אתמול בלילה בשעה מאוחרת נכנסתי לפייסבוק

רותי 11

New member
אתמול בלילה בשעה מאוחרת נכנסתי לפייסבוק

ופשוט חשכו עיניי.
היו שם פוסטים כל כך מכוערים שהייתי בהלם
כולם בשינאה מלוכדת נגד בחירתה של טהוניה
כזוכת גמר האח הגדול כמה קיטונות של שינאה
נשפכו שם שזה פשוט לא להאמין.
ואחר כך עוד אומרים שאין גזענות שלא אהבו
אותה בגלל הצעקות שלה - הצביעות חוגגת
משום שכאשר אותו אחד גילי מיילי שהודח
קילל בצורה הכי מחפירה שיכולה להיות הם
היו המעריצים שלו לכן אני אומרת צביעות
וזה לחלוטין לדעתי האישית גזענות לשמה.
השאלה היא מה זה מעיד עלינו כעם?

מזעזע אבל לא מפתיע

אנחנו חיים במדינה גזענית חשוכה, שונאת את הזר ואת האחר
מתעללת בחלש ובחסר הישע
ובסופו של דבר יורה לעצמה ברגל.
לכן היתה לי בעיה בשימוש במושג "אור לגויים" בתאור העם הזה-
משום שלא רק שהוא לא נעלה ויכול להעניק דוגמא לאחר-
הוא אפילו מפגר בהרבה אחרי נאורות ואנושיות שלדעתי מצויות לפעמים הרבה יותר אצל עמים אחרים.
אני מתביישת כל פעם לשמוע דברים כאלה
לראות את הרמה הנמוכה ודרגת האלימות הגבוהה.

בולשיט

מצטערת אבל ההתנהגות שלה פשוט בהמתית ואין לזה קשר לצבע עור שלה. אולי כדאי שנפסיק לרחם עליה ונראה את ההתנהגות שלה? מעצבנים אותי כל אלו שקופצים ומגנים עליה רק כיי היא שחורה. מצטערת אבל גם שחורים מתנהגים מגעיל וכשהם עושים את זה מותר להגעל מההתנהגות שלהם ולהיות מאוכזבים כשהם זוכים במשהו שהם הגיעו אליו מרחמים עצמים.
תעשה לעצמך חושבים.. אם היא הייתה לבנה והיו אומרים את מה שאמרו עליה שמאוכזבים מהזכיה שלה- עדיין היית אומר שזו מדינה חשוכה? בוא ניקח את אותה הבחורה רק עם צבע עור שונה.. אני באופן איישי אגעל ממנה באותה המידה
מרוב שכולם מנסיים לשחק אותה נהוריים ולא גיזענים אנחנו מאפשרים לעדות שלמות להתחבא מאחורי רחמים עצמייים ומאחורי "אני שחור מפלים אותי לרעה " אכלו לי שתו לי"
ואני אומרת את זה בתור מזרחיה גאה שמעולם לא התבכיינה על העדות שלה ובחיים לא חשבה שאפלו אותה בגלל העדות שלה והמוצאה שלה מה שרק קידם אותה בחיים

אני גם כתבתי כמה זה עצוב בעיני שהיא נבחרה

הכי עצוב זה ששתי הבכייניות ואלו שכל העונה רצו שכולם ירחמו עליהן והגיעו למקומות הראשונים.. מבחינתי גם לבנה וגם טהוניה זה עלבון למדינת ישראל שהן הגיעו לשם. לא בגלל הצבע שלהן. בגלל ההתנהלות והרחמיים העצמים. מכל עונה זה הולך ומדרדר.. עושה רושם שככל שתרחם על עצמך ייותר ותתבכייין יותר ככה תגיע יותר רחוק.. קותי וטהוניה פשוט הגעילו אותי ובושה ששניהם זכו
ובתור אחת שצפתה בערוץ 20.. לטהוניה ולבנה יש פה לא פחות מסריח ממה שהיה לגילי מיילי.
אז אני נגד טהוניה.. ומצטערת לאכזב אותך.. אבל ממש לא בגלל הצבע עור שלה.. לצערי זה מתחת לצבע מה שמגעיל אותי

זה מעניין (ויופי של קללה בחרת:)

עקבתי אחרי התגובות (בתכלס אין לי ממש אחוזי צפיה בתכנית המזעזעת הזו)- והיה שם משהו שלא הבנתי:
לאיזה מועמד בדיוק הצופים הנלהבים מצפים שיבחר?הרי כל הטראש הזה מבטיח מראש מועמדים קיצוניים עם פה ג'ורה שיעלה את אחוזי הצפיה.
אז הנה יש פה כנראה מועמדת שעומדת בקריטריונים- אז למה עכשיו זה לא בסדר? כי היא שחורה...?
את קוראת את דעת הקהל ורואה כמה צביעות יש שם ומבינה גם בלי להכיר את הטיפוסים שישבו שם- שהגזענות מכתיבה את הלך הדברים. יש הבדל בין לכתוב תגובה שמתיחסת לאישיות המדוברת ובין תגובה שמתיחסת למוצא שלה- שזו היתה לצערי באמת רוח הדברים. נכון שהיו דוגמאות אחרות אבל אי אפשר להתעלם מזרם כ"כ קיצוני בתרבות שלנו שמפלה אנשים ע"פ צבע עורם- ומתכסה בצורה מתוחכמת מאחורי כל מיני טיעונים צדקניים.

אני פשוט לא מבינה מה זו ההתחסדות הזו פתאום. פתאום מפריע לכל עם ישראל מועמד שמנבל את הפה ללא הרף- כשברקע תכנית זבל שמשחיתה את התרבות עוד יותר ומכוונת מראש למועמדים כאלה..
ואם התכנית הזו פוגעת ברגשותייך ובטוהר השפה למה את בכלל רואה אותה ומענה את עצמך, האם את באמת נהנת לסבול??

רותי 11

New member
אני לא מדברת על הבחירה שלה אלא

על התגבות הקיצוניות של האנשים לבחירה שלה
נתחיל בזה שיש מצב שההפקה רצתה שהיא תבחר
מה היא קשורה לזה? היא בטח לא שילמה להפקה
עבור זה למה ללכלך בצורות קיצוניות
קראתי פוסט של מישהי (שהיא לא בחברים שלי ואין
לי מושג איך כל הזמן עולים פוסטים שלה אצלי)
שנתקלה במנקה אתיופית בסופר פארם ולכלכה את
הפה שלה כי אותה מנקה ביקשה ממנה לזוז כי היא
צריכה לנקות ויצאה ביציאה שהנה עוד טהוניות קמות
ויקפצו לי אלה שחושבים שאני גזענית - אתם מבינים
על מה אני מדברת? איך השד המכוער יצא מכולנו?
הרי אם אנחנו טוענים שהיא יש לה פה ג'ורה כמו שאמרת
ואנחנו עונים בדיוק באותה מידה אז בעצם איפה זה
שם אותנו? איפה היא משמשת לנו מראה?
וזה מה שעצוב כאן

מסכימה עם כל מילה

אולי טוב שיצא השד מהבקבוק, ואם תכנית תת- רמה עשתה את זה- אין לי אפילו בעיה שתרשום את שמה על הפטנט:)
והנה זה אכן הגיע לשיח היומיומי והוציא אפילו רגשות עזים מכל הכיוונים ודיונים בכל מדיום אפשרי- כי את האנשים מעניין יותר המועמד להם סימסו מאשר חיי היומיום הקשים להם זוכים קבוצות מיעוטים באוכלוסיה. כנראה כשרק מדובר בפלטפורמה שטחית- אנשים מוכנים להתחיל להתבונן לתוך עצמם ולהעמיק. זאת המציאות ואי אפשר כנראה להתחמק ממנה.
האפליה היא קודם כל חברתית ורק אח"כ מגיעה לדרגים פוליטים ויוצרת סגרגציה ובידוד (כמו פתיחת בי"ס מיועד לילדים אתיופים- מזכיר לכם איזו תקופה חשוכה בארה"ב...?)
אנחנו מצפים מאנשי צמרת השלטון שיבצעו רפורמות וחוקים נגד אפליה
אבל זה צריך לבוא קודם כל מלמטה- מתוך האדם הפשוט, בשינוי תבנית החשיבה הסטראוטיפית המקובעת. בשינוי הדימוי של אנשים מאתיופיה וקבוצות מיעוט מוחלשות אחרות.

אז אולי עכשיו כשאנשים יתחילו לזהות בכל אדם ממוצא אתיופי משהו מוכר (כי הפעם היחידה שהם יכלו לראות בהם בני אדם ראוים או נחשבים זה בהתנהלות החברתית ובכוח של טהוניה באח הגדול)- זה אולי סימן טוב שהם אולי כבר לא יהיו שקופים יותר.

בקיצור צריך לטפל בשד הזה...

EarthWind

New member
האמת שאני מצליחה להבין את התגובות

אני לא מצדיקה בכלל קללות,
אנשים לא יודעים להתבטא, הרבה פעמים.
אבל -
התוכנית מידרדרת מעונה לעונה.
והרבה ילדים צופים בתוכנית.
למעשה אני בטוחה שרוב המצביעים הם ילדים.
הזכייה של טהוניה - שכל העונה דיברה מלוכלך,
מראה לילדים : זה בסדר להתנהג כמו טהוניה,
וגם תקבלו על זה פרס= הרבה תשומת לב .
יש פה משהו מעוות.

רותי 11

New member
נכון - המסר מעוות ונכון שהתכנית הרבה

פעמים יורדת נמוך אבל אם נדע לצפות בה נכון
נלמד המון על עצמנו כי סה"כ הם מראה שלנו

snoopytush

New member
אני רוצה להתייחס למה שאמרת

אני הולכת להגיד משהו שאולי ישמע מוזר ולא הגיוני בהתחלה
אבל אם תחשבו על זה זה הגיוני מאוד. תפקידן המכריע
של רב התכנים בטלויזיה היא לדרדר את הנוער והילדים שיגלו להיות
מרדניים רדודים אלימים תחרותיים עם מוסר לקוי ויחפיצו אנשים .
זה נשמע גורף אבל מצטערת ככה זה ולא רק במטיוי .
הפריחה של תוכניות הריאליטי וכל הכוכבנות היא דוגמא מצויינת.
התרגלנו לחשוב שזה בסדר להיות צהובים להכנס לאנשים לפרטיות
לקלל ולהתנהג באלימות ומניפולטיביות כדי לנצח שמשנה התוצאה
גם אם הדרך והמוסר הולכים לאיבוד.
מה שמביא רייטינג זה כל הדברים הנלוזים האילו: אילמות, התנהגות
שמושכת אש , וכדומה.
לא פלא שברמה מסויימת פני הדור כפני הכלב מקווה שנצליח לתקן את המעוות.
במצב שהטלויזיה הופכת למחנכת המשנית של ההורים כשהם לא בבית ובין לבין
אנחנו בבעיה גדולה.

למעלה