אתמול הייתי עם אמא שלי במרפאת גסטרו

zs1957

New member
אתמול הייתי עם אמא שלי במרפאת גסטרו

בבית החולים. הרופא הסתכל על תוצאות הבדיקות ושאל אותי ואת אחותי מה מטרת הביקור? אמרנו שנשלחנו ע"י רופא המשפחה בעקבות חשד לגידול. אז הוא שאל אם אנחנו רוצים לטפל הכוונה לנתח ,כימותרפיה ועוד בדיקות פלשניות אחרות. אמרנו בשום פנים ואופן לא. אנחנו יודעים שיש גידול היא לא ברת טיפול בגלל אלצהיימר קשה ,היא לא תעמוד בטיפולים הקשים ואין טעם לענות אותה. אנחנו רוצות שהיא לא תסבול שאם יהיו כאבים נוכל לת לה מורפיום . הרופא אמר שאנחנו צודקות ונתן לה לעשות בדיקות דם אם יה מחסור בויטמין B12 או אנמיה נתן ויטמינ וחומצה פולית. אני יודעת שחולה סרטן המקבל ויטמינים זה לא עוזר לו נהפוך הוא זה נותן לתא הסרטני מזון ואנרגיה והוא שולח גרורת למקומות אחרים בגוף. מה שהחטנט זה להתיעעץ עם אונקולוג אם כדאי לתת וימנים ותוספי מזון. ליבי נקרע על אמי המסכנה שבנוסף לאלצהיימר יש לה גידול ממאיר מזל שהיא לא מודעת למצבה. כל טיפול רפואי לא יכול לעזור לה . רק שלא תסבול מכאבים. הגורל כל כך אכזר ואני שואלת את אלוהים מדוע פקדו את אימי שתי מחלות סופניות? אני ואחותי מבקשות רק שלא תסבול. אנחנו כבר כואבות ודואבות לראות אותה במצבה. זהבה שחם

ענתי44

New member
כמה עצוב לקרוא../images/Emo10.gif

שולחת לכן חיבוק מכל הלב

נילי41

New member
ליבי איתכם זהבה

זו באמת בשורה קשה לאמך ולאחותך ולך, אני מתארת לי כמה קשה לכן לקבל את זה שאמכן חלתה בשתי מחלות כל כך קשות, מה גם שבגלל האלצהיימר, אין אפשרות לטפל בסרטן... ובהקשר זה ברצוני להעיר כי שמתי לב שמאז שבעלי חלה באלצהיימר, הטיפול במחלותיו האחרות הוא מאד "קליל". כלומר, רק תרופתי בדרך כלל ומעקב. יש לי הרגשה שהגישה של הרופאים היא שמאחר והוא חולה אלצהיימר, אין צורך להציק לו בטיפולים פולשניים, לערוך לו בדיקות מסובכות וכו' כי בכל מקרה אין מה לעשות, ואולי אפילו יש להם מחשבה (שאלוהים יסלח לי...) שאולי מוטב שלא לרפא את חולי האלצהיימר ממחלותיהם האחרות ועל ידי כך לחסוך מהם כמה שנים רעות ומשפילות. כאשר התברר שבעלי במצב של פרפור פרוזדורים מתמשך, הרופא הקרדיולוג החליט שלא לטפל בו בקומדין שזו תרופה שמדללת את הדם כדי למנוע מקרישים להגיע למוח או ללב, וזאת בגלל שהוא נוטה ליפול הרבה, ועלול לקבל שטף דם פנימי שיכול להיות מסוכן יותר מאשר הסיכון מקריש הדם. הקרדיולוג אמר שאינו רוצה לטפל בו בטיפולים פולשניים או בטיפולים חשמליים, כי כל טיפול כזה או אפילו אשפוז או אפילו בדיקה יותר רצינית שכרוכה באשפוז יגבירו את התדרדרות האלצהיימר. הוא רק הציע לעקוב אחרי מצבו ולשים לב לכל שינוי. כל זמן שלא קורה משהו דרמטי הם לא רוצים להתערב. ביני לבין עצמי אני לא יודעת האם הם צודקים או לא. מצד אחד יש משהו בדברים, כי הוא מסתובב עם הפרפור הזה כבר זמן רב, כנראה הרבה לפני שגילו אותו, אמנם הוא עייף מאד ומתקשה בהליכה ובעליה במדרגות וכו' אבל הוא ממשיך בשגרת יומו. מי יודע לאיזה דרדור טיפול אגרסיבי יכול לגרום לו. נראה לי שזו גישה של כל הרופאים המקצועיים, ברגע שמגיע אליהם חולה אלצהיימר, הם רק רוצים לשמר על הקיים ולא להחיש את ההתדרדרות של המחלה.אם אפשר לטפל בתרופה אז הם רושמים, אבל לא יותר מזה... כמו שאת זהבה מספרת בקשר לגידול של אמך, שזו ממש סכנת חיים, ובכל אופן מעדיפים שלא לענות אותה בטיפולים ובבדיקות פולשניות... אני חושבת בכל זאת שאולי זו כן גישה נכונה ושצריך לשמר עד כמה שאפשר את איכות החיים שעוד נשארה לחולי האלצהיימר שלנו... היו חזקות ואני מתפללת עמכן שאמכן לא תסבול יותר מדי.

אסתרס

New member
../images/Emo189.gif הוי אלוהים

במה חטאה המסכנה שמגיע לה גם עונש כזה !!! אני חושבת שגישתכן נכונה, יש רק לישמור שלא יהיו לה כאבים. אין מה לטפל טיפולים הרואיים, יש לאפשר לה לסיים את חייה בשלווה וללא כאבים. אתכם ברחמים גדולים , אסתר.

zs1957

New member
תודהעל התמיכה חברותי היקרות

תודה לענתי, לאסתרס, לרותי ולנילי על העידוד והתמיכה. שיהיה לכולנו רק טוב זהבה שחם

שריוש2

New member
אלוהים...../images/Emo201.gif

קראתי וירדו לי דמעות בעיניים. מצטערת מאוד לשמוע. החיים יכולים להיות כ"כ אכזריים. כמה בסנאדם יכול לספוג ולסבול? מה חטאה אמך המסכנה, שמגיע לה בנוסף לכל, גם סרטן?! לא נותר לי אלא לחזק אתכן ולהתפלל לשלומה של אמך. שלא תסבול.

zs1957

New member
תודה מקרב לב שריוש 2

אתם מחזקים אל ליבי ברגעים הכי קשים. שיהי לכולנו ליקירנו כל טוב זהבה שחם

למעלה