אתמול בערב כמעט נכנס נחש לבית

• פותח הנושא cardo
  • פורסם בתאריך

cardo

New member
אתמול בערב כמעט נכנס נחש לבית

בוקר טוב, יש לי כמה שאלות. הרקע העובדתי: אני גר בחיפה על הכרמל, יש לי דירה עם גינה. הסלון פונה למשטח מרוצף בשטח של כ 20 מ"ר שהוא מוגבה לעות הגינה בכמה מדרגות וגובל חלקית במסלעה. עקב סחף אדמה, מתחת ללק מהמשטח הזה נוצר חלל של לפחות 20 ס"מ גובה. אתמול בערב בסביבות השעה 22:00 כשלא היה אף אחד בסלון, הסתכתי לעבר הסלון ופתאום ראיתי על מפתן הכניסה נחש. הייתי מאד מופתע למרות שהייתי מודע לאפשרות שבגינה יש נחשים, אם כי ב 8 שנות מגורים כאן לא ראינו אף נחש. הלכתי לנעול נעליים והבאתי מגב ביתי רגיל, ניגשתי לנחש ועשיתי תנועה עם המגב לעברו,כדי להבריח אותו אך הוא לא זז. אי לכך דחפתי אותו עם המגב החוצה למשטח, אז התחיל להתפתל כאילו שרוצה לברוח, ודחפתי אותי שוב מהמשטח לתוך אזור האדמה של הגינה. לא צילמתי אותו. הנחש היה להערכתי באורך כ - 40 ס"מ. בגלל תנאי התאורה הלא טובים, קשה לי לתאר אותו בדיוק, אך הוא נראה לי כהה מאד ומבריק, אולי שחור,עם איזה כתמים בהירים על הגב. עד כאן הסיפור. הסתכלתי הבוקר באתר icb-reptiles וניסיתי להגדיר את הנחש, אך איני מסוגל. שאלותיי הן: 1. האם לפי התאור שיש לי ולפי האזור, ניתן להגדיר את הנחש? 2. האם הנחש הזה עלול לסכן בני אדם? 3. מה יכול למשוך את הנחש לכיוון הבית? 4. האם יש סיכוי שהנחש הזה לא לבד אלא הוא נמצא שם עם כל המשפחה או החבר'ה? 5. בהתחשב בכך שיש מקומות מסתור מצויינים בגינה, האם יש טעם לקרוא ללוכד נחשים כל עוד לא רואים שוב את הנחש? תודה מראש להתייחסות ולכל עיצה.

naja

New member
תשובות.

1. ע"פ התאור לא ניתן לקבוע באיזה נחש מדובר. 2.באזורך ישנו נחש אחד מסוכן-צפע. לא ניתן לשלול לחלוטין את האפשרות שזה היה צפע. 3.נחשים מחפשים מזון-חרקים, לטאות, מכרסמים, ציפורים וכו'. הם לא נמשכים לבית אלא עוברים שם במהלך חיפוש המזון. 4.נחשים לא חיים במסגרת משפחתית. 5.לוכד נחשים טוב יכול לתת לך כל מיני טיפים ולעשות סריקה טובה שבמהלכה הנחש ילכד, במידה והוא עדיין בחצר.

Folklore

New member
אזור הכרמל

אני יודע מדיווחים לא מעטים שאזור הכרמל, מזרח חיפה (דניה נשר ורמות חצחק) שופעת בצפעים, אבל אני לא יכול להכליל כמובן ולא לנחש מה במקרה שלך ראית. מה שכן, תוכל לחפש באתרים תמונות ותאורים של נחשי ישראל, אני מאמין שתוכל לזהות שם מה ביקר אצלך.

Folklore

New member
אזור הכרמל

אני יודע מדיווחים לא מעטים שאזור הכרמל, מזרח חיפה (דניה נשר ורמות חצחק) שופעת בצפעים, אבל אני לא יכול להכליל כמובן ולא לנחש מה במקרה שלך ראית. מה שכן, תוכל לחפש באתרים תמונות ותאורים של נחשי ישראל, אני מאמין שתוכל לזהות שם מה ביקר אצלך.

למעלה