אתמול בלילה, בזמן שצפיתי בפרק 19 של

0Pandemonium0

New member
אתמול בלילה, בזמן שצפיתי בפרק 19 של

Naruto Shippuuden, נתקלתי בשיחה מעניינת בין Sasori, בובאי ובונה בובות, לבין Deidara, פסל שיוצר פסלי חימר מתפוצצים. ישובים על גופת אדם שזה עתה הרגו, הם החלו להתווכח על משמעות האומנות: בעוד סאסורי הבובאי טען "Art is something that endures the test of time beautifully and gracefully. True art is eternal beauty", דיידארה טען ש"Art is something that blossoms for an instant before withering away". האחד טוען שאומנות אמיתית היא משהו יפה העובר את מבחן הזמן ומחזיק לאורך זמן מבלי לאבד מיופיו, והשני טוען כי אומנות פורחת אך לרגע כדי להעניק יופי, ונעלמת מיד. אני יותר בדעת סאסורי בעניין הזה. ללא ספק, true art is eternal beauty. מה הדיעה שלכם?

Gilliana

New member
דעתי כדעתך

עם הסתייגות אחת "קטנה" - מטרתה של אמנות איננה רק הענקת יופי, אלא גם העברת ידע ורגש. מצד שני - היופי כידוע, הוא בעיני המתבונן ועל טעם ועל ריח, אין מה להתווכח.

Gilliana

New member
מה קורה לך היום??? ../images/Emo2.gif

לא דרך יופי, דרך אומנות!!!

0Pandemonium0

New member
נכון נכון. הראש קצת לא בסדר.../images/Emo6.gif

ואיך מעבירים ידע דרך אומנות? למשל, ציור ופיסול לא מעבירים שום ידע, אני חושב...

Gilliana

New member
הנה לך דוגמא קטנה

זוכר את הכתבה של חנן ושלי בנושא העב"מים באומנות? אם לא, הנה התזכורת. ובלי שום קשר - יש קורס, גם באוניברסיטה וגם מסלול לימודים בתיכון (שאני למלש עשיתי) שנקרא "תולדות האמנות" ובו למעשה לומדים היסטוירה באמצעות האמנות. אני חייבת לצייןזה היה מסלול מדהים שנהניתי ממנו מאד! ובעניין הראש, בטוחה שיסתדר - זאת בטח עייפות, כמה שאני מכירה את זה.

MetalSinagouge

New member
דעתי ש...

בשורה התחתונה אנימציה זה לא ממש מקום טוב לפילוסופיה. בסה"כ זה נשמע כמו ניסיון להתחכמות על ידי הצבת 2 ערכים מנוגדים בלי קשר (השארות תמידית והופעה קצרה). כמו שגילי אמרה היופי הוא בעיני המתבונן (או יותר נכון במוחו) וזה תקף לכל דבר ביקום שנקלט במערכת החושים.

0Pandemonium0

New member
אני מציג שתי גישות שונות למשמעות האומנות

ושואל לדעתך. הענף הפילוסופי המתעסק באומנות נקרא "אסתטיקה", וחוץ מזה, גם אם זו רק התחכמות, מי יותר טוב ממך בלהתחכם? וכן, אנימציה זה לא ממש מקום טוב לפילוסופיה, אני מסכים איתך. עד שאתה צופה באנימציה יפנית.

MetalSinagouge

New member
לגמרי במקרה צפיתי באנימציה יפנית.

אני יודע שאפשר להעביר מתח פסיכולוגי ומחשבות של הדמויות בצורה מעניינת ביותר, אבל אם כל הכבוד... אפילו פיליפ דיק הוא לא ממש פילוסופיה, ואם מד"ב כמו דיק זה לא פילוסופיה (חוץ מבכשהוא חפר על גבי 7000 דפים כל מיני קישקושים), אז מי כן? אסתטיקה בוחנת מה יפה. פה, אני פשוט לא מסוגל להבין מה הקשר בין זמן ליופי. אפשר לומר שיופי קשור למרחב (איך דברים מסודרים) וזמן זה משהו אחר. ניקח פסל שמחשב יפה. אם הוא נהרס על ידי הזמן, אז וודאי שהוא כבר לא יפה כי הוא לא אותו הפסל. אם נניח שאומנות טובה היא אומנות של "רגע" אז כל אומנות היא טובה, כי בטח יש מישהו שאוהב אומנות מודרנית שמכילה ריבוע שחור על הקנבס, ברגע מסויים מאז שהיצירה נעשתה.

0Pandemonium0

New member
הרקליטוס היה פוסט מודרניסט? לא נראה לי.

אני הצגתי שתי גישות שונות לגבי אומנות, מלוות בסיפור רקע חביב, שבו התעסקת יותר מבשאלה עצמה. שאלתי מה הדעה שלך לגבי אומנות, זה הכל. תפסיק לסבך כל דבר, כי אנשים לא אוהבים את זה. אף-אחד לא אוהב ויכוח מסובך שהוא לא מוצא בו את הידיים והרגליים. וטוב, נו, אם אני כבר מגיב, אז דווקא אנימה היא אחת ההשפעות הכי גדולות עליי. ליפנים באמת יש ראש אחר, והיוצרים לעיתים מכניסים את כל המשנה הפילוסופית שלהם כאופי ומחשבות של דמות מסוימת. אם תראה פעם אנימה אמיתית, בגרסה היפנית שלה, בשפה היפנית, אז תבין. באמת שזה שונה מסדרות "מערביות".

MetalSinagouge

New member
מה גורם לך לחשוב שלא ראיתי? אנשים לא

אוהבים את זה? אתה מדבר על כל ה3 שכותבים פה? רק על עצמך פלוס האלטר אגו? והרקליטוס, אומנם לא שייך לתקופה הפוסט מודרניסטית, אמר כמה דברים בסגנון כמו שאני מפרש אותם.

למעלה