אתמול במבוא חמה, אפקט כינרת

SurfR

New member
אתמול במבוא חמה, אפקט כינרת

שלום לכולם, אתמול בשעה 16:00 יצאנו שי ואני (אלי) להסתובב במרחב האווירי בעל העילוי שלא נגמר של מבוא חמה. במשך 40 דקות בערך היה עילוי של בין 0.5 ל-2 מטר לשניה בכל מקום, כמעט, שדאינו אליו. לאחר 40 דקות, באופן פתאומי לחלוטין, התחלנו לקבל סינקים מטורפים, טלטולים איומים בגלשן וירידות של 2-3 מטר לשניה. פחד לא קטן! תוך דקות ספורות ירדנו מגובה העמדה + בערך עד לגובה הקרקע, שי חישב את הפיינל לא נכון ושבר 2 צלעות, אני נחתתי בסדר. ניר גולן היה בעמדה לפני יציאה ואמר שיש מערבית שם, למטה היתה רוח דרום מזרחית. ניר יצא ומהר מאוד ירד למטה... האפקט נגמר. ההשערה שלנו שהיו רוחות מזרחיות לסירוגין עקב שינוי האקלים, למישהו יש רעיון מה קרה שם?? נשמח לשמוע. בלי קשר, טיסה כיפית לאללה!! :)

חגי

New member
לא ברור מהתאור מה קרה

אגב - אפקט כנרת זה עילוי מעל הכנרת ולא מעל הרכס של מבוא חמה. יכול להיות שנוצר אפקט כינרת חזק בגלל התקררות מהירה של האויר ולכן האויר שעלה מעל הכינרת יצר שאיבה של רוח מלמטה סביב הכנרת דבר שעשוי ליצור דר מזרחיות בחלק הדר מז של הכנרת. אם אכן התרחשה תופעה כזאת בפרק זמן קצר זה יכול להתאים לתאור שלך של אויר מערבולתי מעל מבוא חמה. למעשה אתם טסתם בעילוי הרגיל כתוצאה מרוח מערבית וגשזאת נחלשה הצחיל אפקט כנרת שגרם לכם לרדת לנחיתה כיוון שלא טסתם אל הכנרת אלא נשארתם באזור הרכס. בכל אופן בתאור חסרים הרבה נתונים לא ברור מה היתה הרוח כשהמראתם, לאיזה גובה עליתם...האם הרגשתם באויר שינוי בכיוון הרוח (אמורים להרגיש את זה מבחינת תנועה יחסית לקרקע), האם נחתתם למטה או למעלה, למה נשברו צלעות (נחיתה בגבית?), מתי ניר המריא ? אחרי שנחתתם? מה ניר אמר? (בכל זאת יש לו קצת ניסיון) מה היתה עוצמת הרוח בשדה הנחיתה ?

Hawk17

New member
הפתרון

לסוע למבוא חמה, ולהינות מרוח מפנקת על האף ולטוס כמה שרוצים. אם היה לי שכל בבוקר להחליף את היום המעפן הזה ביום טיסה כבר הייתי סוגר את השעתיים וחצי האחרונות שאסגור רק באביב...(המבין יבין)

Hawk17

New member
פאק, חשבתי שזה היה השרשור של התחזית להיום.

בלינק שנתתי קיים הסבר לתופעה שחוה אלי ניר ע"י אדם מהמצנחים שכבר טחן דק את האפקט כינרת הזה ומכיר מנסיון את התופעות הנלוות.

SurfR

New member
חגי ההסבר של אמיר די מתאים

בלינק שנתן עומר יש הסבר של אמיר מליק מהמצנחים שנשמע בדיוק כמו מה שעברנו. שאלתם מספר שאלות: 1. שי ואני הסתובבנו בכל האזור מהרכס ועד הכנרת, אני הייתי גם על שפת הכנרת עם עילוי. 2. אני הייתי רוב הזמן בגובה העמדה, שי היה 200 מטר מעלי בערך כל הזמן עד הירידה שאז ראיתי אותו מתחתי. 3. חטפתי טלטולים באחת הגיחות שלי לכיוון הרכס, כלומר הרוח רכס באיזור שהייתי (צפונית לעמדה באיזור הקיבוץ) התחלפה שם למזרחית כנראה. נשמע שבאמת היינו על סף של איזו "בועה" בלתי נראית שמעליה יש עילוי ובצדדיה יש גהינום...

חגי

New member
הרוח לא היתה מזרחית במבוא חמה

הטלטולים הם בגלל שהאויר שעולה מעל הכנרת שוקע באזור הרכס. זה קורה כשהרוח המערבית נחלשת והיא לא מספיק חזקה בשביל לדחוף את האויר כלפי מעלה - מעל מבוא חמה. נוצרת תנועה מעגלית של אויר עולה מעל הכנרת ואויר שוקע באזור הרכס. לכן בקרקע הרגשתם מזרחית - כפי שהסברתי - נשאב אויר מסביב לכנרת לכיוון מרכז הכנרת ולכן בחלק הדר מז יש רוח דר מזרחית. צריך לדמיין את זרימת האויר בחתך צד כשמסתכלים מדרום לצפון ולהבין למה שעצמת הרוח היא הגורם שמשנה את אזור העילוי והסינק.

SurfR

New member
לפי מה שהבנתי

העילוי הוא מעל הכנרת והסינקים בצדדים

litalco

New member
לפני מספר שנים

כשהיה הערב במבוא חמה ומספר גולשים הגיעו לגובה של 3000+ הגעתי אנוכי בשעה קצת יותר מאוחרת הרכבתי והמראתי בעוד שידידי שהמריאו עד חצי שעה לפני בילו בשחקים אני מצאתי את עצמי מג'עג'ע כל הדרך לשדה הנחיתה בסינק שהיה כלכך חזק שכמעט ויכלתי לנחות על הגבעות במורד הצוק. הגירזון לווה בנפילות כנף הזדקרויות לא מבוקרות ושאר מיני מתאמים שהתנאים באותה שעה סיפקו ואני יכול לייחס אותם רק לאפקט כינרת שהיה באותו היום ואיתרא מזלי לבחון את הצד הפחות נעים שלו. כמובן שכאשר הגעתי למעלה נמצא האובר חוכם שידע לציין שזו היתה הטיסה הגרועה ביותר שראה ו" איך יכול להיות שגולש לא מושך בהזדקרות " וכו וכו. נו שוין.

למעלה