אתם רוצים להגיד לי שאף אחד לא שם לב

sattias

New member
אתם רוצים להגיד לי שאף אחד לא שם לב

או שאולי אני פספסתי.... אבל אף אחד לא התייחס לזה שכל הקונספט של הסרדה בכלל נכתב לפני כמה שנים בסדרת הספרים "OP-CENTER" ( שתורגמה בעברית ל"חדר מלחמה" - כמה נוח ?) של טום קלנסי וסטיב פיצ'ניק ???? מי שלא מכיא - זה אותו רעיון בדיוק, רק בלי לדבר, איך אמרתם? ב"לפידיות". עכשיו, אין לי שום בעיה, הרעיון אמנם מיושם על המדינה שלנו ועל הבטחון הישראלי ובאמת שלא גנבו את הסיפור כשלעצמו, הכל נורא "מקומי" - אבל ישבתי וחיכיתי לאורך כל הכתוביות לפני ואחרי, שמינימום יתנו איזה "מבוסס על רעיון של ...." או "בהשראת סדרת הספרים....." אבל כלום! "תסריטאי ויוצר הסרה - יאיר לפיד" !!! תסריטאי סבבה אחי, בכיף אני אומר. אבל יוצר? יעני, חשבת על זה לבד תוך כדי קריאת כל הספרים של קלנסי... שאגב שם תמיד כל מי שבבטחון של נשיא ארה"ב קורא לו POTUS ( כלומר - President Of The United States ) שמשום מה מזכיר לי נורא נורא את רוה"מ של יאיר..... יאיר - חבל, דווקא מבסוט מהכשרון שלך באופו כללי, תן לטום קלנסי טיפה קרדיט....אני יכול להבטיח לך שבספר של קלנסי, תחפש כמה שתרצה, לא תמצא חצי ממה ש batman כתב פה על דברים ששונים מילימטר מהמציאות , הבן אדם עושה מחקר עצום של הרבה חודשים לפני שהוא מוציא מילה על טיל "פופאי"....ואצלו הדברים הרבה יותר מסובכים. נ.ב. batman אחי, שיחקת אותה עם התחקיר, ועם הקטילה הכללית, אמנם היא אובססיבית משהו - אבל אחלה!

vitamin P

New member
אני לא יכול להגיב כי אני לא מכיר את

סדרת הספרים אבל אני בטוח שאותו סופר לא המציא את חדרי המלחמה בעולם אז אני לא ממש יודע אם זאת העתקה מלאה הרבה סדרות בעולם מנסות להעתיק אחת מהשנייה ואחר מנסות להראות שזאת לא העתקה אז יוצאים דברים שונים

טיפטיפי

New member
אכן יש ספר כזה אבל יאיר שינה את זה

לנושאים החמים אצלנו במדינה,זה שהוא לקח את הרעיון זה לא שולל ממנו את הזכות להיקרא יוצר - טום קלנסי לא המציא את המושג "חמל" אני שירתי בצבא בחמ"ל ואתה יכול להיות סמוך ובטוח שהוא לא המציא את המושג

sattias

New member
תקשיבו, ילדיי החמודים !!

מר VITAMIN וגברת טיפטיפטיפטיפטיפ לא אמרתי שהוא אמציא את המושג חמ"ל ולא שהוא אמציא מה זה חמ"ל.... ובטח שלא תלמדו אותי מה זה חמ"ל ( גם אם אחד מכם לא התגייס אפילו והשנייה היתה סמב"צית......), אבל מה אתם מגינים על הסדרה בחירוף נפש ? תקראו מה שכתבתי.....זה לא קשור להמצאה או שינוי לפריטים מקומיים, אם מחר היתה מתחילה סדרה ישראלית בשם "24" עם סוכני ימ"מ או גוף אני טרוריסטי ישראלי, והעלילה היתה מתרחשת לאורך 24 שעות שכל שעה זה פרק והכל בזמן אמת..... גם אם היה סיפור אחר לגמרי, והיה מדובר בערבים מתפוצצים בת"א,ולא בלוס אנג'לס... לא היה למישהו מכם הרגשה כלשהי של דז'ה-וו ???? גם אז לא היה צריך להגיד שזה קשור איכשהו למקור ? אז אותו דבר בספר... מה ההבדל ?

למעלה