אתם קובעים! יהיה "קיץ אחד ביחד2"?

היתושה

New member
אתם קובעים! יהיה "קיץ אחד ביחד2"?

שלום לקוראי הספרים! אני מחברת הספר "קיץ אחד ביחד" ועסוקה כרגע בהתלבטות לגבי כתיבת ספר חדש או ספר המשך. רציתי לשתף אתכם בהחלטה הגורלית - האם לכתוב ספר המשך? בו תראו מה עלה בגורלן של הדמויות בספר הראשון? או ליצור עבורכם ספר חדש, עלילה חדשה, דמויות חדשות? (לגבי כל אחת מהאפשרויות, יש לי רעיון) יש לציין כי גם אם אכתוב ספר המשך, הרי שאחרי זמן מה, לאחר שאנוח קצת, אכתוב ספר חדש לחלוטין. כל הצעותיכם יעברו לשיקול דעתי, כך שכדאי לכם לחשוב טוב טוב... לפי הסיום של הספר הראשון (אל תגלו אותו כאן, אם יש כאלה שעוד לא קראו) האם הייתם רוצים המשך, או שהמשך עלול להרוס? תודה על תגובותיכם.

אני בעד "קיץ אחד ביחד 2"

מאוד אהבתי את קיץ אחד ביחד, והיה יותר מעניין אותי לדעת מה קרה לדמויות בהמשך, ואם אחרי זה יהיה עוד ספר שלך אז הכל בסדר, לפי דעתי ברגע שהסופרת טובה, כל הספרים שלה טובים, אז כמה שיותר- יותר טוב!

Rivendell

New member
תשובה כנה.

בעיניי, לא כך מקבלים החלטה. לא נעים לי להיות בוטה, אבל לכתוב ספר המשך כי כמה גולשים באינטרנט אמרו לך שכדאי זה לא תהליך קבלת החלטות מבריק במיוחד. זה אולי חכם מבחינת יחסי הציבור, אבל מכל בחינה אחרת זו טעות בעיניי. את רוצה לכתוב המשך? יש לך עוד מה להגיד? הדמויות ההן עוד עושות לך משהו? תכתבי המשך. נגמר לך הסוס? מיצית? אל תכתבי המשך. אבל תעשי את זה בשביל עצמך.

היתושה

New member
שאלה כנה

לא הספיק לך להגיב לי את אותה תגובה בוטה (כדבריך) בפורום שלך? הגבתי לך שם בחזרה. יום נעים לך.

Rivendell

New member
כתבתי בשני המקומות, ועניתי בשניהם

ואענה לך רק כאן: מעציב אותי כקוראת לחשוב שתכתבי ספר רק כדי לרצות קוראים. בעיניי זה זלזול באמנות שאני אוהבת ומעריכה מאוד. ביקשת דעות וזו דעתי. צר לי אם היא לא מוצאת חן בעינייך.

היתושה

New member
תני לי להסביר לך כדי שתביני.

ספר אי אפשר לכתוב כדי לרצות קוראים. נחמד שאת חושבת שזה אפשרי, אבל זה לא. כל מה שייצא לך מכתיבה באופן כזה זה משהו קר ומנוכר, שלא מתאים לך ולא לסגנון הכתיבה שלך, שאולי ימצא חן בעיני כמה קוראים אבל לא יהיה את. את הספר "קיץ אחד ביחד" כתבתי כשהייתי בת 14. לא בשביל לפרסם אותו ולא בשביל לרצות אותך או מישהו. כתבתי אותו כי תמיד אהבתי לקרוא ולכתוב. מיד אחריו כתבתי ספר המשך, כי כל כך אהבתי את הראשון. אף פעם לא אהבתי כל כך יצירה שכתבתי עד כדי כך שרציתי לכתוב לה המשך. בגיל 16 העזתי לשלוח אותו להוצאה לאור, ולא הפסקתי להזכיר לאנשי ההוצאה שיש גם ספר שני. מאז הוא שכב אצלי במגירה, ממש כמו הספר הראשון לפני שפורסם. כעת מבקשים ממני ספר חדש, ואני נמלכת בדעתי אם להתחיל לערוך את השני, או לגשת ישר ליצירה חדשה, יצירה שהתחלתי עוד בתחילת החופש הגדול (כשיש לי זמן אחרי הבגרויות) ושאני כבר משתוקקת להתחיל אותה. את יכולה להפסיק "להתעצב": לא ביקשתי שתחליטי בשבילי, כקוראת, האם לכתוב ספר המשך או לכתוב ספר חדש. צר לי שכך הבנת את זה. אני ביקשתי שתייעצו לי אם לערוך את השני ולחכות עם החדש, או להשאיר את השני אצלי במגירה ולגשת ישר לחדש. זו לא החלטה של "לכתוב או לא לכתוב". השני כבר כמעט מוכן, והחדש ממילא ייכתב. זו החלטה של "לפרסם המשך, וגם חדש" או "לפרסם רק חדש".

Rivendell

New member
אני מודה לך על השיעור

ועדיין חושבת שיותר מהכל, יש כאן יחסי ציבור, מסוג שאינו לטעמי. בכל מקרה, אני מאחלת לך הצלחה.

היתושה

New member
בבקשה

וחבל שאת מאמינה שאלו יחסי ציבור. הפורום הזה, ו"ספרים לספרות" הם המקומות היחידים בכל האינטרנט ששם פרסמתי את ההתלבטות הזו, מכיוון שרק כאן כבר ביקרתי בתור הסופרת של 'קיץ אחד ביחד' ולכן הרגשתי שאוכל לדבר עם גולשים שיודעים את זהותי ושוחחו איתי בקשר לספר. ותודה על האיחול

Rivendell

New member
כשלוקחים התלבטות אישית, הופכים אותה

לציבורית ונותנים לה כותרת בסגנון "אתם תקבעו!" שמזכיר קצת את כוכב נולד לסוגיו - יש תחושה של יחסי ציבור. אולי אני לא הבנתי אותך נכון, אולי היית צריכה להדגיש יותר דברים מסויימים, אבל זו התחושה שאני, כגולשת בפורומים, קיבלתי. להבא - אולי כדאי לקחת את זה בחשבון כשמנסחים הודעה כזו. צר לי שאת מרגישה שאני תוקפת אותך, כי זו ממש לא כוונתי. אני לא מכירה לא את ספרך ולא אותך ואין לי שום דבר בעד או נגד ספר ההמשך או ספר חדש. בסך הכל הבעתי את דעתי. היא לא מכוונת נגדך, היא פשוט שונה משלך
.

n O i T a

New member
לעניות דעתי.......

הספר קיץ אחד ביחד היה פשוט אדיר!!!!!!!!!!! הצלחה ענקית!!!!!!!!!!!! אפילו חברות שלי שלא אוהבות לקרוא נורא התרגשו ממנו!!! ואני חייבת לציין שלא רק הן......גם אני!!! הוא אחד הספרים היחידים שהצלחתי (ורציתי) לקרוא פעמיים!!! אז עכשיו....לענייננו....... לדעתי ממממש ממממש מממממש כדאי ומומלץ ורצוי ומבוקש שתכתבי המשך לספר!! באמת!!!!!!! ברגע שסיימתי אותו חיכיתי להמשך שלו!!!!!!!! ואם את אומרת שגם ככה תכתבי עוד ספר...
אז למה לא את שניהם??????? בקיצור- כל ספר שלך יתקבל בברכה!!! אבל אל תשכחי שאני מצפה להמשך של קיץ אחד ביחד............
נועה

היתושה

New member
תשובה לעונים

הייתה לי שיחה עם המנהלת של ההוצאה לאור והגענו להחלטה. גם הדעות שלכם נלקחו בחשבון. תודה על חוות הדעת!

SadClown

New member
היי:)

לא מזמן רכשתי את הספר שלך ואני עדיין המומה מהכשרון, כי היית בסה"כ בת 14 וכתבת בצורה כל כך בוגרת. הבאתי לבת דודה שלי לקרוא את הספר וגם היא התרשמה נורא. יש לך עתיד:) בכל אופן, אם כבר יש לך את ספר ההמשך אז פרסמי אותו, למה לא, אני חושבת שזה דווקא יהיה הצלחה כי הרבה רוצים שיהיה ספר המשך. ובלי שום קשר תפרסמי גם ספר חדש... זה יכול להיות נפלא. אני כבר מחכה לספרים:) ובהצלחה.

היי!

קודם כל רציתי רק להגיד שקראתי את הספר "קיץ אחד ביחד" ומאוד נהנתי ותהחברתי עליו נראה לי שכל נער או נערה יכולים למצוא בו משהו להתחבר עליו. לגבי השאלה שלך נראה לי שכדאי שתעשי גם ספר המשך וגם ספר חדש כי אני בטוחה ששניהם יהיו מצויינים ולדעתי הספר "קיץ אחד ביחד" צריך המשך לפחות אני כשגמרתי לקרוא אותו ציפיתי לעוד. אני מקווה לראות עוד ספרים שלך בהצלחה מעין

למעלה