אתמול הלכנו לאיקאה בראשון לציון

אבח"י

Well-known member
מדי 10 דקות הכרוז מזכיר לכולם לעטות מסכות כמו שצריך, לשמור על מרחק של שני מטרים. בכל מקום מפוזרים מכלים גדולים מהם מבצבצת מטלית לחה [מגבון ] בעל ריח נעים לחיטוי. חיטאתי את העגלה, לא נגעתי באף חפץ - רק באלה שלקחתי. כמו כן בקבוקים עם פיה נלחצת לקבל מנת אלכוג'ל.
הגענו לאיקאה כי יש הבדל מהותי בין שידה שעולה 6000 ש"ח, אמנם יפהפיה לבין ארון הקיר שבחרנו, שמאפשר צבעוניות רבה בדלתות, או בארגזים/במכלים השונים שאתה בוחר לשים בו.
ביני לביני, לו היה הדבר מבחינתנו- היינו אולי מוותרים על איקאה [ בשם הסנוביזם של אלה שיש להם הרבה ], אבל גם הפתרון שלנו מוצא חן בעינינו.

קלייטון.ש

Well-known member
שמעתי את הכרוז הזה כשביקרתי לאחרונה בבית חולים, "לפי הוראות משרד הבריאות יש לעטות מסיכה בכל זמן השהייה בית החולים ולשמור על מרחק של שני מטרים. לפי הוראות משרד הבריאות יש..." וככה שוב ושוב, בלי שום הפסקה. כל כך מצא חן בעיני שהקלטתי ואני שם לי לפני השינה בתור רעש לבן. ממש מרגיע אותי.

Zadig

Well-known member
כשאני מגלה אומץ אני נוסע באוטובוס ואז אני שומע כרוז. אבל זה רק כל הזמן מאיים שחייבים לעשות תיקוף של הרב-קו ושאם לא תעשה זאת זו עבירה פלילית ולצידה קנסות והליכים...שום מילה על מסכות או קורונה....יענו "מצידנו תמות אבל חייב לשלם!"...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שום מילה על מסכות או קורונה....יענו "מצידנו תמות אבל חייב לשלם!"...
תחבורה ציבורית זה כנראה המקום הכי מסוכן היום מבחינת קורונה.

חלל סגור בלי חלונות נפתחים כלומר אין תחלופה של אויר עם צפיפות גבוהה יחסית של אנשים שמתחלפים כל הזמן.

עדיף ללכת ברגל.

Zadig

Well-known member

חלל סגור בלי חלונות נפתחים כלומר אין תחלופה של אויר עם צפיפות גבוהה יחסית של אנשים שמתחלפים כל הזמן.

עדיף ללכת ברגל.
בת"א בקושי יש מדרכות להולכי רגל. אם יש מדרכה (לא תמיד יש בגלל השיפוצים הנצחיים בעיר) אז היא מחולקת להולכי רגל + אופניים חשמליים. מכיר אחת שהלכה ברגל בככר רבין (שכולו נראה כמו מדרכה) ואז נכנס בה חזיתית רוכב אופניים חשמליים שגרם לה לזעזוע מח ולסת מרוסקת, ובנוסף הוא כושי קרי פליט בלי כתובת ובלי כסף אז אין את מי לתבוע, עכשיו היא כולה עקומה...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בת"א בקושי יש מדרכות להולכי רגל. אם יש מדרכה (לא תמיד יש בגלל השיפוצים הנצחיים בעיר) אז היא מחולקת להולכי רגל + אופניים חשמליים. מכיר אחת שהלכה ברגל בככר רבין (שכולו נראה כמו מדרכה) ואז נכנס בה חזיתית רוכב אופניים חשמליים שגרם לה לזעזוע מח ולסת מרוסקת, ובנוסף הוא כושי קרי פליט בלי כתובת ובלי כסף אז אין את מי לתבוע, עכשיו היא כולה עקומה...
אז זהו שיש את מי לתבוע.

במדינת ישראל חוקק חוק פיצוי נפגעי תאונות דרכים (חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975) בו מצויין בפירוש כי הוקמה קרן לפיצוי נפגעים במקרים שאין אפשרות לתבוע את הפוגע, בין היתר בגלל שלא יודעים מי הוא (סעיף 10 לחוק).

במידה ואתה מכיר אותה והיא לא פוצתה העבר לידיעתה.

אבח"י

Well-known member

עדיף ללכת ברגל.

אני נוסע בתחבורה ציבורית. בשל הגבלות הקורונה, אין כמויות בלתי נסבלות של אנשים באוטובוס. המזגן עובד וישנם חלונות פתוחים, וגם מוזיקה. אנשים מקפידים על מסיכות.
לעת עתה, מאז תום הסגר אני חי למרות או בזכות התחבורה הציבורית - לך תדע.

קלייטון.ש

Well-known member
כשאני מגלה אומץ אני נוסע באוטובוס ואז אני שומע כרוז. אבל זה רק כל הזמן מאיים שחייבים לעשות תיקוף של הרב-קו ושאם לא תעשה זאת זו עבירה פלילית ולצידה קנסות והליכים...שום מילה על מסכות או קורונה....יענו "מצידנו תמות אבל חייב לשלם!"...
דווקא הכרוז באוטובוסים שאני נוסע בהם מעניין, כשהוא או היא מתארים את התחנה הבאה. זה מעניין כי לומדים ככה רחובות ויישובים וצמתים. ממש שיעור בידיעת הארץ. לפעמים ההכרזה על "התחנה הבאה" לא בדיוק כמו "התחנה הנוכחית", כאילו רצו לתקן אבל תיקנו רק אחד מהם. במקרים האלה אני מציין לעצמי לזכור ובבית אני בודק מה נכון. מסתבר שלא זה ולא זה. מצד שלישי לך תדע אם בויקיפדיה זה נכון. יש הרבה יישובים שבויקיפדיה כתוב ככה, אבל כולם כולל התושבים קוראים ליישוב משהו שונה. כמו נתניה שזו דוגמה מפורסמת, אבל גם עכו שיש ויכוח אם זה במלעיל או במלרע. גם ברכבת יש כרוז אוטומטי שמוסר גרסה אחת, וכרוז אנושי (לא הצלחתי לברר מה התפקיד של הבחור הזה ברכבת) שמשתמש בגרסה אחרת.

למעלה