אתמול היה יום האשה הבינלאומי (8/3)

• פותח הנושא hag70
  • פורסם בתאריך

hag70

New member
אתמול היה יום האשה הבינלאומי (8/3)

שאין לו שום קשר ליום המשפחה/יום האם שנחגג בל' בשבט(?). מצד אחד לא מעט נשים בעולם (וגם בארץ
) מדוכאות ומנוצלות בכל דרך אפשרית, כולל סחר בנשים מצד שני הרבה נשים מתקדמות בשוק העבודה, שולטות על החיים שלהם ונכנסות לתחומים שהיו בעבר יחודיים לגברים (למשל בצה"ל). יש לי תחושה שיותר נשים מדוכאות בעולם מאשר מועצמות, אבל באמת שאין לי מספרים אמיתיים. נראה לכם שציון הארוע הזה חשוב? אני מניח שיש לנושא שני צדדים: מצד אחד חשוב לעורר את הצורך בקידום הנשים ופרסום מצבם של הרבה נשים בעולם מצד שני למה לציין ארוע שבהגדרה מבדל את הנשים ובעצם מנציח את ההבדלים בין המינים.

schlomitsmile

Member
מנהל
האירוע הזה לא ינציח כלום זו פשוט הזדמנות להעלות למודעות הציבורית סוגיות שבד"כ נדחקות הצידה. לא רק דברים חמורים כגון סחר בנשים (שישראל היא מהמרכזים הבינ"ל שלו- לתפארת מדינת ישראל...) או אלימות נגד נשים במשפחה (שאינה מוגבלת לשכבות סוציואקונומיות חלשות, הן רק חשופות יותר לפיקוח ציבורי). גם בשוק התעסוקה המצב רחוק מלהיות תקין: אני לא זוכרת מס' מדוייקים, אבל למעלה מ 50% ממקבלי שכר מינימום ועבדי קבלן הן נשים. נשים משתכרות 2/3 מגברים באותה משרה. גם תקרת הזכוכית לא נעלמה. נכון שיש נשים שעברו אותה, אבל מרביתן הגדול נמצאות מתחתיה, רבות מהן כ"כ נמוך שאינן רואות אותה או חולמות להגיע אליה כלל. גם המשפחה הממוצעת מתנהלת עדיין כך שהאם עושה מה שצריך והאב ככל יכולתו. כשאחד מהם צריך להקטין משרה כדי לטפל בילד/ים, זה מובן מאליו שזו האם, ברוב הגדול של המשפחות (ואני רואה זאת בפורום שלי כל הזמן). בקיצור- נכון שעשינו דרך ארוכה, אבל יש עוד דרך ארוכה לפנינו. לטובת שני המינים.

למעלה