנה מכל רכב שעבר והצליח לאסוף בסביבות החמישים שקל.
ואז יצא המצב שאני והוא היינו באותו מקום,שנינו "עבדנו",אני על מדים של פז והוא בקיבוץ נדבות והוא הרוויח יותר מכפול ממני.
מבאס.

asafi6

New member
נותן רק בבית

יש לנו קופה של עשרות אגורות אז לא אכפת לי לתת. אני משתעשע במחשבה שאולי בזכות האגורות האלה הם יגייסו פחות כסף כי יהיה להם כבד יותר מהר.

MyTaoWay

New member
אל תשפוט את חבריך לפני ש...

אתה צודק
הם מרוויחים המון כסף
יותר מאדם רגיל ונורמטיבי שעובד.
&nbsp
אין לנו באמת מושג מה הם עושים עם הכסף הזה.
&nbsp
אני נותנת צדקה בחגים
ובוחרת תמיד למי לתת
כסף זה אנרגיה
והוא צריך לזרום
&nbsp
לתת ולא רק לקבל...
&nbsp
&nbsp
ישנם קבצנים חוצפנים שהם אלו שמעצבנים אותי..
&nbsp
אבל
אני לא שופטת אותם
אין לנו מושג איזה חיים קשים היו להם
ומה הם עברו
&nbsp
מה שכן
לקבץ נדבות זה לא נורמלי.
&nbsp
לפעמים קורה לאדם רגיל שהוא איבד/שכח ארנק והוא מחוץ לעיר ללא רכב שלו
והוא נעלץ לבקש כסף מאנשים
לא נעים אך קרה פעם לידידה שלי..