אתמול הלכתי לטייל ביער חניתה

אתמול הלכתי לטייל ביער חניתה

יער חניתה מורכב ברובו מחורשות אורנים אך יש גם קטעים די חשופים שבהם יש רק סלעים, עשביה ושיחים. באזורים אחרים יש גם ברושים ואלונים. אני מצטער שאני מברבר
העניין הוא שבאזורים שבהם יש רק אורנים, ולא רק ביער חניתה לא זכור לי שמצאתי נחשים או כמות סבירה של זוחלים ביחס לאזורים שבהם אין ריכוז גבוה של עצי אורן. מעניין אותי לשמוע מניסיון של אנשים אחרים בפורום. הייתי שמח לשמוע לא רק אם מצאתם זוחלים בחורשות אורנים אלה אם הם היו פעילים או מתחת לאבן.
 

uncle litchi

New member
אז ככה

מעולם לא יצא לי לפגוש נחש בחורשת אורנים. אבל לטאות... בעיקר חומטים גמדיים, היו כמה נחושיות עינוניות, נחושית נחשונית אחת, לטאות זריזות. אפילו חרדונים לא מתקרבים לשם.
 

רן333

New member
יצא לי להיתקל

בחומטים גמדיים לא מעטים בסביבת אורנים באיזור יער בן-שמן. חלקם היו פעילים, וחלקם נמצאו מתחת לאבנים. מצאתי גם מספר זעמני מטבעות צעירים באותה סביבה. כולם נמצאו מתחת לאבנים.
 

strix butleri

New member
../images/Emo207.gif תצפית משבוע שעבר- כוח אפור

( יום שני ה-8.05 ) פרט באורך כ-1.20 מ' (= לפחות, הערכה זהירה) כקילומטר ממזרח לקיבוץ יהל. נצפה בשטח חקלאי- מטע תמרים- שלאורכו מתפתל איזה נחל מדברי עלום שם ועתיר צמחייה; נמלט אל מתחת לערימת פסולת חקלאית בעודי נאבק עם המצלמה. איזה מפלצת ! פעם ראשונה שאני רואה כזה- חיה מדהימה, חבל שאין לה נוצות. נחמד לדעת שיש פרטים בגודל כזה ששורדים את התאילנדים. למישהו ידועות עוד תצפיות מהאיזור מהשנים האחרונות ? חוצמזה באותו היום, חרדון-צב שמן במיוחד ועקבות עכן גדול בק"מ ה-77 ( מצפון מזרח ליהל ); ולחשוב שבכלל לא חיפשנו זוחלים...
 

uncle litchi

New member
../images/Emo207.gif מסריח לא פחות מנחש מים

תפסנו היום בקיבוץ קמטן בוגר, שעשה תצוגה מרשימה של בע"ח שאין לו כוח להתעסק איתנו, והחליט לחרבן עלינו במלוא מובן המילה, הבחור מסריח. שוחרר בשלום...
 

Torgos

New member
זעמנים זיתניים ביער אורנים ברמת-

הנדיב-לפני כשנה 2 פרטים יחדיו ביער אורן ברוטיה. אבל צריך לזכור שיש שונות בסוג היער: מיני אורנים (ברוטיה, קנרי וכמובן ירושלים), בצפיפותם וחב' צומח נוספות. אבל כמובן, באופן כללי: מדבר קק"ל.
 

naja

New member
אורנים.

עד כמה שידוע לי(אשמח לאישור מבוטנאי) האורנים מפרישים חומרים שמקשים על צמחים אחרים להתפתח לידם ולכן בעצם משנים את חברת הצומח וכתוצאה מכך גם את הרכב בעלי החיים. מאחד הסיורים האחרונים ביער חורשים אי אפשר היה לטעות בכך-הרבה פחות צמחיה ומגוון דל ביותר של זוחלים ביחס לשטחים הגובלים ליער(רק חומטים גמדיים לעומת קמטנים, חומטיי פסים, נחושיות נחשוניות, צבים והרבה יותר חרקים)
 

uncle litchi

New member
מצד שני

סחלבים מאוד אוהבים יערות אורנים, אינלי מושג קלוש למה... וזה מזכיר לי שבגיל צעיר מאוד מצאתי שני זעמנים זיתניים ביער אורנים צעיר ליד הקיבוץ.
 

רן333

New member
אני חושב שגם כמה מינים

של פרוקי רגליים אוהבים את יערות האורנים, או לפחות - לא סובלים מהם. מצאתי המון נדלים ארסיים, פרווניות, עבידים שחומים ונבו יריחו (אני לא יודע איך אומרים את זה ברבים) ביערות אורנים.
 

Rebeccan

New member
בתור בוטנאית - הרשה לי לחלוק עליך

מה שאורנים "עושים" - אינו קשור לאללופתיה ("הפרעה" לצמחים אחרים - ע"י הפרשת חומרים מהשורשים), אלא פשוט יוצרים שכבה עבה של עלים הנושרים ומונעים אור מנבטים של צמחים אחרים. כאשר האורנים אינם גדלים בצפיפות גדולה, וזה דבר שלמדו לאט ומאוחר בקק"ל, הרי שהצמחיה מתחת לאורנים מאוד מפותחת - ולמעשה ללא האורנים שתרמו להתחלת סוקציה הרי שצמחים אחרים לא יגיעו ולא יצליחו לגדול. זה נכון לגבי החורש הים תיכוני - רואים את התחדשות הצומח הים תיכוני, ה"טבעי" למסלע של גיר קשה ולקרקע טרה-רוסה, בהרבה מקומות באזור יהודה ובכרמל. חברת הצומח הנפוצה במסלע כזה היא של אלון מצוי ואלה ארץ ישראלית, עם מגוון גדול של מלווים, חד שנתיים, בני שיח וכו'. מאידך, על מסלע של גיר רך וקרטון, הקרקע היא רנדזינה / חוואר וכו' - ההתאמה הגדולה ביותר אינה לאלון ולאלה, אלא דווקא לאורן ירושלים, קטלב ועוד רבים אחרים. במסלע כזה ובקרקע כזו - יש עדיפות לצמחים שיותר לקיים שיתוף פעולה בין שורשיהם לבין פטריות שונות (מרביתן אינן פטריות כובע). צמחים כאלה רבים בארצנו - לוטם, שמשון, סחלבים, קטלב ועוד. פרינצסה
בגן הפרחים
 
למעלה