אתמול הסתיימה סדנת קוקג׳י נהדרת בירושלים

Tenguy

New member
אתמול הסתיימה סדנת קוקג׳י נהדרת בירושלים

קוקוג׳י קליגרפיה (שודו) 刻字書道 - אמנות גילוף הקליגרפיה בעץ בהנחיית אוסודה טוסן סנסיי
אני מצרף לפה תמונות של העבודות, כי תמונות שוות יתר מכל המילים שאפשר להגיד

> הערה: צילמתי לפני שניקו את שאריות עלי הזהב אז זה קצת לפני שהעבודות ממש גמורות ...
המאסטר מאד נהנה ולמרות שהחימום בכיתה לא ממש פעל - שפע החום האנושי מילא את החסר
ואני מקווה שיגיע גם בשנה הבאה.... בכל מקרה אני גם שאלתי כמה שאפשר ומסתבר שלוחות העץ הן של עץ カツラ, 桂 (לטינית: Cercidiphyllum japonicum) שגדל רק ביפן ודרום סין, והוא העץ שהיפנים מגלפים את הפסלים, מחיצות דקוטרטיביות שרואים במקדשים ובשאר המקומות, גם שולחנות לוח-גו הקלאסיים עם הרגליים עשויים מן העץ הזה.

Tenguy

New member
שלבי העבודה שלי - קליגרפיה וציור של שזיף : 梅

רק עכשיו אני מגלה ששכחתי לצלם את העבודה בסוף הגילוף של הרקע ולפני שלב הצביעה .... קורה

ממש התלבטתי אם לצפות רק את החתימה ואת הירח בזהב ולהשאיר את הסימנית עם העץ חשוף ... אז שאלתי את הסנסיי אם להשאיר את הסימנית עם העץ כפי שהוא, או לצפות אותה גם בזהב. הוא אמר לדעתו יש לצפות גם את הסימנית בזהב.....
אז הינה שלבי העבודה בתמונות

herouth

New member
וואו, יצא לך ממש יפה.

גם הרקע עם הגרדיאנט שנראה יפה עם סימני הגילוף.
&nbsp
אגב, גם אני אהבתי את החתול - ובפרט את החתימה.

Simbbam

New member
גיא, היה לי נחמד להכיר אותך בסדנה!

הסדנה, שהשנה הייתי אחד המארגנים שלה, היתה מוצלחת מאוד כרגיל :)
אוסודה סנסיי, בנו, והמורים שמלווים אותו פשוט מקסימים ומאוד ידידותיים. הם מאוד מנסים ליצור קשר עם התלמידים למרות העובדה שהם מדברים רק יפנית ושרוב התלמידים לא מסוגלים כל כך לתקשר ביפנית ברמה של שיחה.
&nbsp
בכל אופן, אני מאוד נהניתי מהפן הזה, וגם מהפן האמנותי, למרות שיש לי שתי ידיים שמאליות והעבודות שלי לא יוצאות אף פעם כל כך יפות... אבל אם יהיה לי כוח אני אעלה לפה תמונות בכל מקרה :)
&nbsp
&nbsp

Simbbam

New member
אה בעצם רואים את העבודה שלי

זה בתמונה השניה, העבודה שהכל שם ורוד ואדום :)
הקאנג'י הוא הצורה הקדומה של 母, שזו, אם תדמיינו, אישה בתנוחת כריעה על הברכיים בישיבה סייזה.
אני מתכנן לתת את זה מתנה לאמא שלי, למרות שיצא לי לגמרי יותר מדי ורוד...

למעלה