אתמול העברתי את היום בבית משפט

קלייטון.ש

Well-known member
הגעתי להעיד בתביעה של עובד נגד המעסיק לשעבר שלו. באתי כעד התביעה, לטובתו של העובד.
זה סיפור שנמשך כבר איזה 3 שנים ועכשיו מתקרב לסוף
העלו אותי ראשון כדי שהעורך דין של החברה יחקור אותי על התצהיר שמסרתי בזמנו. שאל אותי שאלות מוזרות וכל הזמן הייתי צריך להגיד שלא הבנתי את השאלה. גם השופט לא הבין וגם הוא ניסה להוביל את העורך דין שינסח שאלות הגיוניות. אחרי רבע שעה כזו השופט חתך אותו ושחרר אותי. יצא שלא תרמתי כלום ובהמשך הסתבר שלא היו צריכים אותי. כל העדות שלי היתה מיותרת מבחינת השופט כי את מה שהיה לי לספר הוא הבין בעצמו.
אחרי העלו את העובד, שהוא חבר/מכר שלי והעיד יפה מאד. העורך דין המסכן שחקר אותי הצליח קצת יותר טוב איתו אבל גם לא הצלחה מסחררת. חקר אותו יותר משעה וגם השופט שאל אותו הרבה שאלות. למעשה השופט שאל אותו יותר שאלות מהעורך דין.
ואז בא תורם של מנהלי החברה, והעורכת דין של החבר קמה לחקור אותם.
בחורה כזו קטנה, נראית לא מאיימת בכלל, ולאורך השנים שהיה לנו הקשר לגבי התביעה הזו לא התרשמתי ממנה, לא מבחינה מקצועית ולא מבחינת האישיות.
אבל זאתי נכנסת לתפקיד של חוקרת, נעשית מפחידה לאללה. באותו רגע אמרתי שאני שמח שאני בצד שלה ולא נגדה.
המנהלים של החברה התפתלו והסמיקו והתבלבלו, ובעיקר שיקרו שקרים כל כך מופרכים שהשופט הפסיק להסתכל עליהם ורק הקשיב בשקט.
אותם חקרו איזה שעתיים. השופט שאל אותם שתיים שלוש שאלות וזהו. בבירור לא אהב את התשובות.
בסוף השופט, שנחשב לתומך במעסיקים באופן כללי ועוין עובדים, וגם במקרה הזה לאורך ההליך הוא שידר שהוא בעדם, ואיים על העובד בכל מיני איומים, בסוף הוא אמר להם "המצב פה מאד קשה, לנתבעת. אין לכם פה כלום. אני רוצה לעזור אבל אין לי איך".
בקיצור ניצחנו. עוד לא ניצחון סופי כי הוא כן מנסה לעזור להם, וצריך להילחם בו, בשופט עצמו, קצת, אבל אני חושב שבאמת לא תהיה לו ברירה אלא לתת לעובד כל מה שהוא תבע. אני לא רואה איך הוא יכול להימנע.
היתה חוויה ממש מרתקת ונהניתי עמוקות מכל רגע.

לאונידס

Active member
בסוף השופט, שנחשב לתומך במעסיקים באופן כללי ועוין עובדים, וגם במקרה הזה לאורך ההליך הוא שידר שהוא בעדם, ואיים על העובד בכל מיני איומים, בסוף הוא אמר להם "המצב פה מאד קשה, לנתבעת. אין לכם פה כלום. אני רוצה לעזור אבל אין לי איך".
ברור שעורכת הדין שלכם תנמיך ציפיות, זה טוב לה. אם לא זכיתם השופט מן יונה ואם זכיתם היא גדולה מהחיים.
מה היא אומרת על הצהרת השופט? לדעתי משחקת לטובתכם כי אם החבר זוכה אז הכל טוב, אבל אם לא זוכה הרי שאירגן לכם יופי של טיעון לטובת ערעור.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כל העדות שלי היתה מיותרת מבחינת השופט כי את מה שהיה לי לספר הוא הבין בעצמו.
אני לא חושב שהעדות שלך הייתה מיותרת.

זה שהשופט הבין לבד זה לא אומר כלום, שופטים משחררים כל יום אנשים שהם משוכנעים שעשו את מה שמיוחס להם בכתב האישום רק שהתביעה לא הצליחה להוכיח את זה על פי דיני הראיות.
ברגע שאתה כעד אמרת את מה שאמרת גם אם השופט הבין את הדברים האלה לבד הרי שסיפקת את הבסיס הראייתי לדברים.

חוץ מזה ובלי קשר לאמור לעייל דיונים בבית המשפט היוו כמעט תמיד את ההצגה הכי טובה בעיר.

אבח"י

Well-known member
הגעתי להעיד בתביעה של עובד נגד המעסיק לשעבר שלו. באתי כעד התביעה, לטובתו של העובד.
זה סיפור שנמשך כבר איזה 3 שנים ועכשיו מתקרב לסוף
העלו אותי ראשון כדי שהעורך דין של החברה יחקור אותי על התצהיר שמסרתי בזמנו. שאל אותי שאלות מוזרות וכל הזמן הייתי צריך להגיד שלא הבנתי את השאלה. גם השופט לא הבין וגם הוא ניסה להוביל את העורך דין שינסח שאלות הגיוניות. אחרי רבע שעה כזו השופט חתך אותו ושחרר אותי. יצא שלא תרמתי כלום ובהמשך הסתבר שלא היו צריכים אותי. כל העדות שלי היתה מיותרת מבחינת השופט כי את מה שהיה לי לספר הוא הבין בעצמו.
אחרי העלו את העובד, שהוא חבר/מכר שלי והעיד יפה מאד. העורך דין המסכן שחקר אותי הצליח קצת יותר טוב איתו אבל גם לא הצלחה מסחררת. חקר אותו יותר משעה וגם השופט שאל אותו הרבה שאלות. למעשה השופט שאל אותו יותר שאלות מהעורך דין.
ואז בא תורם של מנהלי החברה, והעורכת דין של החבר קמה לחקור אותם.
בחורה כזו קטנה, נראית לא מאיימת בכלל, ולאורך השנים שהיה לנו הקשר לגבי התביעה הזו לא התרשמתי ממנה, לא מבחינה מקצועית ולא מבחינת האישיות.
אבל זאתי נכנסת לתפקיד של חוקרת, נעשית מפחידה לאללה. באותו רגע אמרתי שאני שמח שאני בצד שלה ולא נגדה.
המנהלים של החברה התפתלו והסמיקו והתבלבלו, ובעיקר שיקרו שקרים כל כך מופרכים שהשופט הפסיק להסתכל עליהם ורק הקשיב בשקט.
אותם חקרו איזה שעתיים. השופט שאל אותם שתיים שלוש שאלות וזהו. בבירור לא אהב את התשובות.
בקיצור ניצחנו. עוד לא ניצחון סופי כי הוא כן מנסה לעזור להם, וצריך להילחם בו, בשופט עצמו, קצת, אבל אני חושב שבאמת לא תהיה לו ברירה אלא לתת לעובד כל מה שהוא תבע. אני לא רואה איך הוא יכול להימנע.
היתה חוויה ממש מרתקת ונהניתי עמוקות מכל רגע.
גם אני חושב, לאחר שעובר זמן ההליכים הפורמליים, זה מעניין.
אגב, בתי ואני נסענו יום אחד לבלות בבית המשפט בתל אביב. נכנסנו לאולם אחד, די קטן, והשופטת הסתכלה, חייכה כשראתה את בתי הצעירה ואמרה לנו, בהאי לישנא: מציעה לכם ללכת לחדר XX, שם זה יותר מעניין. כאן תשתעממו, כי הכל ענייני פרוטוקולים, ביורוקרטיה.

אז באמת הלכנו לאולם אחר ונשבינו באיזה משפט פלילי. אחר כך הלכנו לקפיטריה, אכלנו משהו גרוע אבל הסתכלנו בהתפעלות בעורכי הדין, במאכערים, בעיתונאים - בחיי קפקא ועגנון עשו עבודה נהדרת בתיאור אנתרופולוגי של קבוצות אנוש אלו.

קלייטון.ש

Well-known member
לא קצת חשוד שהשופט בעד צד אחד ואפילו אומר את זה?
זו נראית בעיה אבל ככה זה.
עורכת הדין שלנו אמרה ישר על ההתחלה שהשופט הזה בעד מעסיקים ולא טוב לנו.
אני חיפשתי פסקי דין שלו והתרשמתי שהוא דווקא פוסק יותר לטובת עובדים.
אז זה כנראה בעיקר ברמת ההתנהלות ואיך שהוא מדבר אל הצדדים באולם שלו.
בפסק הדין אני מאמין שהוא יפסוק לפי החוק והעובדות שהם לגמרי לטובת העובד.
מאד קשה לראות שם איך אפשר לעזור למעסיק במקרה הזה. גם אם מאד רוצים.

נסיך.333

Well-known member
השופטים יכולים הכל, מאז שאהרון ברק פסק שהכל שפיט הם התקדמו
הם למשל יכולים לפרש חוזה אחרת ממה שאתם התכוונת כי "אתה לא מבין" מה טוב לך
אז לא הייתי שם את יהבי על שופטי ישראל..

למעלה