אתם עלולים לחשוב שהחורף הגיע

Lורליי

New member
אתם עלולים לחשוב שהחורף הגיע

יש לי "מבול" של שאלות... מקווה שלא הגזמתי... האם אפשר ל"צבוע" דאס לפני הייבוש? (ערבוב צבע בתוך הדאס) אפשר לשייף דאס? איזה ניר לטש יתאים כאן? ניתן להוסיף לדאס ולגבס ריח- כמו לנרות? תבניות שאינן ייעודיות לגבס ניתנות לשימוש ?(קשיחות) איך מחלצים? האם ניתן להוסיף חול לגבס? איזה חול מומלץ? זמן היבוש מתארך? מה יחס החומרים? ישנו חול צבעוני? (איפה אפשר להשיג?) האם התוצר נעשה עמיד יותר? צבעים אקרילים שנמכרים בחנויות יצירה ניתנים להחלפה בצבעים אקרילים של טמבור? (זה יכול להיות יותר זול, לא?) המטרה היא צביעה על עץ. ושאלה אחרונה להפעם... (אפשר לנשום לרווחה) מכירים צבע שאפשר לצייר איתו על דיסקים, עד עכשיו ציירתי עם אקרילים אבל הם מתקלפים בקלות. אני אוהבת את הצבעים כשהם לא מבריקים (מט) תודה לכל מי שיענה לור

..............

12345678910

av_i_va

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

להתחיל מהסוף? או מההתחלה?
צביעת דאס: לא נראה לי שניתן לערבב צבע בדאס. קיימים בצקים מסוימים, בהם ניתן לערבב צבע, אולם צבע זה הוא צבע שמן מיוחד מתוצרת חברת וילסון בלבד. כל צבע אחר לא מתחבר לבצק. להערכתי לא שווה אפילו לנסות כי תהליך הלישה ארוך ומייגע ולדאס זה לא מתאים. צביעה במצב לח. לא מקובל, וסביר להניח שתקבלי צבע דהוי. משך הייבוש שיהיה ארוך יותר. לא תדעי מהו הצבע שהתקבל עד שהיצירה לא יבשה לחלוטין. כלל לא בטוח שהתוצאה תמצא חן בעיניך. צבעים מומלצים לצביעת דאס. כל צבע אקרילי, צבעי גואש (כולל המטאליים) וצבעי משי. ליטוש: את מלאכת הליטוש העיקרית יש לעשות לפני הייבוש. פשוט מאוד, עם אצבעות לחות. אם בכל זאת התוצאה לא נראת לך, את יכולה להשתמש בנייר זכוכית. לקבלת משטח חלק - נייר זכוכית 1 לקבלת שוליים חלקים, ניר זכוכית 00 או 000. תוספת תמציאות ריח: לא נשמע לי הגיוני. שווה לנסות ולספר לכולנו. תבניות קשיחות שיעודן אינו ליציקות גבס: לשמן היטב לפני יציקת הגבס ולקוות.....
ניתן להוסיף חול לגבס. השאלה לאיזו מטרה? כל חול שתרצי - שוב - השאלה לאיזו מטרה? תסבירי מה את רוצה לעשות ואתייחס בהתם. התוצאה אינה עמידה יותר. במקרים מסויימים אפילו שבירה יותר. זמן הייבוש יכול להיות עד כדי כפול. במקרה של ערבוב חול בגבס חובה להוסיף גם דבק. לפעמים בי. ג´י. בונד. שוב.. .תלוי לאיזו מטרה. צבעים אקרילים בחנויות יצירה - מול צבעי טמבור. לשטחים גדולים וצביעת רקע לעץ, רצוי להשתמש בצבעי טמבור או של כל חברה מתחרה אחרת. לא מתאים לכל מטרה. הצבע דליל יותר. גם כאן התשובה שלי תהיה: תלוי לאיזו מטרה? צביעה על דיסק בצעים אקריליים אפשרית בהחלט, בשני תנאים: שהדיסק מיועד לקישוט בלבד. שאת מערבבת 1/3 דבק נגרים בתוך הצבע. אם דילגתי על שאלה... לא להסס לחזור עליה. כנ"ל אם יש צורך בהברות נוספות. לגבי המבול... נו טוב, אפילו לא נזקקתי למטריה

Lורליי

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

כמה שאלות (של אחרי גשם).... אם אערבב צבע אקרלי בדבק נגרים הצבע ישאר מט? איך אני מנקה את המכחול? צבעי טמבור- אני רוצה אותם כצבעי בסיס לצביעת קופסאות וכל מיני ואח"כ אצייר עליהם. למטרה הזו יתאים? באשר לחול- פשוט רציתי לגוון קצת את הגבס הלבן משעמם ואני לא אוהבת לצבוע אחרי הייבוש. ובאשר לתמציות ריח- פעם קניתי יציקות (אני דיי בטוחה שזה היה גבס) הם היו רייחניות והיו צבועות (לדעתי זה היה ערבוב צבע תוך עיבוד ובשום פנים ואופן לא אחרי ייבוש) זהו רציתי לנסות גם... ו... עוד משהו יש ת´מוביילים מחימר אני דיי רוצה להכין אחד כזה... מכיוון שאין לי איך לשרוף אני מחפשת חומר אחר יש הצעות? אגב המוביילים האלו מכילים חימר אדום (שרוף) וגם שחור וזה לא נראה צבע של אחרי (אחיד למדי) מה זה? (כמה קושיות אני שואלת...)

av_i_va

New member
הפעם, אני מציעה....../images/Emo99.gif

הפעם - אני מציעה ואת מנסה. כך תדעי ונדע כולנו
רעיון לא רע לקבל גבס צבעוני. מאחר ולא היה לי צורך בכך בעבר (מבלד בצבע טרקוטה ולשם כך קיים פיגמנט מיוחד) יש לי הצעה: כשאת מכינה את המים ליציקת הגבס, הכניסי למים רצוע של נייר קרפ, ברוחב של כ-3 ס"מ (חתוך בגלגול השלם) המתיני כמה דקות ותקבלי מים צבועים, הכיני את הגבס כרגיל ותקבלי גבס צבעוני. הצבע יהיה אומנם פסטלי להערכתי אולם יפה מאוד. אפשרות נוספת: הכיני את הגבס כרגיל. בערבוב הכנסיי כמה טיפות של צבע מאכל. שוב: עניין של התנסות. אם בהיר לך מידי הוסיפי עוד כמה טיפות. דוקא אשמח מאוד לשמוע תוצאות מה זה לשמוע???? לראות!!!!!!!!!!!
ערבוב של דבק נגרים בצבע אקרילי לא משנה את איכות הצבע. הדבק עוזר לצבע להידבק. זה כל תפקידו את המכחול מנקים רגיל, במים וסינטבון, כפי שאת מנקה כל מכחול. תמציות ריח: גם כאן, ההתנסות עליך, התוצאות - עלינו
יהיה לכולנו כיף ללמוד. ועוד משהו... בקשר למוביילים: קיים חומר בחנויות יצירה בשם קרמיקל. כשמו - כן הוא. מאוד דומה לקרמיקה בתוצאה, יוצרים את הפריטים, משאירים לייבוש איטי בדיוק כמו קרמיקה ושורפים בתנור ביתי בחום של 160 מעלות. קיים בלבן וחום (בינתיים). רגע.... בודקת אם לא דילגתי...
אהההההה כן צבע טמבור (או של כל חברה אחרת) מעולה לצביעת יסוד! זהו? דוקא אהבתי את המבול. כעת אפשר כבר ...
???? שיהיה לך אחלה יום עם הרבה יצירות מחכים לדווח ולתמנות.

צביעת גבס

באחד מחגי החנוכה המורה לאמנות בבי"ס שעבדתי בו הכינה חנוכיות מגבס והיתה להן צורה של שיש. כששאלתי היא גילתה שהוסיפה מעט צבע גואש לבלילה לפני היציקה. לדעתי שווה ניסוי

למעלה