אתמול ביקרנו זוג חברים שהולידו

שלי לי

New member
אתמול ביקרנו זוג חברים שהולידו

את ילדתם הראשונה, אני מחבבת אותם ונורא התרגשתי בשבילם (אני יילדתי לפני חודשיים וחצי)
.רק נורא התעצבנתי כשבעלי סיפר לי שכשהם ("הגברים") דיברו בניהם אז האבא החדש אמר: בלי לדעת אני יכול להגיד לך שהיתה לה לידה יותר קשה. ואז בעלי אומר לי הייתה לה לידה ממש קשה... ואני שואלת איך אתה יודע? והוא אומר לי את המשפט הזה שחבר שלו אמר לו. זה ממש ממש עיצבן אותי!! מה זה תחרות למי הייתה לידה יותר קשה?מה זה השטויות האלה?. תגידו אני סתם נסחפת או שזה באמת מעצבן כמו שאני חושבת? הלידה בשבילי נורא טראומטית עדיין ואני לא מוכנה לדבר או לחשוב אפילו על ילד נוסף.(אלא אם כן יביאו לי אותו מוכן
) אז הרגשתי כאילו שבעלי חושב פתאום שאני סתם היסטרית(למרות שבאמת הייתה לי לידה קשה..) או מגזימה או לא יודעת מה כי הרי "לה הייתה לידה "יותר" קשה והיא לא מדברת כמוני... אוף מקווה שמישהי הבינה אותי בכלל.

new mermaid

New member
גברים יכולים להיות כאילה אידיוטים

גם זו תחרות?!
אולי עדיף לראות את העניין מזווית רומנטית ורכה: כל בעל מעריך ומעריץ את אישתו ואפילו המום מהכוחות שגילה בה במהלך החוויה (במרכאות וגם בלי) שעברה. מהצד זה נראה להם קשה מנשוא, לא מכירה אף גבר שאומר שהוא עצמו היה יכול לעבור לידה וקשה להם לראות אותנו בסבלנו. אני יודעת שבעלי נפעם ממני בהקשר הזה וממש מעריץ אותי, בפרט על #2, ואמר לי זאת אינספור פעמים
(בהמשך לדיון אתמול>>חבל שלא מממש ומוריד ת'זבל
)

אדר שלי

New member
דברים כאלה צריך "לדפדף"../images/Emo63.gif

ולהעביר הלאה. נראה לי הוצאת אנרגיה מיותרת.
בלי קשר, נראה לי שהכעס שלך כאן הוא כלפי בעלך, וזה לא דבר ש"מדפדפים". תדברי איתו על הלידה, על כך שהחוויה עדיין טרייה וכואבת וטראומטית עבורך. אני בטוחה שהוא פשוט לא מרגיש את מה שאת מרגישה ולכן לא מבין. אין מה לכעוס עליו. אי אפשר להזדהות בתור גבר עם חוויה כזו.

שלי לי

New member
אני ממש לא כועסת עליו! הוא באמת

מבין ויודע כמה הלידה עבורי הייתה חוויה קשה ושהיה לי קשה מנשוא בלידה עצמה הרי הוא היה שם וכאב לו כשכאב לי והוא בכה כשבכיתי.אבל אולי בעצם אני קצת כועסת על זה שהוא לא מבין למה אני לא משתחררת מהזכרון הכואב ואומרת "אוי שטויות כבר שכחתי" כמו שהוא שומע אחרות אומרות...אני כל הזמן אומרת שראם הקטן הוא מתנה ואוצר אבל שאני אף פעם לא אשכח כמה כאב לי... ניראה לי שהוא מפחד שאני באמת לא ארצה עוד ילד...

אז מה עדיף?

בעלי מספר לכל מי שמוכן לשמוע שהיתה לי לידה קלה מאד. למען האמת היא לא היתה קשה אבל לשמוע ממנו את המשפט הזה מכניס אותי לקריזה, בעיקר שעם כל ה"קלות" היו לי איזה שעה שעתים שלא יכולתי לדבר מרב כאב. שימי את זה מאחוריך, העיקר שיש תוצאה.

shuly1

New member
הרגשתי את זה

דווקא עם "החברה הטובה שלי" לאחר הלידה היו לה שאלות על הלידה ואני עניתי... ואז היא פשוט זרקה: "אז היתנה לך לידה ממש קלה"
חברה ? לזה קוראים חברה ? לא התחלתי אפילו את הויכוח אבל נורא נפגעתי
ועם כל ההרמונים בכיתי המון על שיש כאלה חברות

אדר שלי

New member
הלוואי שהיו אומרים לי את זה../images/Emo141.gif

נפגעתן כשאמרו לכן שהייתה לכן לידה קלה? האנשים שאמרו לכן את זה הם קרובים מאוד אליכן, נכון? אז זהו, שכמו שלי זה נשמע, הם אומרים את זה מאהבה וגאווה בכן ולא להיפך. כמו שאני מספרת בגאווה לאנשים כמה שלחברתי הייתה לידה קלה וטובה. אני גאה בה (ומאאאווווודדדדד מקנאה!). הלוואי והיו אומרים לי דבר כזה. אצלנו בחבר'ה, אמרו שבגלל שהיה לי הריון יפה, הייתה לי לידה קשה. לא נעלבתי. בחרתי לקבל את החלק הראשון של המשפט ולדפדף את השני...

עמית@

New member
לי אין בעיה שאומרים לי את זה, היא

באמת היתה קלה, אני לחלוטין לא מחפשת מדליות, יש לנו ילד בריא? זה לא העיקר?

sipor

New member
אולי זאת רק אני...

אבל בעיני, למי שהייתה לידה יותר קלה יכולה דווקא להיות עם היד על העליונה, שהיא שיחקה אותה. לי אישית יש חברה שאומרת לי כל הזמן איזה לידה קלה הייתה לך! לה הייתה לידה נוראית שהיא לא משתקמת ממנה עד היום (שנתיים) ולכן אני כל כך מבינה מאיפה זה בא לה.. ואני דווקא במקרה הזאת אומרת נכון!! הייתה קלה, ואני מוכנה את כל הלידות קלילות כאלה.. וזהו.. ומעבירה הלאה..מה זה באמת משנה.. הילדים קצת יגדלו ותראו שיהיה לך נושאים אחרים לריב עליהם.. בעלך, פשוט חוזר על הדברים שאמרו לו, אני בטוחה שהוא מבין כמה קשה הייתה הלידה שלך ושהוא אישית בטח לא היה עובר אותה, אבל יש אנשים שנוטים להגזים ואז זה נשמע לו.. משהו נוראי. בקיצור.. חבל על האנרגיות תמשיכי הלאה.

digabu

New member
מסתבר שלא רק גברים הם כאלה..

חמותי מזכירה מספר פעמים איך הם היו 24 שעות בחוץ.. לפחות אף אחד לא אומר שהיתה לי לידה קלה.. הייתי הורגת מישהו כזה.. אני גם עדיין בטראומה, אבל למזלי, האיש שלי כל הזמן אומר.. אחד, רק אחד (בינתים אני לא מתווכחת, מרגישה אותו הדבר). בכלל, ממתי הם יכולים להרשות לעצמם להשוות ביננו-הנשים.. הם עוברים משהו ממה שאנחנו עוברות? כאילו באמת??

למעלה