לי יש כמה רעיונות...
בעיקר אצלינו שזה 3 ילדים בגילאי 8 5 ו שנה ו 8 חודשים.... שכווולללםם רוצים את אמא... וכמובן עניני התקציב.. חופש גדול הוא נטל על התקציב.
1. בחרתי 2 תערוכות שכולם באים: תערוכת החלל ותערוכת הדינוזאורים.
2. יום סרט - פשוט עשינו החלפות עם חברים והבאנו די וי די של סרטים מעולים קונג פו פנדה סרטי וולט דיסני וקלסיקות של מרי פופינס וצלילי המוזיקה כי הילדים שלי לא מכירים את מרי פופינס.. קניתי בחנות של כלים חד פעמי את הכוסות הגדולות של הפופ קורן (אני מכינה להם בטעמים) כוסות עם סלט פירות וארטיקים שאנחנו מכינים לבד בבית, מזיזים את השולחן בסלון פורשים מזרונים ויאללה יום סרט עם מזגן - מותר להביא חבר.
3. הים כמובן אחרי 6 בערב נפלא כולל ארוחת ערב שמביאים מהבית
4. בריכה פעמיים בשבוע
5. יש לנו צר אז בריכה בגינה בעיקר לקטנצ'יק כשאני מיד מזמינה חברה עם ילד בגילו שלא יהיה לי משעמם חלילה ואני יושבת עד שנופלות לי העיניים לא מורידה אותן לשניה מהפחד...
6. "יום קסום" - רעיון שלקחתי מאיזה ספר ישן מאוד של דבורה עומר "אסנת ואני" ביום הזה עושים קסמים ו- "מנקים!!!!" הילדים מנקים את הבית איתי כמובן בהתאם לגילם כולל עבודה בגינה. - ביקרנו במשתלה קנינו שתילים יש המון עבודה.
7. פעם בשבוע בית קפה - הם מתים על בית קפה שוקו עם קצפת, בילוי של ממש יש קפה קטן עם דשא לא רחוק מאיתנו קובעים עם חברים והאמהות שלהם ועושים "יום בית קפה"
8. ביקוש שבועי בספרייה כולל שעת סיפור
9. סבתא לוקחת להצגה עם יום כייף כל פעם ילד אחד בלבד היא מבוגרת קשה לה כולם ביחד...
10. הדברים הרגילים - משחקי הקופסה - והקטנצ'יק יושב ליד השולחן "שלו" עם פזלים שמתאימים לגילו ועבודת יצירה שמתאימה לגילו (מדבקות לדוגמא)
11. יום בישול - בגלל שזה המקצוע שלי , יש יום שהוא ממש סדנת בישול לקטנים הם אופים עוגיות ועוגות, יוצרים קישוטים בשוקולד (מטומפרר כמובן הגדול למד להשתמש במד חום ומשגיח נפלא) מכינים צהריים אופים אפילו את הלחמניות של ההמבורגר מערבבים את הבשר הכל הכל הכל . כולל נקיון אחרי זה מעין משחק בבית שגם עוזר לי וגם הופך אותם לחלק מהבית
12. לא מתביישת להגיד - יש ימים שלא עושים כלום! רובצים!!! כל עוד אין מכות...... ואז מפרידים אותם אחד למחשב אחד לטלוויזיה - מותר לא לעשות כלום חופש.
13. אלוהים המציא את החברים - יש תמיד חברים או שבאים או שהם הולכים אליהם ואז אני נשארת עם האפרוח הצעיר..... שבא איתי לסידורים בשמחה וזולל ארטיקים כל היום.
14. טיולים - יש באינטרנט כל הזמן הצעות לטיולים משפחתיים היות שהחצי בעבודה וכמעט לא רואים אותו לצערי, אני לוקחת אותם לקטיף נוסעת גם לצפון הרחוק אם צריך... טיולי שטח קלים לילדים ואז מביאים גם מנגל קטן בשביל "על האש".... בקטנה... או הולכים למסעדה תמצאי באינטרנט המון קופונים לכל מיני גני חיות, שמורות טבע שמתאימות לילדים , לא כתבת באיזה גיל הבן שלך... חוף דור הוא ידידותי לילדים והורים מאוד - אלוהים המציא את כביש 6..
בגדול חשוב שיהיה להם קשר עם חברים ושאת לא תשתעממי כי אני נורא משתעממת.. כמה פעמים אפשר לשבת בגן הציבורי... וחם נורא... אז אנחנו התארגנו כמה אמהות מבית הספר או הגן או השכנות ועשוים דברים ביחד זה כייף.
בשעות החמות אנחנו בבית- חוק שאני משתדלת להקפיד גם לטיולים יוצאים ממש מוקדם בבוקר..... ובשעות החמות היות שהם לבנבנים כאלו... או במזגנים או בבית או בצל.
זה גם החופשה שלי איתם אני מאוד נהנת איתם מגלה המון דברים עליהם ומאוד מחזק את הקשר בניהם.....
בנוסף תבדקי צימרים יש המון מהמון מבצעים לצימרים ממש קופונים צריך לחטט טוב כי זה שיא העונה אבל אנחנו מצאנו צימר ב 400 ש"ח ללילה באמצע השבוע הוא לא היה מפואר אבל היה ממש כייף נסענו 2 חברות ו 8 ילדים הבאנו אוכל מהבית היה סבבה צפוף קצת אבל התחלקנו בתשלום.
חשוב לתת לילד אחריות על סדר ונקיון ושיהיה שותף אפילו הקטנצי'ק שלי יודע להכניס כלים למדיח ולהוציא בגדים מהמכונה למייבש הכביסה או מגיד לי בגדים לתלות כביסה.. הם מתים על זה. ואני לא מוכנה להיות משרתת שלהם שיעזרו גם אם זה תוך כדי משחק הקסמים שעוצמים את העיניים סופרים והמשחקים במקום או החדר מטוטא....
סידור ארונות ל 3 ילדים היה מתיש אבל עשינו אותו ביחד הקטן שם הכל בארגזים מה שקטן ומוסרים, הגדולים קיפלו שרנו שמנו דיסק ברקע לכל אחד היה תפקיד זה לקח כמובן פי 4 זמן אבל היה שווה את זה.
בקיצור תעשי חיים!!!! ואל תהיו לבד.
.