אתמול היה התל"מ

idit84

New member
אתמול היה התל"מ

בוקר טוב לכולם,
אתמול הייתי אמורה ללדת את הבן הבכור שלי. זה שהייתי צריכה להפיל בגלל מום קשה בלב. במקום זה, בבוקר עשיתי בדיקות דם שהרופא נשים הפנה אותי לעשות. בלילה שלפני היו לי סיוטים שנדבקתי בחיידק שמסוכן לעובר כמו CMV ושעכשיו כל ההריון אני אצטרך לחשוש שהעובר חולה. קמתי עייפה מהסיוט לראות שאני ממשיכה לדמם בגלל ההמטומה הארורה שיש לי. אני כל כך עייפה מלרצות ילד בריא, מהחששות שזה לא יקרה, מהגעגועים לתינוק שהיה, מהתנודות בין תקווה לבין הכחשת ההריון הנוכח. פשוט עייפה מזה. אין לי מושג איך אמשיך את המסע הזה כשאני רק בשבוע 9 עם המטומה שאמנם הרופאים אומרים שרוב הסיכויים שהיא תיספג, אבל אני שומעת שהגוף שלי מאיים על העובר שלי.
מתגעגעת לשבוע 20 שהיה- הרגשתי אותו, התרגשתי, הייתי מלאת תקווה ואושר כמו שמעולם לא הייתי.
סליחה על החפירה על הבוקר.. הייתי חייבת להוציא איפשהו.
יום נפלא לכולם!

ספרקית

New member

המסע הזה הוא מתיש כל כך

כל כך מעמיסה המחשבה על האושר שאמור היה להיות וכבר לא יהיה, על התקווה שהתפוגגה (ולרוב נטלה עימה גם את האופטימיות), על כל החרדות שבאו במקום

שולחת לך המון המון כוח.

ממש לא חפרת, עדית

החששות שלך כל כך ברורים, אחרי האבדן של העובר הבכור שלך ובצל ההמטומה.
אם טרם עשית זאת, מציעה לך לשקול פניה לפסיכולוגית, עו"סית קלינית או כל מטפלת שתתחברי אליה. קשה לשאת את העומס הנפשי העצום הזה לבד, ולא תמיד הסביבה מסוגלת להבין ולהכיל.
מחזיקה אצבעות לעובר/ה שלך לשלושים שבועות שלווים (עד כמה שאפשר) ואז לכל השמחה שבעולם.

מבינה לליבך- כ"כ

מחר, 2.2.16, הייתי אמורה ללדת את הילד/ה בכור/ה שלי. אמנם הפלתי בשבוע 10, אך ספגתי טראומה קשה מהפלה ממושכת ומדלקת ריאות שנדבקתי במיון נשים.
הייתי בטוחה שאקבל פיצוי בהיריון הנוכחי שלי (כעת אני שבוע 22)-אבל!!! עד שבוע 10, בערך הייתי עם דימומים ונכנסתי להגדרה של "הפלה מאיימת". כל הזמן הייתי במעקב. החרדות שלי היו איומות! כל לילה חלמתי על דימומים.
איך עברתי את זה? לקחתי דיקלקטין נגד בחילות זוועתיות שהיו לי, והכדור הזה ידוע כ"מרדים" (אותי הוא סימם ועשה לי כהות חושים)... רק כך הצלחתי לעבור את החלק הקשה של ההיריון (שליש ראשון). לאט לאט הביטחון שלי חזר, אך עדיין ישנם מצבים שאני חוששת ומפחדת, זה אף פעם לא מרפה לגמרי....
אני כעת נמצאת אצל מטפלת שמלווה אותי מבחינה נפשית, וזה מאוד עוזר לי... ממליצה בחום גם לך! זו לא חייבת להיות פסיכולוגית. אני מסתדרת יותר טוב עם עובדות סוציאליות, ואני מקבלת שיחות בחינם עם העובדת הסוציאלית דרך "מכבי". פשוט מבקשים מ"מכבי" פגישה עם העובדת הסוציאלית של מכבי ולפי ראות עיניה היא קובעת מספר פגישות. אני לא יודעת איך זה בקופות חולים אחרות.

עברתי את זה לפני שבוע

קשה להכיל את האבל, התקווה, הרצון לשמוע והחרדות שמקרקעות אותנו.
שולחת המון כוחות, חיבוקים ותפילות שההריון הנוכחי יסתיים במועד ובידיים מלאות.

זה תאריך כואב מאד. .. קבלי חיבוק

השילוב של התלמ שאבד עם ההורמונים וחוסר הבטחון בהריון הנוכחי יוצר מציאות בלתי אפשרית וקשה להכלה. האובדן מכה בך וגם העתיד לא ידוע ושברירי כל כך. לי זו הייתה נקודת שבירה בהריון הזה... בכיתי מלא בשבוע הזה;( ממש ממליצה לך לעבד את זה עם מישהי. אצלי ככל שההריון הנוכחי הולך ומתקדם בצורה תקינה זה מטשטש קצת את החסר הכואב.

idit84

New member
תודה לכן

תודה לכן יקירות.. באמת שאני מרגישה מזל שיש את המקום הזה. שיהיה שבוע רגוע ושקט!

למעלה