אתמול הייתה לנו את הפגישת סיכום...

אתמול הייתה לנו את הפגישת סיכום...

אז דבר ראשון הרגשתי כאילו לא היינו במסגרת הקבוצה לפחות חודשיים, הרגשתי שהמסע היה כל כך רחוק שזה היה כל כך כייף כאילו לפגוש את כולם שוב במסגרת הקבוצה. להגיד "כולם" זה לא ממש נכון בגלל שלפחות חצי קבוצה פשוט לא הייתה נוכחת, והיה לי מאד חבל לדעת שזה היחס של אנשים למה שעברנו, ושזה פשוט כבר לא מעניין אותם. ודיברנו המון, והיה ממש שיחה טובה ולמרות שחשבתי שכשנחזור לארץ כולם יחזרו לעצמם ושוב נהיה קבוצה שאי אפשר לעבוד איתה או לשמוע ממנה שום דבר, אבל זה הפתיע אותי וכן הייתה שיחה רצינית. דיברנו על איך השתנה היחס שלנו למדינה, לחברים, למשפחה, לנושא השואה עצמו, ובסוף הדבר הכי חשוב - איזה שינוי עבר על כל אחד לעצמו. ובסוף המדריך הביא איזה דף שכולנו רשמנו עליו משפטים בסוף המסע, כל אחד רשם משפט מסכם, וזה נראה פתאום כל כך ישן... רק לפני שבועיים... ואנשים אפילו לא זכרו מה הם רשמו... בסוף התחבקנו כולם והיה עצוב
המדריך שלי גם נתן לי לקרוא את המכתב שנתתי לו בסוף המסע, וזה פשוט ממש החזיר אותי לשם פתאום.... היה מאד מרגש לפגוש את המדריך שלנו שוב, אני פשוט כל כך מעריכה אותו, וכל שיחה הוא רק מדהים אותי מחדש עד כמה הוא מסוגל להבין את מה שאנחנו אומרים ולהתחבר לזה.. המסע הזה פשוט ל-א היה כל כך מדהים אם מישהו אחר היה מדריך אותנו.... ופשוט כשכל השיחות האלו חזרו והיינו כולם ביחד שוב זה ממש החזיר אותי למסע, להרגשה של המסע, וזה ממש העציב אותי כי עכשיו זה באמת נגמר, ועד שהצלחתי להשתחרר מההרגשה המבאסת הזאת שהייתה לי אחרי שחזרתי עכשיו היא שוב חוזרת... שוב יש רייקנות כזאת ואני רוצה להמשיך אפילו רק לדבר על זה איתם... אבל זהו, נגמר
יש רק עוד איזה ערב עם ההורים עוד איזה חודש, אבל זה לא ממש נחשב... ואני מרגישה שכולם לוקחים את זה כל כך בקלות, ואני מתחילה לחשוב שמשהו אצלי לא בסדר, ממש נקשרתי לכולם, ואהבתי פשוט כל רגע ורגע בשבוע הזה שעברנו ביחד, וזה ממש מעציב אותי עכשיו פשוט להתנתק מהכל ולהמשיך, זה פשוט כל כך קשה ואני מרגישה כאילו זו רק אני
הייתי צריכה לכתוב את זה...

../images/Emo8.gifוואי את כל כך מתוקה

זה מפחיד אבל אני מרגישה ממש כמוך. עברתי את המסע באפריל 2005, וללא ספק, זה היה הדבר המשמעותי ביותר שהיה לי בחיי. חחח זה מוזר אבל לא מזמן חברה שלי נסעה לפולין ואמרתי לה כמה הייתי רוצה להיות במקומה והיא הסתכלה עליי במעין מבט מוזר כזה של "אמאל'ה, מה נסגר איתך?!". בינתיים היא חזרה, ואני משערת שהיא מבינה למה אמרתי את מה שאמרתי. מה שרציתי להגיד לך זה שאני מרגישה לגמרי כמוך, גם לנו היו כמה פגישות מאז המשלחת, ולא הרבה "טרחו" להגיע וגם אני תהיתי לעצמי "איך לעזאזל אפשר לעבור את המסע הזה ולא להפיק ממנו לפחות את תחושת הכבוד לשואה?" בכל אופן, מאז שחזרתי אני חושבת הרבה על המסע (לא 24\7...) והבטחתי לעצמי שאעשה שוב את המסע... אז סתם שתביני שאת לא משוגעת בכלל והכל בסדר אצלך כי אני אפילו חושבת על להדריך קצת בעתיד (אבל לפני זה אני צריכה לדבר עם המדריכה קצת...). -הזכרת את המדריך שלך, שלטענתך היה מקסים, אז אני רוצה להצטרף ולומר תודה למדריכה המקסימה שלי! היא הדריכה בצורה מושלמת פשוט ושמה לנו שירים מרגשים בכל סיטואציה מתאימה, ועכשיו, כשאני שומעת את השירים אני מרגישה -בדיוק- את מה שהרגשתי באותו הרגע ששמעתי את השירים שם, בפולין. טוב, מקווה ששיתפתי אותך מספיק... אם תרצי לדעת עוד משהו, אל תהססי להשאיר הודעה, אחזור אלייך. ביי -יאדה יאדה יאדה

irashady

New member
גם לי זה קורה... בקשר לשירים...

יש שיר אחד... שכתוב לי גם בחתימה (מה שבסוף ההודעה שלי) שהיה בטייפ כשיצאנו מבירקנאו כשהתחיל להחשיך... והלכנו על המסילות עם הדגלים... וכולם שרו את השיר הזה... וזה זיכרון כ"כ חזק שנשאר אצלי... כל פעםפ שאני שומעת את השיר הזה אני מתרגשת.. .זה לא יכול לעבור בלי לעשות לי משהו... גם בפעם הראשונה ששמעתי אותו אחרי המסע התחלתי פשוט לבכות וממש התפרקתי... מה שלא עשיתי בזמן המסע

חח...../images/Emo3.gif../images/Emo125.gif

גם אני הסתכלתי מוזר על אנשים שרצו להיות במקומי כשאמרתי להם שאני נוסעת לשם... ואני פתאום כל כך מבינה אותם.. הלוואי שיהיו לנו עוד פגישות אבל ממש לא נראה לי וזה כל כך חבל לי עכשיו, אני לא יודעת יש הרגשה כזאת שמשהו חסר. וזה כל כך מפריע לי עכשיו, ממש קשה לי להמשיך כרגיל, אני כל הזמן חושבת על המסע, ועל השיחות, ועל ההרגשות והאנשים... ואני לא מצליחה לצאת מזה... זה נראה כאילו לאף אחד אחר זה לא מפריע... או שאולי הם פשוט לא מראים את זה...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif לשתיכן..

גם אני הרגשתי ככה זמן קצר אחרי המסע.

irashady

New member
זאת לא רק את...

גם אני מרגישה ככה ואני יודעת שכשחזרנו לכל הכבוצה הייתה את אותה הרגשה נורא חזקה של חיבור בינינו... זה קצת התנתק מאז... למרות שחזרתי משם עם המון חברים חדשים... וזה כ"כ כיף לראות אותם כל יום... ואני כ"כ רוצה לחזור איתם לשם... רק איתם ואני לא מאמינה שעברו כבר שבועיים מאז שאני בארץ... ואין אין אין... ולא תהיה בחיים שום מדינה בעולם שאני ארגיש בה בבית כמו פה!!!! והרגשתי ככה גם לפני שיצאתי... וכשחזרתי זה רק התחזק... אין מקום בעולם שיש בו כ"כ הרבה חום כמו שיש פה... שאפשר לדבר חופשי עם כל אחד, ויש תמיד את החום הישראלי הזה... החוצפה הישראלית... כל מה שישראלי... זה פשוט אני... זאת המשינה שלי... ואלה החיים שלי ופשוט א=י=ן ל=י א=ר=ץ א=ח=ר=ת=! והמושג הזה קיבל משמעות הרבה יותר חזקה אחרי שחזרתי

irashady

New member
המשינה=המדינה

וזה מה שקורא ששומעים כל היום משינה חחחחחחחחחחח

למעלה