אתמול הייתי בשוק רמלה

אתמול הייתי בשוק רמלה

קשה לתאר את כמות הפירות והירקות שהסוחרים משאירים בסוף היום. תותים ב2 ש"ח לקילו, עגבניות ב050 ש"ח , 4 מלונים ב10 ש"ח , ובסוף הכל חינם: פירות וירקות. מי שגר קרוב, תשמעו : רוצו ביום שישי אחרי השעה 15 לשוק רמלה!!

פנומן 72

New member
לפני שאתם רצים

עקרון שוק הירקות פועל בדרך שבו פועלת הכלכלה : כשיש ביקוש גדול - המחיר גדול - זה בא לידי ביטוי בשוק שבבוקר הסחורה טריה וטובה וכולם באים. ככל שעובר הזמן נשארים פירות וירקות ברמה נמוכה (ואיתם המחיר יורד) ובסוף היום נשאר הברארה שזה בעיקר פירות רקובים אשר מושלכים לרצפה עבור כלום כסף. אם את רצה בסוף היום כדי לאסוף פירות וירקות מהרצפה מצבך עגום - אבל נא לא לצייר את המצב כאילו מדובר בפירות סוג א'. זה קורה גם בשוק קרית ים ועוד מקומות בארץ. צולדרך !

amazone

New member
ממך זה נשמע כאילו חסר פירות וירקות

ולכן, כדי להשיג את הטובים ביותר צריך להגיע מוקדם בבוקר ולשלם מחיר גבוה. א. לפעמים צריך סוג ב' - כי, מה לעשות, בבית אוהבים שקשוקה ומכינים קומפוט. ב. במצב המחירים כיום, לא כולם רצים לשוק ולעתים קרובות קל למצוא סוג א' בשעות המאוחרות של היום

פנומן 72

New member
אל תאשים אותי שככה פועלת הכלכלה

זה סוג של מכרז או מכירה פומבית. מי שמציע את המחיר הגבוה ביותר זוכה, או במקרה שלנו מי שמשכים קום ומשלם מחיר מלא מקבל את המיטב. לאחר שכל המיטב מתרוקן המחירים יורדים כי אף אחד לא ישלם מחיר מלא על פירות וירקות רכים מדי או עם דפקטים. בסוף היום שכבר אף אחד גם לא ישלם כלום כי הכל רקוב - מושלכת הסחורה לריצפה. קלרה עושה מזה ריבות - אז שיהיה לקלרה בתאבון.

amazone

New member
מרוקאים אוהבים שקשוקה

גם אשכנזים. מרוקאים קונים עגבניות רכות/סוג ב'/עגבניות לבישול. גם אשכנזים וכשאף אחד לא מוכן לקנות עגבניותב-13 ש' לק' או למכור ב-2 ש' לק' הסחורה עוברת להשמדה למרות מה שהושקע בה ולמרות שמדובר בסוג א'. כשנוצר מצב שבאמצע, אפשר למצוא סחורה טובה במחיר טוב גם בסוף היום

קודם כל, העצה ללכת לשוק היא עצה מצוינת

גם מי שילך בשעות השיא לשוק ישלם יותר זול לעומת אותם מוצרים בסופר. מעבר לכך, גם בסוף היום איכות הסחורה בשוק היא מאוד גבוהה וגם בין הבררה אפשר למצוא סחורה מספיק טובה.

אני נוהגת לקנות מה שאני צריכה

אבל לוקחת גם מהריצפה . היום עשיתי ריבה מהאפרסקים ורוטב עגבניות נכון אני לא מתביישת. . אני גנבתי ממישהו?

למעלה