אתם שוטפים את האורז לפני הכנתו ?

יהלי 14

New member
אתם שוטפים את האורז לפני הכנתו ?

מה מומלץ ? אשמח לקבל הארות והערות תודה
 

מיכי 10

Member
בוודאי ובוודאי, ותמיד!

אני שוטפת את האורז היטב (אחרי שבררתי אותו) בתוך מסננת, תחת זרם מים חזק, תוך ערבובו ביד בתוך המסננת, כך שהמים יגיעו לכל מקום.
אני עושה זאת כמובן בְּאורז שקניתי בתפזורת, ולא יודעת מי ומה נגעו בו קודם. אבל גם באורז שאני קונה ארוז, כי גם במקרה זה, אין לי מושג מה הוא עבר לפני האריזה.
שמעתי גם בעבר שיש לשטוף מהעמילן המכסה את הגרגרים, כדי שהם לא יידבקו זה לזה במהלך הבישול.

אבל אם תכתבי בגוגל 'שטיפת אורז', תמצאי דעות שונות בעניין זה. יש גם אנשים ששוטפים סוגי אורז מסויימים, ולא שוטפים סוגים אחרים. או כאלה ששוטפים רק מעט, וכו'.

קרוב משפחה שלי, שעוסק בין השאר בייעוץ תזונתי, ושהתלוננתי בפניו על הריח הלא נעים של אורז מלא (שמזכיר לי סבון גרוע), אמר לי שאחרי שטיפה טובה, יש גם להשרות את האורז במים למשך לילה או לפחות לכמה שעות. ואז יתבשל האורז המלא בצורה טובה ומהירה יותר, וגם יתרכך יותר. (אני חושבת שזה גם גורם לאורז המלא להתנפח יותר).
 
למעלה