אתם עושים טיפול נגד פרעושים לחתולי הרחוב שאתם מאכילים ?

• פותח הנושא Ka13
  • פורסם בתאריך

Ka13

New member
אתם עושים טיפול נגד פרעושים לחתולי הרחוב שאתם מאכילים ?

אני ממש רוצה אבל אף אחד לא מתקרב או מתלטף כך שהאופציה היחידה היא כדורי Comfortis ששמעתי שהם מעולים ואכילים. הבעיה היחידה היא המחיר , הבנתי שאפשר לקנות כדור גדול של כלבים ולחלק , מישהו עשה את זה ויכול להסביר איך ?

גורדיאן

New member
טוב לדעת.

עד עכשיו לא ידעתי בכלל שקיים דבר כזה. רעיון מעולה.
בקשר לחלוקה: הבנתי שאסור לתת בפורום עצות כאלה אבל קצת שכל ישר פותר את הבעיה (רמז: משקל הכלב בק"ג שמצוין על העטיפה לחלק ל-5 ק"ג).

Yukita

Active member
מנהל
אציין רק

שאני תמיד פונה לוטרינר לייעוץ חלוקת דברים כמו אמפולות לכלבים. הבעיה כאן היא שזה תלוי במשקל של מי שמקבל, בחתולי רחוב אין שקילה ולכן גם המינון יהיה כללי (לפי גודל ממוצע של חתול ולא לפי המשקל של כל חתול). אצלנו בבית טווח המשקלים נע בין 3 ק"ג וקצת ליותר מ-6 ק"ג ואכן המינון משתנה במקצת.
&nbsp
הבעיה עם חתולי רחוב וכדורים, תוך תלות כמה חתולים יש, היא לוודא שאכן כל חתול אכל רק מנה אחת ולא בלע גם מנה של אחר...

dimitrygo

Active member
מנהל
זו בדיוק דוגמא טובה למה לא כדאי לתת מינונים ע"ג הפורום, כי

העיניין הזה לרוב לא כ"כ פשוט כפי שנשדמה.
1) קודם כל כמו שיוקיטה כתבה צריך לדעת משקל החתול כדי לתת לו מינון שיהיה יעיל.
2) במקרה של כדורי Comfortis אמנם מדובר על אותו החומר בכדורים לכלבים ולחתולים אך המינון הוא שונה ולחתולים נותנים מינון יותר גבוהה מאשר לכלבים. כך שגם אם יודעים את המשקל המדוייק של החתול עדיין לא מחלקים את הכדור לכלבים במשקל החתול.

Ka13

New member
זה לא כזה פשוט ... ואולי לא ניסחתי נכון את השאלה

יש כדורים ייעודים לחתולים ויש כדורים ייעודיים לכלבים , כדור אחד של כלב במשקל 36 קילו יכול להספיק ל 6 או 7 חתולים.
ם כדורים במרשם ונמכרים אצל וטרינרים , 80 -+ לכדור שמספיק לחודש
כך שברור שאם נותנים לחתולי רחוב עדיף לקנות כדור גדול לכלב ולחלק.
אבל ,אני לא יודעת אם ריכוז החומר הפעיל הוא זהה כך שיכול להיות שהחלוקה לא כל כך פשוטה ... אבל בלי קשר לחלוקה .. מישהו משתמש בזה ? מישהו נתן את זה לחתולי רחוב ?
יוקיטה - אפשר לתת עם שימורים בקערה לכל חתול בנפרד זה ממש לא בעייתי
קראתי על כמה מיקרי מוות בעקבות קומפורטיס ועוד כדורים ולמרות שאלו מקרים בודדים קצת הוציא לי את החשק לתת ..

dimitrygo

Active member
מנהל
אם אני לא טועה ניתן לקנות את הכשורים האלה רק אצל וטרינר

כך שבמידה והוא יסכים למכור לך כדורים לכלבים גדולים כדאי להתיעץ איתו לגבי המינון.
&nbsp
אבל מה שמטריד אותי יותר הן תופעות הלואי הרבות שיש לכדורים האלה. לפי עלון הייצרן ב-15% חתולים הכדורים גורמים להקאות. משמעות ההקאה היא שהחתול הקיא את הכדור ולכן הטיפול לא הצליח. ויש גם תופעות לואי יותר חמורות. אישית לא הייתי נותן את הכדרוים האלה לחתולי רחוב שאין לי מעקב צמוד ו"שליטה" עליהם.
https://www.elanco.us/labels/Companion-Animals/Comfortis.pdf

Ka13

New member
כן ... ירדתי מזה. קיוויתי שאצליח לתת להם חופש מגירודים ;(

למעלה