אתמול בערב הבנתי-

בנניטה

New member
אתמול בערב הבנתי-

שבישול, או ליתר דיוק, בישול הונגרי, זה משהו שצריך לגדול איתו מגיל אפס. אחרת אין סיכוי... אובורקה שלטה- אף אחד לא נגע.
קפוסטש טסטה- אמרו שטעים אבל לא אכלו.
פפריקש צ'ירקה- הכנתי אותו בסגנון חופשי, קצת שיניתי והכנתי בהתאם למה שאני רגילה. פחות נוזלים, ואפיתי בתנור במקום בסיר. יצא מוצלח.
פוגצ'ה- כמו תמיד היו מעולות ונחטפו.
מה שאני מכירה מהבית- מרק עם קרפלעך וצימס- ביקשו עוד.
מסקנה- אני צריכה להישאר בטריטוריות מוכרות ולא לצאת להרפתקאות הונגריות.

בנניטה

New member
אבל בכל מקרה

תודה על המתכונים שאת חלקם אספתי כאן בפורום. הפוגצ'ות- לפי מה לימדה אותי השכנה. היא גם קנתה לי עיגול מתכת לפיגוץ' הפוגצ'ות.

אלהלה

New member
ומה עם מתכון של הפוגצ'ה??????

בעניין הבישול צריך להתאמן
וממה שלמדתי מאמא שלי אסור להגזים בכמויות המים אחרת הכל יוצא איחס, גם בגולש ממש כמות קטנה של מים ואם צריך מוסיפים עוד קצת. ובטוחה שכשתתאמני הכל יצא אחלה וכולם ירצו עוד.

מתכון לפוגצ'ה

פוגצ'ת חמאה - יש גם עם גבינה ועם טפרטו.. 750 גר' קמח שקית אבקת אפיה 350 גר חמאה 3 חלמוני ביצה קצת מלח שמנת - קצת - שיתפוס... ככה המתכונים של אמא שלי, ובטח מאוד פופולרי בהונגריה, בכל עת שבקשתי מידע על כמויות קבלתי את התשובה האולטימטיבית gondolomra האמת. אפשר ללמוד כך, עובדה...-התרגום ממני - הכבשה השחורה

מה...מה..או אולי בה..בה..

איך יכול להיות שלום לי אם מעבידים אותי בפרך בתרגום ללא דוגמיות טעימה... התרגום שלך לעוגה של אמא שלי הצליח להושיב אותי על יד המחשב יקירי - כשמתרגמים מתכון צריך לדמיין שמכינים אותו...

B T1

New member
יש גבול להקרבה.

לא כל מה שמתרגמים או כותבים מוכנים גם לאכול. (יש דרכים נוספות להחנק)

עוד מתכון לפוגצ'ה

פוגצ'ה גבינה צהובה 3 כוסות קמח 250 גדם חמאה או מרגרינה 1 שמנת חמוצה 1כפית מלח ללוש את הנ"ל ולהניח לשעתיים במקרר אחרי שעתיים לרדד למרוח על הבצק רבע חבילה חמאה או מרגרינה ולפזר 100 גר גבינה מגוררת ההצלחה טמונה בקיפול - לא מסובך אבל בזהירות לפי אמא שלי לקפל ל-4 - מה שהיא מתכוונת זה: לקפל בערך שליש מהבצק מימין לכוון שמאל, את השליש השמאלי על החלק שקפלנו, התקבל מלבן, לקפל בערך שליש של החלק העליון לכיוון האמצע, ואת החלק התחתון עליו, מתקבל ריבוע, לפי אמא שלי - לתת לבצק לנוח בקירור - יענו אין הגדרת זמן ברורה, מה שאומר קחי לך את הזמן ותקצצי בינתיים בצל עבור הגולש או משהו כזה... צריך לחזור על הפעולה עוד פעמים לקרוץ עיגולים עם חותכן מתאים...או כוסות ליקר, וודקה שוט וכו' בין פעולה לפעולה לטבול את החותכן בקמח בתיאבון הכבשה השחורה...

עב

New member
לא להתייאש

אולי האורחים לא היו "בראש אחד" עם המאכלים ואולי ... האוכל לא כל כך הצליח? אני גדלתי על אוכל הונגרי ואימצתי מטבח ים תיכוני קליל יותר להנאתם של ילידי הונגריה ואנשים שגדלו על מטבחים אחרים. את המטבח ההונגרי זנחתי כמעט לחלוטין כי הוא לא מתאים לאקלים של ישראל (סליחה! סליחה! סליחה!) למה כמעט? כי אני מבשלת מעט מאוד מאכלים הונגרים אך זוכרת בהנאה פריטים כמו מרק דובדבנים, כופתאות גבינה, פלצ'ינטה, לצ'ו, רקוט קרומפלי וכיו"ב. אוף מקרקרת לי הבטן, מענין למה? אז אל תתיאשי, תכיני שוב (ותזמיני אותי).

שרון74

New member
הפוגצ'ה שלי

מאד מאד פשוטה להכנה- 1 כוס קמח 1 חבילה מרגרינה/חמאה 1 חבילה טורו 1 כפית מלח. מערבבים הכל לבצק ומשאירים לנוח במקרר (לפעמים אני פשוט מכינה את הבצק ערב קודם). מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים. מושחים בביצה טרופה, ולתנור. מתכון פשוט פשוט ויוצא טעים מאד. אני מכינה פוגצ'ות ממש קטנטנות "פוגצ'ות ביס". לגבי האורחים שלי- חלקם היו ממוצא רומני (מאלו שמדברים הונגרית0 טרנסילבניה, קלוז') וכשראו את המנות ההונגריות אמרו": אה, כמו שסבתא שלי היתה עושה" אבל בלי הרבה התלהבות. מה שהיה לי מאד מוזר כי אצלי כל מה שמזכיר את הסבתא מעלה חיוך ענק על השפתיים. עב- עד שאזמין אותך, הנה תמונה של הפוגצו'ת.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif בנניטה

אני גדלתי על התבשילים ההונגריים הנפלאים של אמי ז"ל, אבל, אחרי שהתחתנתי עם בחורצ'יק מעירק, ואחרי שהחשש מהלא מוכר והשונה חלף, (בהתחלה רק הסתכלות מהצד, עד שקבלתי אומץ לטעום), התאהבתי באוכל העירקי, כמובן לשמחתו של בעלי. מאז, אני מבשלת גם וגם. ולמרות שלא גדלתי על זה מגיל אפס, ולמרות שאני לא "משוגעת" על עבודות המטבח, התבשילים יוצאים מוצלחים, ובעלי "מת" על הבישולים שלי, ואפילו לפעמים יותר משל אמו ז"ל, שהיתה בשלנית מעולה. צריך רק סבלנות, ונסיון. אל תתיאשי. בהצלחה ובתאבון! evike

vera2

New member
לבנניטה וEvike../images/Emo108.gif

הסיפור שלי על סיגנון וטעם האוכל שונה בעיקרון כמעט לא יצא לי לאכול וכל שכן לראות את אימי מבשלת. בילדות המוקדמת שלי אימי לא היתה בבית אחר כך הגענו לארץ ומקורח הנסיבות מגיל 11 הייתי במוסד של עליית הנוער בקיבוץ בבית ספר לאחיות כמובן שבכל המקומות האלה לא היה אוכל הונגרי ועד היום אני לא מבינה איך זה קרה שמאז שנישאתי והתחלתי לבשל זה היה הכי טבעי שבעולם הטעם והבישול של אמא שלי ז"ל כך בנניטה שגם אצלך זה הטבעי טעם המרק עוף והקרפלך של אמא שלך. תמשיכי להנות מלימודי הרפואה ובכלל מהונגריה.Evike את בעצם מבשלת שני סיגנונות פיקנטיים לכן המרחק לא גדול מידע אישי המשך חג שמח מVera -

למעלה