אתם קשובים לילדכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
שטותיות? אלה שאלות חכמות מאד בעיניי ../images/Emo13.gif אני בהחלט נהנית לפתח שיחה עם ילדיי על שאלות מעניינות כאלה. מודה שקורה שהן צצות בתיזמון לא נח (בדיוק כשצריך לרוץ לתפוס את האוטובוס, או כשאני מחתלת, מכינה ארוחת ערב ועוזרת לילד אחר בשיעורי הבית, בבת אחת ../images/Emo178.gif) ואז במקרה הטוב אני אומרת משהו כמו: "תזכיר לי ונדבר על זה מאוחר יותר" ובמקרה הפחות טוב משהו כמו:"חמודי, אני לא יכולה לשמוע עכשיו". ולפעמים, אני פשוט מקשיבה להם, ואין לי ממש תשובות, אני יכולה רק לנסות לגרום להם להמשיך את המחשבות והשאלות שלהם. למשל פעם הבן שלי שאל אותי : איך יודעים מי הטובים ומי הרעים? הרי גם הרעים טובים- לרעים האחרים; וגם הטובים רעים- לרעים.

gils33

New member
"שטותיות" במרכאות כמובן

שאלה פילוסופית מצויינת.
אהבתי מאד.

אלה שאלות שטותיות? אני ממש לא חושב ככה

נתת דוגמאות לשאלות מאד עמוקות שאני שמח מאד להשאל וכמובן לענות עליהן ולפתח דיון בנושא.

kirschi

New member
אנחנו מאוד משתדלים

לפעמים זה קשה כי זה לא בזמן מתאים, ולפעמים זה כ"כ מצחיק ולא מתאפקים, ואז הילד נעלב. פעם הבן הגדול שאל אותנו אם אמא היתה פעם קוֹפָה. זה כ"כ הצחיק שפשוט פרצנו בצחוק, והוא נעלב. מיד אח"כ הסברנו לא מה הכוונה במוצא האדם מהקוף.

akavishon

New member
תמיד עונים ותמיד משתדלים גם

להרחיב את התשובה. רק השבוע, הבינוני (בן 4) שאל למה המים בים כחולים ובבית הם שקופים ואיפה המסננת שמוציאה להם את הצבע והגדולה שאלה למה מגנטים מושכים ודוחים אחד את השני. על שאלות שאנחנו לא יודעים את התשובה - משתדלים לזכור לחפש ביחד את התשובה. לא תמיד התשובה מעניינת אותם כשחוזרים הביתה לחפש.

gils33

New member
יש פה עניין

שעד שאתה מתייחס ברצינות לשאלה הזו הם מאבדים עניין, האמצעית שאלה אותי לגבי תסכול,מה זה? התחלתי להסביר לה תוך השתדלות להיות הכי עניין שאפשר,אחרי כמה דקות אמרה לי טוב אבא - אין לי כח יותר והלכה לחדר. נעלבתי חח

liza26

New member
כי ילדים מצפים להסבר קצר

כשהם שואלים לגבי מילה מסויימת תסביר בקיצור לילדים הרי אין סבלנות לדיון פילוסופי במקרה כזה היתי אומרת לה שקורים דברים לא כמו שאנחנו רוצים אז העצב שאנחנו מרגישים- זה תסכול גם הגדולה שלי שואלת שאלות ואני משתדלת לענות בצורה ענינית וקצרה ובמילים שהיא תבין היא מצחיקה אותי לפעמים עם השאלות שלה ואם אני לא יודעת או אומרת לה שאני לא יודעת אז היא מסכמת בזה ש"ככה אלוהים החליט"
- לא יודעת מאיפה היא שמעה את זה

MrCheff

New member
למדתי משהו חדש

מהתגובות הכרתי שיר חדש Cats in the cradle של ג'וני קש... שיר מאוד יפה עם מוסר השכל

למעלה