אתם עוד מעט תחשבו שאני איזה רוצחת

אתם עוד מעט תחשבו שאני איזה רוצחת

דגים...נמו שלי מת יום שישי,היום בבוקר אני מוצאת אותו דג,שלייר כתום,כמו נמו,אם אותה בעיה שהיתה לנמו רק יותר קשה,מה שאמרו לי זה שכנראה הדג הגדול שלי התנגש בנמו וכך קרה שמבפנים הוא היה פגוע,אבל החזרתי את הדג הגדול יום שבת ולא יכול ליהיות שזה הוא!!! מה זה?זו מחלה?יש תרופה??אני לא רוצה לוותר על עוד דג!! בבקשה תענו לי!!!ולחשוב שאתמול היתה לי יום הולדת והייתי שמחה....בעעעעעעעעעע!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ganjaman stound

New member
רוצחת

דג גדול מתנגש בדג קטן? לפחות לי נשמע די תמוה עם כבר דג גדול נושך,נוגס,אוכל דג קטן אבל מתנגש? מה הם שני נהגים שיכורים? ..... אולי. בכל מקרה "קצת" פרטים על התסמינים יעזרו אולי לפתור את הבעיה די קשה לעזור בלי לדעת במה מדובר

גלעד cool7

New member
בוא אני ייתן לך סימן חזק...

דגי זהב. שליירית אני אומר לך שיהיה הרבה יותר קל לגדל טרופיים, התנאים אצלך-ובארץ אינם מתאימים לדגי זהב. את מגדלת דגי זהב ב10 מעלות מעל מה שהם צריכים, והאקוריום שלך קטן. אז תהיהי אופטימית-אחריי שהדג הזה מת אל תקני דגי זהב. תקני 5 גופים תתחילי משם ונדריך אותך.

שלא תעזי להכניס אפילו עוד חצי דג!

די זה מספיק צפוף גם ככה את רוצה הרבה דגים בצבעים או איכות לדגים שלך?? תחשבי.. על כל דג שמת לא צריך לקנות חדש במיוחד לא בכזה אק'

גלעד cool7

New member
קטיפונת חולק עלייך לגמריי.

היא חייבת דחוף להוציא את הדגי זהב, ואם היא רוצה להמשיך עם דגי זהב אז ללא חשבון מייד לקנות אקוריום גדול ואני נמנע מלחזור על זה שללא מקרר או קומבינה כל שהיא, היא מבשלת אותם בטמפרטורות של ישראל. אני נשאר עם ההמלצה, להחליף את הדגים לדגים טרופיים-לשים מספר קטן של דגי להקות שלא זקוקים ליחס רק, למשל פסוסיות הזברה או גופים אלו דגים שאני בהחלט אמליץ. בנתיים את רק רואה מה קורה לחברה שלך, לא באשמתה בכלל-אשמת המוכרים. ראיתי מוכרים שטענו למכירה דגי זהב בצינצנות ואני לא מדבר על דג זהב קטן וחמוד באקוריום עגול, אני מתכוון ל8-12 דגי זהב בוגרים בצנצנת שתכולתה פחותה מליטר אחד. כך שההמשך לאקוריום שלה צפוי.

תראו,שרלי היקרה

זה שהתעצבנת היום על הבנות בבי"ס זה לא אומר שאת צריכה להוציא את זה עליי! אני לא אקנה דג במקומו,כי כנארה האקווריום בחנות חולה,וחבל על הכסף...גם ככה אין לי... אני אלך למוכר ואשאל אותו אם הדגים אצלו לא חולים או משהו,לדג שלי היה אותו דבר כמו נמו....שלפוחית שחייה נפוחה,ושחייה על הצד... מה שכן,אני חייבת לקנות דג חדש כדי להתנחם ממותו של הדג שלי,לא צפוף לדגים אני רואה אותם,והייתי מתה לחיות במקומם,לגבי גופים-מה אני אעשה אם יהיו לי השרצות יתר? וכמו שאמרתי ההורים שלי לא יסכימו לי בחיים יותר לקנות שום דבר לאקווריום...גם ככה אמרתי לה היום שאני אלך לחנות לבקש תרופה והיא אמרה לי:"שום תרופה!תפסיקי לבזבז את כל הכסף שלך על דגים!" אז אין סיכוי שהיא תתן לי לקנות מחמם... ולגבי הטמפ' קראתי באינטרנט,שאם המים חמים יש לשים קרח,אבל קור המים פוגע בחלזונות... אז הטמפ' אצלי(אני משתדלת...)בין 25-30 מעלות. ומי מוכר 8 דגים בצנצנת????????? זאת התעללות! מילא 2-3 תלוי בגודל הצנצנת,אבל 8??????? ודבר נוסף-כבר מתו לי 2 דגים בחודש,זה לא נותן לי אישור לדגים טרופיים,חוץ מזה שאני חובבת דגי זהב ולא טרופיים...אולי בשלב מאוחר יותר,תלוי במצב הכספי... ו...מה תגידו על זה??? לאיזה מגדל דגים מתים 2 דגים על החודש הראשון???? אתם רואים אני לא מגדלת טובה!!!

כזכור לך שליירית...

לי מתו 9 דגים באותו שבועיים וזה לא היה דגים ראשנים שלי ביכלל ואני שחכתי שהוצאת דג...וחשבתי שיש עדיין 2 גדולים.. ואני לא יודעת אם הדגים באים מהחנות חולים כי אצלי הם כרגע בסיידר גמור טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה את אוהבת דגי זהב? תגדלי אותם! אל תשמי על מה שאפחד אומר לך עובדה שמגדל מתחיל יכל לגדל דגים לתפארת אני בגיל 10 גידלתי דגי זהב 4 וחצי שנים ואני לא הבנתי את עניין החלזונות זה כבר לא נורמלי! מה הם דפוקים שמה? עובדה שזה לא מהאוקריום שלך כי כששמת את 2 החלזונות באק' שלי הם היו אותו דבר בקושי זזו...

גלעד cool7

New member
מה לעשות איתך...

דבר ראשון אם אין תקציב\רצון הורים אין מה לעשות. את כמובן יכולה לעבוד... למוכר בחנות שתבוי ותגידי לו "האם אתה מוכר לי דגים חולים?" אני מניח שאחריי זה הוא ישמח לעשותלך הנחות ולקחת אותך ברצינות
תפסיקי לחשוב שמתי שלא הלך עם דגי זהב, לא ילך עם טרופיים. אמור להיות ההפך מכך. אם ההורים שלך לא יקבלו הוצאה של 100 שקל על (50 אמרת שעולה מחמם לגודל כזה של אקוריום, אוכל, 8 דגי להקה קטנים). אין מה לעשות. אבל אני יסכם הכל ויגיד שיש לנו ויכוחי סרק את לא אלוהים וזה שהדגי זהב חולים בכזה גודל אקוריום וכאלו טמפרטורות זה לא חריג....

עוזאבי

New member
אני רוצה להגיד לחך משהוא ואל ....

תתעצבני, אם היה לי מצב כלכלי קשה ואין לי, ואם זה היה מקשה על ההורים שלי כל ההוצאות, הייתי עוזב את כל העסק עם הדגים.......... לשיקולך

oldenburg

New member
למה כולם מעוצבנים?..(כנסו..)

מי מכניס יותר מידי דגי זהב?... כמה ליטרים יש באותו אקווריום?... דגי זהב צריכים מרחב גדוווווווול....

אווווווווףףףףףףףףף!!!!!!!!!!!11אני

בדיכאון!!! כבר מתו לי 6 חלזונות,ואמא שלי כבר לא מרשה לי לקנות עוד,כי הוצאתי עליהם כבר עשרות שקלים והמוכר לא יודע מה הסיבה...אני לא מבינה את זה,אני שמה מטילן בלו ואנטי כלור,הטמפ' אצלי בד"כ 30 מעלות,ויש לי פילטר על עצמה צאוד צאוד נמוכה,אבל מנקה טוב,(הוא נועד כדי לא לשאוב דגיגים טרופיים...)ו...זהו!! מה לא בסדר????? אני אשמח אם תענו לי כי אז יהיה לי משהו משכנע לומר לאמא שלי... תודה מראש!!!

גלעד cool7

New member
יש לי רעיון...

אל תקני חלזונות עד שתגלי מה הבעיה... ועוד דבר בבקשה ממך יש לך אקוריום קטן-את יכולה למלא דלי ולתת לו לעמוד שלוש-ארבע שעות (למה אני אומר שאת ולא אני? למה לי עם 100-130 ליטר זה לא נוח...). אז אין לך צורך בכל החומרים הכימיים האלה להוצאת כלור. המטילן בלו-גם אני אהבתי להרעיל תדגים בזה סתם כאמצעי זהירות, אבל תאמיני לי כפית מלח (דירבלק כפית לא יותר) תעשה עבודה יותר יעילה. אין צורך בחומרים כימיים.

אבל מלח מכווץ חלזונות,

חוץ מזה אל תשכח שיש לי דגי מים מתוקים-קרים,מלח עלול להזיק להם...!? אז קח את זה בחשבון ותענה לי...כי לפי מה שהבנתי לדגים טרופיים אפשר להוסיף קצת מלח(בעיקר לגופים)אבל אתה בטוח שלדגי מים קרים גם?וזה לא יפגע בחלזונות?

גלעד cool7

New member
אז בנתיים עדיף לשים---->

כלום. גם מטילן בלו כאשר שמים מומלץ לשים באקוריום בידוד (לשים שם את הדג\ים עם שזקוק\ים לטיפול ולא באקוריום) חוץ מזה יכול להיות שהוא פוגע בבקטריות ויוצר מצב קשה- הצטברות אמוניה וחומרים שהבקטריות למיניהן אמורות לטפל בהם. והצטברות של חומרי המטילן עצמם שאני בטוח אבל בטוח שהם לא יועילו אם הכמות מוגזמת, בכלל מומלץ לשים פחם "פעיל" על מנת לשחרר את המים מהמטילן (הוא יספח את כל החומרים הרעילים, אבל אני לא בטוח שתרצי לקנות אותו הוא טיפה יקר). תראי אני מאוד ממליץ להחליף להם מים (לא הכל במכה), לתת לדלי לעמוד איזה 4 שעות ככה (מומלץ שיעמוד הפינה במקלחת כדי שיגיע אליו כמה שפחות אבק) ואז להוסיף את הדלי בלי עוד חומרים כימיים. אבל אלו רק השיקוליים האישים שלי שבמקרה שלך ובהרבה אחרים אין צורך בחומרים כימיים, תעשי עם זה מה שבא לך, את יכולהל הפנים ויכולה שלא...

אני מסכימה איתך...

תודה רבה על העצה! זה באמת מה שאני אעשה...! אבל מה האנטי כלור מזיק לחלזונות?

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~>

קשה לי להגיד, יכול להיות שלא-אבל הוא בטח ובטח שא מועיל להם ישירות. תראי הרבה יבואו ויגידו לך כן והרבה לא, תאורטית הספרים יותר מבוססים עובדתית אבל לא נראה לי שתמצאי מידע על חלזונות ואנטי כלור, מה גם עם הזמן הסטטיסטיקות (יותר\פחות מתו מתי שנעשה שימוש בכלור למשל) משתנות וגורמות לספרים החדשים להיות שונים ואפילו הפוכים מישנים. בקיצור זה לא כל כך רלוונטי אם הוא מזיק או מועיל לחלזונות, פשוט אני לא מוצא טעם להשתמש בו כאשר את יכולה לסלק את הכלור טבעית.

אז זה מה שעשיתי היום,

וגם קניתי 3 חלזונות היום,2 תפוח אחד שחור,והתפוחים(שני החלזונות)זחלו בהתחלה כמה דקות והם נכנסו ומהצהריים ועד עכשיו הם לא זוחלים!!אולי גם הם מתים??אבל הפעם אין סיבה!כי לא שמתי מטילן,שמתי 2 טיפות אנטי כלור כדי לזרז את הקטע עם הדלי כי בינתיים הדגים (בזמן שסידרתי ת'אקווריום)סבלו בקופסא שהם היו בה... אז מה זה יכול ליהיות עוד פעם???

למעלה