אתמול הודיע על פרישה בעל בית המכולת השכונתי.

אתמול הודיע על פרישה בעל בית המכולת השכונתי.

המכולת פעלה 50 שנה והחנווני אריך נחשב בשכונה שלנו לאחד ממוסדות הציבור שבלעדיהם אי אפשר. רוממה הישנה בחיפה היא שכונה שבהתמדה תושביה סירבו לשנות את האופי ולהשתדרג במרכז קניות, בנק, סניף דואר. בגלל זה רוממה שלנו היא כמו שמורת טבע, תופעה שכמעט כבר לא קיימת. כולם מכירים את כולם.
אני זוכרת שכאמא צעירה מאד, בת 23, כמעט ילדה בעצמי, עם תינוקי בגיל חודש וחצי, פתאום נגמר לי החלב (תינוקי ינק..) ביום אחד בהיר. התינוקי סירב לינוק והתחיל לצרוח שהוא רעב למשהו אחר ולא חלב אם. מהר ארזתי את התינוקי הצורח בעגלה שלו ורצתי במעלה הרחוב עם העגלה והתינוק הצורח במחאה עד למכולת של אריך וביקשתי שיתן לי דחוף שקית חלב טרי. רצתי את כל הדרך בחזרה עם תינוקי צורח בעגלה
הכנתי לו מהר חלב בבקבוק ורק למראה הרעבתן שלי שותה בריכוז מלא ומתמסר להנאה של 'קדימה אוכל', שב השקט והמרגוע. ומאז נפסקה ההנקה.

דווידו

New member
היום המכולת השכונתית היא רק ללחם וחלב

וזה מאוד חבל
את כול הרכילות היינו שומעים במכולת השכונתית
כול המי ומי בשכונה היו מתאספים שם
והיום ,יזה פרנסה כבר יש לחנווני ?

RAFFAELLO G

New member
זה מכונה 'קידמה'

אין יותר ברחובות סנדלרים וחייטים, נגרים וזגגים, ירקנים ומכולות. הספר הפך למעצב שיער, וכדומה.

עדגיל

Well-known member
במקום בו אני מתגוררת קיימות 3 חנויות מכולת ססגוניות.

לא מיני מרקט (!!). מכולת אחת היא של אתיופיים, ויש בה בעיקר מוצרים בסיסיים שמוכָרים להם. מכולת אחת נמצאת בליבה של שכונה החרדית סמוכה. לפעמים אני מגיחה אליהם בימי שישי, כי אם שפר עלי גורלי אני יכולה למצוא אצלם גריוועלך, קישקע, קיגל וכו' כמו שמוכרים בבני ברק. בדיוק כמו שכתב דווידי המכולת השלישית אצלנו היא לקניות היומיומיות, אבל לפעמים אני מעדיפה לשלם עוד כמה שקלים ולקנות בה שימורים, חומרי ניקוי ועוד, על אף המבחר הדל ועל אף שאין לי אפשרויות בחירה, גם בגלל שהסופרמרקט נמצא הרחק מאיתנו.

arye9

New member
אוי נתניה המפגרת

בנתניה תמצא סנדלרים, חייטים, נגרים וזגגים.
אני מרגיש את עצמי כמי שמסתובב בימי הביניים
.

אצלנו מוכרי התחתונים לא קוראים לבסטה בוטיק התחת.

יש עוד חנות מכולת ששם "מעגלים מחירים"

החנווני משתמש במכונת חישוב ידנית וכאשר מבקשים ממנו פירוט "אין" אפשרות. בתקופה מסוימת התחלתי לעמוד פתאום על הנדיבות שלו בחיובים והעיגול כלפי מעלה. בעלי עבר תהליך גמילה מה"סחבקיות" שלו שאמרתי לו שעובדים עלינו בעיניים....

Y. Welis

New member
אצלי בירוש' היו 2 מכולות ברחוב - אחת נסגרה לפני 4 שנים כמעט

אחרי שהיתה פתוחה 25 שנה (לפניה היו עוד, משנות השישים לפחות) ממש מתחת לבית. נוחות נדירה.
&nbsp
אפשר היה לראות איך הזמנים השתנו לפי ההרגלים של בעל המכולת.
בעשור הראשון משאית 'אנג'ל' היתה מניחה ארגזי לחם ולחמניות פתוחים ב-6 בבוקר, והוא היה מגיע ב-6 וחצי/רבע לשבע ומכניס אותם.
&nbsp
לעיתים הייתי 'חוטף' כיכר חמה כזו (וכמובן משלם אח"כ) - טעם מיוחד ונדיר (אידיאלי לחריסה ודומים). אבל לאור מקרי גניבה שהתרבו, הוא בנה ארגז סגור עם מפתח עבור הלחמים. השתנה האופי המקומי.
&nbsp
בעשור הראשון אפילו עבדתי שם קצת... לשפר את דמי הכיס. הייתי רואה את המקומיים (ומוסיף להם שמות מומצאים). עם השנים המבוגרים הסתלקו, הדירות הושכרו ונכנסו צעירים והשכונה השתנתה. היום אין נקודה של דמיון בין הזמנים. פלא שהמכולת השניה, הקטנה יותר, עוד שורדת.

למעלה