אתמול ביפו - דו"ח שטח...

zoharfi

New member
אתמול ביפו - דו"ח שטח...

אתמול ניסיתי בפעם הראשונה לזרזר ולדוג על חי - בשתי השיטות ללא הצלחה... בבוקר ניסיתי לזרזר בין 6:00 ל- 6:30, מצוף זריקה + זרזרה דמוית דג קטן פלסטיק. נדמה לי שדגים התקרבו לזה אבל כלום... אח"כ דגתי עם פיתה צפה, הוצאתי מלא בננות, ארסים, בורי של 300-400 גרם ובומחית (שפיץ) של 200-300 גרם (סה"כ 2 קילו 750 גרם (שקול). תוך כדי ניסיתי לדוג עם בננות חיות אבל כלום, היה מישהוא לידי אבל גם הוא לא הוציא כלום על חי... באחת הפעמים זרקתי לחם צף ולאחר שהדגים התרחקו השארתי אותו צף במיים, הלחם היה כבר רך ושיחק בגלים, לפתע מגיע מלמטה דג ענק, צבע חום זהוב, ובא לקחת את הלחם, בשנייה האחרונה התחרט וצלל חזרה בספלאש אדיר - אני חושב שזה היה דקר סלעים, כנראה חשב שזה דג רקוב שבשרו משחק בגלים. הים היה אתמול ממש בריכה, גלים של 20 ס"מ - תענוג. בקיצר דייג על חי הוא לא פשוט וגם זרזור לא הביא תוצאות. אולי בפעם הבאה. אגב כמה זמן אתם מזרזרים בכל פעם (שעה שעתיים או כמה שעות טובות) ?

אוריא

New member
העיקר זה לא להתיאש.

מניסיוני הדל לז´רז´ר יכול להיות מיאש.קשה לעמוד המון זמן ולז´רז´ר. קשה עוד יותר לז´רז´ר עם ציוד כבד או לא מתאים. אני חושב שהכי מעט שעמדנו היה שלוש שעות. תמיד אמרנו שכבר התעוררנו מוקדם ואנחנו כאן ו.. בשבוע שעבר למדתי שלא מספיק לז´ז´ר עם סוג אחד של פתיון. הפתיון שיתפס תלוי בסוג הדג שנימצא לידך. בגלל שאתה לא יודע את זה, מקובל להחליף סוג וצבע של פתיון מדי פעם, עד לקבל תוצאות או לפחות אכילות. בדרך כלל אנחנו מתיאשים אחרי שעברנו על כל סוגי הפתיון ולא קיבלנו תוצאות. התהליך הזה לוקח שעות. המומחים באמת יודעים לפי תנאי המים ומזג האויר להתאים את הפיתיונות השיעבדו בסבירות גבוהה יותר. אני עוד לא הגעתי לרמה הזאת, אבל הכלל הבסיסי הוא: ככל שהמים יותר צלולים והים יותר רגוע אתה צריך להתאמץ יותר לדמות דג אמיתי. לדוגמא בשבוע שעבר הים היה מאוד רגוע וצלול. לכן התוצאות הטובות יותר היו עם דלתא אפורה ותוצאות פחות טובות עם דלתא ירוקה. הכי חשוב. לא להתיאש!

שום דבר לא פשוט...

אהלן, דבר ראשון - אחלה שלל. בורים של 400 גרם זה לא צחוק וגם לא כל השאר. דבר שני - יכול להיות שאתמול פשוט לא היו כמעט טורפים בנמל יפו, ואלה שהיו פשוט לא היו רעבים
. בכל מקרה, אני ( אישית ) לא אוהב לדוג עם כמה דברים במקביל... כלומר לשים נניח חכת רולר על חי על סטנד ובינתיים לדוג עם בוס. יש משפט כזה שאני לא זוכר איך הוא הולך, אבל בתמצית מוסר ההשכל ממנו הוא שמלעשות הרבה דברים בבת-אחת - יצא כלום. בכל מקרה, בהצלחה בפעמים הבאות, לך ולי ולכולנו, ושיהיה בתיאבון
אגב, היום התחילה סערה לפי מה שהבנתי מחבר שהלך לדוג בבוקר וסיפר שהגלים היו גבוהים.

zoharfi

New member
תודה על העידוד...

אהלן, אני אשתדל לזרזר יותר זמן וגם להחליף זרזרות. היו טורפים בנמל, לפי מה שאמר לי זה שדג לידי והראה לי איך הדגים פתאום נבהלים (אני לא הצלחתי לראות ממה, אבל הוא ראה). לגבי שני הדברים בבת אחת, אני חושב שהפתגם הוא "תפסת מרובה, לא תפסת", אבל לעצם העיניין, במקרה שלי אם לא הייתי מנסה במקביל את שתי הדרכים, הייתי חוזר בידיים ריקות, וזה די מבאס. כך אני ממשיך לדוג רגיל ובכל מקרה חוזר עם דגים, ועם סיפוק גם אם טורפים לא תפסתי. אגב תפסתי רק בורי אחד, הוא כל כך השתולל שנדקרתי כמה פעמים מהקרסים והקוץ שלו, אפילו בבית (כשהוא כבר מת) הוא היה מלא ריר חלקלק ובקושי הצלחתי לאחוז בו. נ.ב. אני זוכר שכתבת לגבי דיג בומחית (שפיצים), אז היה לידי מישהוא שדג שפיצים עם שתי חתיכות לחם, שני קרסים מס´ 9 ומצוף - זורק כמה שיותר רחוק וכשמצוף זז - מגלגל עם הרולר - הוציא כמה יפים...
החיסרון בכך שמידי פעם הגלים והרוח מביאים את החוט של החכה העומדת אל הסלעים וזה מסתבך, אם אתה לא ערני.

כך בדיוק אמרתי שאני דג שפיצים -

זו בדיוק השיטה שבה אמרתי שאני דג שפיצים, ולא עם מצופי זריקה ועניינים כמו שאחרים ציינו (למרות שאני בטוח שגם כך אפשרי ואולי מדובר על דג אחר בכלל). דיברתי על כך גם עם לייזר וגם הוא אמר שכשהוא היה דג שפיצים בעבר - כך הוא היה דג. וזהו אכן הפתגם, תודה
.

zoharfi

New member
אז מתי אתה מושך ?

הרי המצוף לא שוקע ? לא הספקתי לראות בדיוק איך הוא עושה את זה.... אבל לגבי השיטה השנייה, כך היו דגים באשדוד והיו מוציאים הרבה דגים. אני מתכוון ללכת בהזדמנות ולנסות את שתי השיטות ולראות איזו עדיפה מבחינת התוצאות.

אני מושך כש....

אני מושך כאשר המצוף שוקע לגמרי. אני זורק את המצוף רחוק (מצוף רגיל) עם הבולונז, מגלגל טיפה ומחכה (לרוב זה לא מעט זמן, 4 דקות פלוס מינוס) עד שהמצוף שוקע לגמרי.

לייזר

New member
שפיצים באויר

השפיץ .בנמל יפו כי בדולפי עדיין לא דגתי שפיצים .המענין ברוב הזמן בכלל לא השקיע את המצוף.הוא בא לפתיון אוכל כניראה תוך כדי טיסה וממש אתה רואה אותו באויר והוא תפוס.יש כמה סוגי שפיצים.לפני הרבה שנים. היו באים שפיציםממש קרוב לרמפה מה זה קרוב בין מטר לארבע. תפסת? מרים ברוב המיקרים לא הגיע לסל פשוט קרע את החוט ואז היינו שמים חוט ברזל וכל תופסים .הם היו מופיעים פתאום ונעלמים מקסימום לאחר חצי שע

zoharfi

New member
איך הוא קרע ? איזה עובי חוט ?

אתה מדבר על דג טורף כלשהוא או על חדלסת הכתמים שנראה כך:

לייזר

New member
תגובה קטנה לניר+אתמול בלילה בדולפי

צדקת ניר איך אני אומר אם הפתיון הגיע למקום הנכון הדג לא בודק אם איזה מצוף או איזה מקל . לגבי אתמול בלילה .הבן שלי היה בדולפי אם בולונז ובצק רך 15 קרסים בריאים ואחד לפי מה שהוא מאריך חצי קילו ואחד שלא הצליח להוציא. לכן רבותי אני קורא על כל הפתיונות ועל כל הפטנטים .וחברים בפורום משדרים יאוש שאין דגים.מי שרוצה לדוג דגים צריך ללכת כל יום לים ואז לא מפספסים.אבל כשזה בא אז זה בא ויום דיג אחד טוב נותן תיקוה לעוד ימים טובים. בהצלחה

כן גם אני הייתי

יום שלישי היה דייג טוב הוצאתי בננה יפה ותרחונים כמו זבל,וקרסים ראיתי שהרבה הוציאו וחתיכות יפות יחסית.

איזה יופי ../images/Emo26.gif

אהלן לייזר ידידי, לא ידעתי שגם בנך דייג, התפוח לא נופל רחוק מן העץ
טוב מאוד. והלוואי עליי 16 קרסים שאחד מהם חצי קילו - מזכיר לי את ההוא שהיה ואבד...
ואכן, צריך ללכת כמה שיותר לים, ויום הדיג הטוב הזה שבא מדי כמה זמן נותן תקווה ונותן חשק. לצערי בשבועיים האחרונים יצא לי לדוג בסה"כ פעמיים בשבוע, פשוט בגלל לחץ בלימודים וחוסר זמן, וזה מעט יחסית לתקופה שקדמה לשבועיים האלו ובה הייתי הולך כמעט מדי יום, והיו ימים שפעמיים ביום (בחיי). שיהיה בהצלחה ולא להתייאש, לפחות הקיץ הזוועתי מאחורינו.

למעלה