אתמול היה לי יום גרוע

אתמול היה לי יום גרוע

החברה הכי טובה שלי בהריון... אל תנחמו אותי, כי לא צריך. הפעם לא התרסקתי (ביטוי שמצאתי כאן בפורום והוא ממש קולע) רק נצבט לי קצת הלב. אולי זה בגלל שהיא חברה ממש טובה, ושלקח להם קצת זמן, אז זה בסדר... ובנוסף לכך, אתמול נזכר הרופא של בעלי להגיד לנו שלא טוב שהלכנו לטיפול I.V.F. נוסף, וזו טעות!!! קצת רקע-בלי יותר מדי פרטים, כי בעלי לא רוצה להחשף: פעם לפני הרבה הרבה זמן (שנה וקצת) הלכתי לרופאת נשים אחרי ששכנעתי את בעלי שיש לנו בעיה. הוא אמר שננסה עוד, ולא כדאי להלחץ. לי היה ברור שיש כאן בעיה וזה לא יסתדר מלבד. אינטואיציה. אז הלכתי לרופאה שלי שהיתה ממש בסדר שולחה אותי לבדיקות וכו´ (והכל עוד לפני שנה של נסיונות). אחרי איקקלומין נשלחנו להמשך בירור במרפאת פוריות. הלכנו לאן שהלכנו, עשינו את הבדיקות שעשינו, והבין היתר בדיקת זרע (רק אז). אחרי שהתקבלו התוצאות של הבדיקה אמרו לנו (בטלפון!!!) שהמצב לא מאפשר אפילו השבחות והזרעות אלא שהולכים ישר על I.V.F . הלם, שוק, רעם ביום בהיר וכל מה שתרצו... בקיצור, התחלנו בטיפולים (טיפול אחד והחזרת מוקפאים אחת. הכל הלך מצויין, לפי הספר, רק שלא היה הריון בסוף). ואז הבריק במוחנו הרעיון ללכת לאורולוג לבירור מעמיק ורציני יותר (למען האמת זה היה רעיון של בעלי, שראה אותי אחרי שני שליליים). לא יודעת איך לא חשבנו על זה, כנראה בגלל הטיפולים ששאבו אותנו לתוכם. בקיצור, למי שהגיע עד כאן- הרופא גילה שיש וריקוצלה. הלכנו על ניתוח. בזבזנו חצי שנה, וכמובן שנפלנו בסטטיסטיקה של 80% הצלחה ו- 20% כשלון- על העשרים... הבעיה- הרופא הזה מכיר אותנו, וחבר של ההורים שלי, וממש ממש לא נעים לו. הוא מנסה להציל את המצב, ולדעתו אין צורך ב- IVF אלא אפשר לרוץ להזרעות. כמובן שעם גישה כזאת, לא התלהבנו לחזור ל- IVF וחזרנו למרפאת פוריות עם הנתונים החדשים טאחרי הניתוח. התשובה היתה חד משמעית (ושאלנו שני רופאים) - עם המספרים האלה אי אפשר להתווכח, אתם חוזרים ל- IVF. אתם נחשבים "זוג מוצלח" של IVF ובסוף תצליחו. אבל- הרופא הזה לא מוותר! הוא רוצה שנקבע תור ונעשה עוד בדיקות, והוא אפילו רוצה לדבר עם הרופא שאמר לנו שחוזרים ל- IVF. לא מתחשק לי עכשיו, כשאני כבר באמצע טיפול, שהוא ינהל מלחמות כבוד בבי"ח, על חשבוני. יותר מזה, הוא אפילו הצליח לבלבל אותי ואתמול כבר היו לי רגעים שחשבתי שאולי הוא צודק ואנחנו טועים. זה מה שחסר לי עכשיו, כשאני צריכה את כל הכוחות והאמונה שהטיפול הזה יצליח?! אחרי שישנו על זה, קצת נרגענו, והבנו שהוא פשוט מנסה להציל את המצב. אבל אחרי הכל הוא לא מומחה לפוריות. ואנחנו-עושים רק מה שהמומחים אומרים. בעלי קבע תור, כדי שנשמע מה יש לו להגיד, ואולי אולי נופתע לטובה מבדיקה נוספת (אף פעם אי אפשר לדעת, אבל אנחנו לא בונים על זה) ואני אחכה לו באוטו (כי לא בא לי לשמוע שוב שזאת טעות, בטח לא בימים האלה) סליחה על האורך, אבל הייתי חייבת לספר למישהו. משהו טוב לסיום- אתמול נתתי לאחות שהזריקה לי מטרודין (3 אמפולות) הוראות מדויקות: עם כמה לדלל ובאיזה קצב להזריק וזה היה מדהים- לא הרגשתי כלום!!! (והיא קצת נעלבה, כי היא כנראה הבינה שיום קודם היא ממש הגזימה עם הקצב)

עמית@

New member
מי שלא מומחה פוריות- עם כל החיבה

לא להקשיב לו (כלומר- להקשיב אבל לנהוג לפי עצת מומחה שמכיר את המקרה ואת התחום) נכון שזה מפחיד ליפול על IVF מייד ולדעת שזהו, הסיכוי לעשות ילדים בדרך הטבעית או אפילו הקרובה לטבעית (הזרעה) הוא סיכוי אבוד, אבל אני מתנחמת בזה שזה אומר שזמן יקר לא בוזבז, ושהדרך ברורה ובה אנו הולכים (גם אני הופניתי מיייד להפרייה) בהצלחה לך, מהר

תודה, עמית

זה בדיוק מה שאנחנו חושבים, אבל אתמול בכל זאת הצלחתי להתבלבל ולהרגיש חוסר וודאות. ברור לנו שאנחנו בדרך הנכונה. בהצלחה גם לך עם המוקפאים!

נועם@בת

New member
הבלבול הוא טבעי שמש

ויש לזה סיבות. קודם כל ברור שעדיף הזרעות מאשר IVF. מי רוצה לעבור שאיבה והחזרה? הרי קל יותר לעבור הזרעה. גם מינון ההורמנים נמוך יותר. יותר מזה, הזרעה- פירוש הדבר שהמצב לא כל כך גרוע, שאמנם לא הכל בסדר אבל בכל זאת זה סביר. גם אני, מידי פעם מתפתה לחזור להזרעות למרות שזה ממש לא לענין. אבל שלומי ואסנת, עם "זרע דפוק" כהגדרתם עשו הזרעה אחרי שנים או שלושה IVF כושלים (כולל בחירת זרע אצל פרופ´ בר טוב). והנה בהזרעה הזאת שהיתה אפילו ללא תמיכה הורמונלית- נכנסו להריון. על פניו- כל זמן שיש זרע תקין בתנועה יש סיכוי להכנס להריון. אבל כשהסיכוי קטן והרופאים אומרים לך בפירוש שחבל לך על הזמן- אז עם כל הצער לכי על זה. אורולוג, עם כל המומחיות שלו, הוא רק אורולוג. הוא לא עושה הזרעות. הוא לא יושב כל יום מול עשרות נשים מטופלות. הוא לא מכיר מספיק טוב את השטח ואין לו תמונה כוללת. הואיודע מהנסיון שלו שנשים הרו, אבל הוא לא יודע מה הן עברו עד אז ולכן המסקנות שלו לא מתאימות למה שקורה במציאות. אם יש לכם זמן וסבלנות, אפשר להמר על הזרעות נוספות. אם אתם כבר רוצים תינוק ולא טיפולים- חוזרים לIVF בלית ברירה. שיהיה
נועם

אופס, כתבתי באמת ארוך מדי

והצלחתי לבלבל גם אתכן... לא עשינו בכלל הזרעות אף פען בחיים. כשתכתבי "חוזרים ל-IVF" התכוונתי: חשבנו שעוברים להזרעות במקום IVF, קבענו תור למרפאת הפוריות ושם הודיעו לנו חד משמעית שלא ולא, אתם "חוזרים" ל-IVF ורצנו מיד לקבוע תור ב-IVF. כך שבעצם לא עזבנו מעולם את IVF ויש בזה גם משהו חיובי- הכל מוכר כל כך. כך שלא מדובר במקרה שלנו על "הזרעות נוספות" אלא חדשות, וזה ממש לא רלונטי לגבינו, אלא אם נהיה מטופלים במקום אחר עם גישה אחרת ואין לי כרגע סיבה להחליף. (לא ציינתי שיש לנו בעיה של כמות+מורפולוגיה בעייתית ביותר. הכמות השתפרה בעקבות הניתוח, אבל זה עדיין לא מספיק ובנוסף המורפולוגיה לא השתפרה כמעט). אנחנו הולכים על בטוח ואנחנו נצליח.

נועם@בת

New member
../images/Emo13.gif פעם בפורום של יואל היתה לי

אפשרות לערוך הודעות,אז לפעמים הייתי מתקנת שגיאות 0לעצמי הייתי מתקנת חופשי), עכשיו זה כבר אבוד, אין אופציה כזאת. לא משנה אם חוזרים לIVF או חוזרים לרעיון הIVF. הכוונה היא אותה כוונה. הזרעות זה יותר פשוט ויוצתר סימפטי מIVF, אבל אם הרופאים אומרים לכם שהסיכויים קטנים, אז חבל"ז. אגב, התעניינתם ברופאה אלטרנטיבית? ברמת אביב יש מקום בשם מכון בראשית שבו מטפלים בדיקור סיני ובצמחי מרפא בבעיות זרע. מצורף אוסף לינקים בנושא פוריות הגבר. בהצלחה נועם

באבו

New member
נועם, באמת רציתי להציע.. ../images/Emo132.gif

שלכל אחד תהיה האפשרות לערוך את ההודעות שלו, נניח כ- 3 דקות לאחר הכתיבה.. קורה הרבה פעמים שקוטבים אים תאויוט כצת (ולא נעים..)
ובכל מקרה, לפעמים גם רצוי שתהיה האפשרות למחוק את ההודעה.. הנה, דוגמא טובה, ראי ההודעה שכתבתי תחת הודעה ראשית של מזלות, ואח"כ התחרטתי.... אם הייתי גיבורה גדולה, הייתי מוחקת אותה משם, וכותבת אותה במקום אחר.. אבל אי אפשר!
חומר למחשבה??

נועם@בת

New member
מילת המפתח היא עומס ../images/Emo88.gif

עומס על השרתים, עומס על התכנתים
הפורום מתוכנן בצורה כזאת שנוכל לראות את ההודעות כמה שיותר מהר. ככל שיש יותר פונקציות הן מעמיסות. במשך הזמן מנסים להכניס עוד ועוד פונקציות. אבל עריכה עצמית היא כרגע חלום רחוק במיוחד. עריכה למנהל עוד אפשרית. בעקרון אם ראית שיש טעוית, את יכולה להכניס מיד אחרי כן הודעה נוספת מתוקנת- לא משורשרת. ולבקש ממני למחוק את השגויה. כל זמן שלא שרשרו אליה תגובות אני יכולה למחוק. (אני יכולה למחוק גם אם שרשרו, אבל זה לוקח את כל התגובות באותו ניגוב. זה מה שאני עושה כשיש לי הצפה של טעויות
פרבילגיה של מנהלת. נועם

באבו

New member
קצת עידוד לכולן.... ../images/Emo39.gif

כתבתי את ההודעה הזו משורשרת להודעה על המזלות.. אבל אף אחד לא התייחס
, אולי בגלל שחשבתן שזה עוד תאריך.. בכל מקרה, אני מאד נזהרת ,
לא לפתוח הודעות חדשות, ולא להסתבך עם נועם@בת, אז נראה לי שיותר מתאים להתעלק לכאן,וקצת לעודד אתכן.. בכל מקרה, זו ההודעה שלא התייחסו אליה:
אתמול הייתי במסיבת פדיון של הבן של חברה טובה שלי.. היא ילדה, כמובן,לפני חודש, ומאד מאד שמחנו וכו´ וכו´ כו´...
,
ותינוק חמוד, וקטן קטן, וכן יונק.. ולא יונק.. והמולה וכל הסיפורים של תינוק חדש.. כמובן, שמאד ריגש אותי לראות אותו - ואותה איתו.. אבל!! אתמול ראיתי אותו פתאום שוב, אחרי חודש.. הוא גדל קצת, ותשמעו!! יצאתי מדעתי!! הוא כ-ז-ה ח-מ-ו-ד...
העלם שכב לו בידיים של אמא שלו, מתוק כזה, לבן.. עם ראש עגול וחמוד, 2.5 שערות, עיניים אפורות, רגליים קטנות, ידיים קטנות קטנות, והריח.... שיייייוווווווו איזה ריח יש להם!!! והוא מסתכל על כולם, ואיך שהוא מזיז את הידיים שלו, ומנסה למצוץ כל מה שעובר לו ליד הפה.. לא מבין מה רוצים ממנו.. רציתי לבלוע
אותו... ומה הפואנטה?? למה אני מספרת לכן?? תדעו לכן שזה הכניס בי מוטיבציה, שמזמן לא היתה לי... ופתאום קיבלתי כוחות נפשיים כאלה, והרגשתי שאני מוכנה לעשות הכל, מממש הכל.. ולסבול הכל, כדי להחזיק דבר כזה בידיים שלי.. ושיהיה שלי, ושל בעלי!! אני לא יודעת מה נכנס בי, אבל כנראה שמזמן לא ראיתי תינוקות ממש מקרוב
הייתי די מבועסת לאחר שהחלטתי לחזור לטיפולים, מהעובדה ששוב יהיה קשה, ודי קיבלתי את זה "עול", וכעונש.. ופתאום הכל נראה כ"כ קטן עלי!!! כל כך שווה... הלוואי והייתי יכולה להעביר לכן את התחושות שלי דרך הכתב.. (במיוחד, שלצערי כושר הניסוח שלי חולה קצת..)
, אבל אני נורא רוצה לנסות להעביר לכן את התחושה שלי.. שאני מאד מקווה שהיא תישאר אצלי, עד שאני אהיה גם עם תינוק ביידיים.. ואם לא, אלך לבקר את החברה הזו, כל שבוע... כמו זריקת עידוד.. צריכים להכניס את זה לפרוטוקול.. יחד עם הכוריגון.. זריקת עידוד בידיים.. אגב, זו לא הפעם הראשונה שאני נחשפת לתינוקות. יש לי 2 אחיינים מתוקים מתוקים, אבל הם כבר ילדים גדולים יחסית, וכנראה שזו הפעם הראשונה מאז הטיפולים שאני מחזיקה ייצור קטן וחי, (שאינו נובח
), וזה חידד לי את התחושה!! בקיצ´, המלצתי!!! לכו תחפשו תינוקות קטנים להחזיק ולהריח.. אנחנו חייבות להידבק... אני, אישית, מחוזקת נ-ו-ר-א
אוהבת את כולכן
באבו החזקה.

נועם@בת

New member
הנה אני מתייחסת ../images/Emo13.gif

קראתי כבר קודם, אבל מיהרתי לשיעור מדיטציה (עלק...) ולא הספקתי להגיב. נורא כיף לשמוע כזה דבר, הנה תינוקות שעושים לך טוב ולא דוקרים בנשמה. אני חושבת שזה מעיד עליך, על הבטחון שיש בך למרות הכל. על זה שאת יודעת בודאות שבקרוב יהיה לך תינוק כזה, ואולי יותר חמוד
הכיף הכי גדול זה להסניף תינוקות. במפגש פורום הריון אחרי טיפולים היו שם כמה והסנפתי אותם אחד אחד. זה היה תענוג אמיתי, תאמיני לי. הרכוצת, הריח, התום... לנשק ולהמוסס בהם. בהצלחה גיבורה שלי נועם

taass

New member
מאוד מאוד מבינה לליבך..

גם לנו האורולוג אמר בתוקף כי אנחנו רצים מהר מידי ל-IVF, למרות שרופא הפריון אמר שזה הזמן.. הוא כעס על הנחרצות שלנו, וטען שצריך קודם להמשיך לנסות לטפל בזרע - ואם אני רוצה טיפולים אז שאקח בינתיים איקאקלומין (וזה אחרי 13! מחזורי טיפול באיקקלומין ומספר הזרעות..). הוא אפילו הרהיב עוז ואמר לי: "מה את ממהרת, את יודעת שמ-IVF אפשר אפילו למות?!". ואפילו שידעתי שהוא מגזים פראית ולא ממש יודע על מה הוא מדבר - כמו אצלך, זה העלה איזה ספק בלב שאולי אנחנו קיבלנו החלטה שגוייה.. בקיצור - מה שאני מנסה להגיד זה שמהנסיונות שלי (ושל עוד חברה) עם אורולוגים - הם מאמינים בללכת לאט. כל טיפול דורש כמה וכמה חודשים עד שרואים אם יש תוצאות - ובינתיים למה למהר.. רופאי פריון בד"כ אינם מנסים לפתור את בעיית הזרע, אלא חיש וקל מנסים לעקוף אותה (IVF). האמת כפי הנראה היא באיזשהו מקום באמצע. כן, כדאי לנסות להתגבר על בעיית הזרע - כפי שכבר עשיתם, אך להיגרר עם זה בלי סוף לא כדאי. חזקי ואמצי ושיהיה רק בהצלחה!!

שמש קטנה לדעתי את -ג-ד-ו-ל-ה ... ../images/Emo45.gif

האחות הזריקה לך 3 אמפולות ולא הרגשת כל הכבוד את גיבורה שלנו דבר שני בקשר לוריקוצלה בעלי עבר אותו ניתוח אך לצערי לא היתה השתפרות במצב ונאלצנו לעבור מהזרעות [2]להפריות רק לציין שלמרות שהרופא היה בדעה אחת שיהיה לי קשה להכנס להריון כי לבעלי יש בעית מורפולוגיה קשה ..בכל זאת ניכנסתי להריון בהפריה ראשונה אך לא היה דופק בשבוע 7-8 ולכן עשיתי הפלה מלאכותית .. זהו לפחות רואים קצת את האור בקצה המינהרה .....וזה נותן קצת אופטימיות בלב .. עכשיו אני הולכת לשיטת ברטוב אם שמעת ? זאת שיטה שמיועדת לבעלי זרע פגום היא עולה 2000 ש"ח +500 ש"ח בדיקה ראשונית אך שווה את המאמץ שמענו על הרבה הצלחות בשטח ... אם תירצי לשמוע על כך את מוזמנת לשלוח לי אימל או לכתוב לי פה בהצלחה גיבורה
יונית

תודה לכולן, ושאלה ליונית-

קראתי כאן קצת על ברטוב ויש לי שאלות- איזה בעיה בדיוק הוא פותר? האם זה טוב בהזרעות או ב- IVF ??? אם עושים IVF + מיקרו מניפולציה, יש עדיין צורך בשיטת ברטוב? תודה, (על העידוד ועל התשובות ) שמש קטנה.

לשמש !!! ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif

כפי שנועם כתבה שיטת בר טוב היא שיטה שמיועדת לזוגות שיש להם בעית זרע בדרגה מסוימת שהמורפולוגיה אינה תקינה וגם כמות וכדומה ... זאת שיטה שרק 3 רופאים בארץ עושים הרופא שלי ברקוביץ הוא המליץ לי על השיטה והוא גם מיישם אותה במדיקל סנטר הרצליה בשיטה בוחרים את הזרעים בעלי הגרעין הכי טוב שזה הקריטריון הכי חשוב על מנת שיהיה הריון תקין .. מסתכלים במיקרוסקופ בהגדלה של 6000 ואין כזה מיקרוסקופ בביה"ח הרגיל .. ולכן השיטה הזאת מאוד יקרה וגם יותר מוצלחת כי בוחרים את הזרעונים בעלי היכולת להצליח ...אח"כ עושים לזרעונים שבחרו מיקרו מניפולציה שזה החדרת זרעון לביצית ...וזהו ..יש לזה הצלחה של 40 % ככה הרופא טוען אך יש בנות שלא הצליחו פעמיים ...אז כל אחת לגופה .. אני חודש הבא הולכת על זה למרות שזה יקר גם העלות של ההפרדה[הוצאת הטובים ] עולה 2000 וגם האישפוז במדיקל שזה פרטי אבל לפי התוצאות ששמעתי זה שווה כל גרוש.. מקווה לא להכשל הפעם זאת הפריה שלישית שלי .. ביי ולילה טוב מתוקה תחשבי על זה !!
יונית החיננית

באמת נחשוב על זה

אבל רק אחרי הטיפול הנוכחי...אם וכאשר... תודה על האינפורמציה, לך ולנועם. בהצלחה!

שירלי.ה.

New member
שמש, אל תתרגשו מהרופא הזה ופשוט

תקשיבו למומחים ותלכו אחרי ה-
שלכם! בהצלחה ורק טוב, שירלי.

למעלה