אתמול בערב

איילת*

New member
אתמול בערב

בטלויזיה התראיין יאיר לפיד אצל קובי מידן. יאיר לפיד דיבר על עצמו כאח שכול (אחותו נהרגה בתאונת דרכים), וחלק מהדברים שאמר הזכירו לי שיחות שהיו כאן בעבר על אחים שכולים, על התחושה של ההזנחה, של הדחיקה הצידה. הוא סיפר על הקושי להיות במקום של אח שכול, על ציפיות של אחרים והצורך ´לשמור על ההורים´, להיות חזק בשבילם כשהם מתפרקים, ואתה כאח בעצם נדחק הצידה ולא נותן ביטוי לכאב שלך. מאוד נגעו בי הדברים שאמר על כך שאנחנו כל חיינו גדלים בתחושה שההורים תמיד יהיו שם בשבילך, לתמוך, לחזק ופתאום ברגעים שכאלה, התפקידים מתחלפים והם לא שם, ואתה זה שצריך להיות שם בשבילם. עשרים ואחת שנים הוא ואחותו חגגו יום הולדת באותו יום, ומאז הוא בעצם לא מסוגל יותר לחגוג ביום הזה שכבר לא שמח יותר עבורו. עצוב.
 

ניצן16

New member
גם אני ראיתי את התוכנית

וגם לי הדברים שאמר מאוד הזכירו את הדברים שאנו מדברים עליהם בפורום. במיוחד נגע ללבי הקטע שהוא אמר שהאחים השכולים הם השכול המוזנח. זה כ"כ נכון, ואתם יודעים מה- כ"כ עכשווי. תודו שרק בשנים האחרונות אנשים שמים לב לזה, ומעיזים להגיד את זה בקול רם. והסיפור על יום ההולדת המשותף ממש עצוב. הזכיר לי את המשפחות שילדיהם נהרגו בפיגוע בחג הפורים (לא זוכרת מי בדיוק זה היה), ואני חשבתי איזה חרא (סליחה על המילה)של פורים הולך להיות להם מעכשיו. ושמת לב, איך קובי מידן אמר לו "אחותך המתה" במילרע, ואיך יאיר לפיד הגיב לזה? יאיר שאל את קובי "למה פתאום התחלת לדבר בשפה יפה ובטון נמוך? בגלל שאנחנו מדברים על נושא כאוב וקשה"? היה נורא מעניין איך יאיר לפיד הייתי אומרת תקף אותו על כך, והעמיד אותו במקום. הרבה פעמים קורה שאנשים מדברים אל מישהו שכול אז הם מדברים בטון עצוב ובעינים מרחמות. ומי בכלל צריך את זה? הראיון הזה עשה לי לחשוב קצת. ולהכיר פן נוסף וחשוב באישיותו של יאיר לפיד.
 

מיכל@בר

New member
לא ראיתי את התוכנית, חברה סיפרה לי

עליה. אוהבת מאד את קובי מידן ואת מידת הרגישות שבו כמראיין. בכל אופן, דרך הפורום הזה למדתי רבות על הבעייה של אחים שכולים, וחשבתי, לתומי, שמשהו מהדברים האלה הם נחלת העבר, כי יש מודעות גבוהה יותר לנושא ודנים בו בקול. לכן, מעציב לקרוא את הדברים שיאיר לפיד אמר. ובעיקר על ימי ההולדת שלו שלא נחוגים יותר.. ומעניין למה שניצן שמה לב, לשינוי בהבעה ובקול כאשר מדברים על שכול... תודה, איילת, שהבאת את זה.
 
למעלה