אתמול הסתבר לי ש"ירכית" היא ווסט.

אביב ש

New member
אתמול הסתבר לי ש"ירכית" היא ווסט.

בהנחה ש"ירכית" קשורה לירך בדרך זו או אחרת- מה הקשר לווסט? מה בדיוק הולך כאן?

מוגג

New member
היטעו אותך כנראה

אינני מתמצא בענייני אפנה, בכל אופן לי ידוע ש ווסט= לסוּטה. טוניקה= ירכית. בטלדרס= מתנית.

אביב ש

New member
המורה שלי לשון? טעתה? היתכן?

אתמול היה לי מבחן גדול בלשון, ובמסגרת הפרק של שמות העצם, התבקשתי לצרף לחצאית, חזיה ושכמייה עוד מילה בעלת משמעות זהה. בין האפשרויות הייתה המילה "ירכית". הרבה אנשים תהו מה הפירוש, והמורה אמרה: "וסט".

מוגג

New member
ג'וני ביגוד

מה מורות ללשון מבינות באפנה. אני לעומת זאת חשבתי פעם שחולצות הצנחנים נקראות "ירכית" כי הן נתפרו בכפר ירכא.

קר לי וחם לי חליפות

תקופה ארוכה משירותי הצבאי חשבתי שהירכית היא ירקית, על שום צבעה הירוק. רק אחרי ששמתי לב שכל המדים הם בעלי אותו גוון, הבנתי שמדובר בירכית - חולצה שמגיעה עד הירכיים השריריות של צנחן חתיך או עד לירכיים השמנמנות של מש"קית חביבה. אנחנו ה-
לא אוהבות שמעמיסים לנו הומופונים על המוח.

sailor

New member
סימן שלא היית בצנחנים

כי מדי א של הצנחן כוללים ירכית - חולצה הנלבשת מעל למכנסיים.

אביב ש

New member
חולצה שנלבשת מעל המכנסיים?../images/Emo4.gif

איך בדיוק לובשים את זה?

sailor

New member
כפי שנאמר לעיל

לא תוחבים את שולי החולצה לתוך המכנסים, אלא היא מונחת מעליהם.

sophies

New member
אורחת פורחת

ישנו מילון אופנה בעברית: מתנית- חולצה ששוליה בגובה המותן ירכית- חולצה ששוליה בגובה הירך קרסולית- גרב ששוליה בגובה הקרסול ברכונית- גרב ששוליה בגובה הברך וכו' וכו' כמו כן: חפית- כיסוי הכיס חפת- מנג'ט צוארון צב- צוארון גולף ויש גם קפלים נפגשים קפלים רודפים יש כיס שפתים יש גם אוכפית- גסקה וליבית- שזה מעין חזית של פראק מקטורן- ג'קט ועוד עוד ועוד ועוד

גנגי

New member
פורחת יקרה,

להווה ידוע לך שגרב - שוליו מגיעים לאן שהם מגיעים, ולא שוליה מגיעות וכו'. וחוצמזה - ברוכהבאה, ואנא הישארי ולמדי אותנו קצת על אופנה, כפי שבטח כבר הבנת ממוגג, יש פה כמה מורות ללשון ובגללן הפורום נראה זוועה (ועוד יש אחת שכל כך לא יודעת להתלבש עד שהיא הולכת ערומה, המסכנה). "גרב ארוך תבדקו במילון.." (מילים ולחן - יונתן)

sophies

New member
מתנצלת מקרב הגרב

משתדלת לדבר כהלכה, לא תמיד זה מצליח, אבל לדעתי באופן יחסי אני מצליחה לא רע. כותבת מאמרים בעניני טקסטיל ב'אומנות שימושית למתחילים' אולי יש לכם עבורי תחליף למילה טקסטיל?- שמקורה ביונית- טקסרה טקסט טקסטיל- מושג שיכלול גם אריגה גם סריגה ורקמה. תודה

sophies

New member
למעשה שולו מגיע

כי לכל גרב שול אחד ולא שניים, חהחהחה .

sailor

New member
רק נדמה לי?

או שדובר בשולי הברכית שהיא ללא ספק נקבה?

sophies

New member
אתם ביקשתם

פנס- הכוונה לקפל הבד לסילוק עודפים בבגד נקרא מתפר (משקל מזלג) מחשוף - צורת פתח הצוואר סורגה- סוודר חצאית שמש- חצאית בעלת כפלי מניפה סראפאן- לא בעברית אולי בתורכית הכוונה לשמלה בעלת כתיפיות שיש ללבוש מתחתיה חולצה נוספת מכנסי פעמון- מתרחבים מהברך כלפי מטה מכנסי הרמון- מכנסיים עשים בבד ומכווצים באיזור הקרסולים סרבל- אוורול אימונית- טרייניג נמנמת- פג'מה מכנסי משחק- מכנסים קצרים לילדים מכווצים באיזור המכפלת סינר חליפת מארחת- מושג יקי או פולני, הכוונה לבגד בית נח אך יצוגי. אפודה, חזייה- ווסט ולא לבלבל בצרפתית ווסט זה מה שאנו קוראים ג'קט ווסט ללא שרוולים הוא וסטון, ולכן אפודה היא ג'קט, כלומר מקטורן ללא שרוולים מיזע- סווטשרט מותניה- מקטורן קצר שסוף מכפלתו בגובה המתנים מעיל רוח- מעיל המגן מפני רוח אך לא בכרח מפני גשם- למשל מעיל דובון או מעיל עור. חליפה- אווטפיט הכוונה לשילוב של יותר מפריט אחד שניתן ללבוש יחד ללא תוספות ולצאת מהבית. מעיל טרפז- מעיל אוהל שכמיה מחשוף משולש מחשוף עגול מחשוף סירה מחשוף ביצה מחשוף מרובע מחשוף לב מחשוף מוגבה צווארון שטוח צוואון שטוח מרוחק מהצוואר, צוורון צב, צוורון צב מרוחק מהצוור, צווארון צב סרוג, צוורון רבידה, צווארון גברי, צווארון גברי עם רגל, צווארון עם דש, צווארון צעיף, צווארון ספורטיבי, סיני, עומד, עומד פתוח, מרוחק מהצוואר, ליצן מכווץ, ליצן פעמוני, ליצן מקופל, צווארון מלחים, שרוול: ארוך ישר מוכנס, ארוך צמוד לזרוע, באורך שלושה רבעים, קצר תפוח, קצר תפוח עם מקבצת, קצר מכווץ עם חפת, פעמוני קצר, שרוול רגל הכבשה, ארוך תפוח בשוליו, מכווץ בראשו, עטלף, רגלאן, קימונו, שרוול נמוך, חפת מכופתר, מקופל, ארוך או קצר, רכיסה, כפתור, רכיסה סמויה, כפתור כפול, פריפה, אבקה רקומה, אבקה מעובדת, לולאות אויר, רוכסן, רוכסן סמוי, סגירה עם צמדן, כפתורי צפרדע, כתיפות אבזם קשירה שנצים לחצנית קרס כיס פנימי, כיס פנימי משוקע, כיס פנימי מתופר, כיס בתוך רבידה, כיס עליון, כיס עליון עם חפי, כיס דגמ"ח כיס פנימי עם חפית חיצונית כיס עם אבקה, כיס פנימי עם רוכסן, חפי, סרט קשור נוקשה סרט קשור רך חולצה עם קשירות חגורה עם אבזם חגורת גומי מושחל חגורה קשורה לולאות לחגורה חגורה משחלת חגורה מוכנסת לחצאית חגורה מוכנסת חגורת 'דיור' חגורת חוליות חגורת גומי חגורת חרוזים רפויה חגורת שרוכים, חגורת רצועות, חגורה רחבה רכה, חגורת מחוך חיצונית, חגורה מצטלבת, אוכפית, פריפה , ליבית- לבובה, ירכית- זו הגסקה של החצאית, שסע, רבידה, רבידה מצטלבת, מפל מיים, מקבצוות- וולן, בקבצת פמונית, נפנפת, כתפיות , כותבפת מכופתרת, תיפור, כנף, מקבצת קטנה- ריש, שובל, חלת דבש, גדילים, ציציות ,כופפים, ריקמה, תיפור מרופד, אמרה. יש המשך אבל איבדתי אותו.

sophies

New member
מאוד מסוכן, אך לצמר בלבד

עשים ניזונים מסיבים מן החי, צמר ומשי, וכן שיער, כיום הסיבים עוברים טיפול בחומר נוגד עש יציב למדי ועמיד בכיסות

למעלה