אתמול טיגוניות ירקות...

TCHM

New member
אתמול טיגוניות ירקות...

ירקות מגוררים, קמח אורז, קמח רגיל, אבקת אפיה וביצה.

 

TCHM

New member
פטוצ'יני עם פילה טלה

פילה טלה צלוי במחבת, פטוצ'יני עם ירקות ברוטב בשר.

 
זה עושה יום טוב מאד

לראשונה בחיי הכנתי לביבות עם סלק , טחינה עדשים ועוד כהנה וכהנה , הטבעוני פרס שטיח אדום , לי לא טעים.
לביבות רק תפ"א או גבינה .

שאלה חצופה - פטוצ'יני עם ירקות - אתה חותך ירקות ידני או מנדולינה?
 

TCHM

New member
אין בעיה...

אבל אני קצת מתעצל לשטוף ולייבש את המנדולינה בשביל כמות קטנה
שזה מה שבד"כ אני מכין על בסיס יומי.
זאת למרות שקיבלתי לאחרונה מנדולינה מיני חמודה לא רעה בכלל.
 

TCHM

New member
זאת המיני מנדולינה...

כאן ואפשר להשיג זול יותר.
היתרון על המקצועית מנירוסטה שלי שפשוט שוטפים וזהו,
נירוסטה צריך לייבש.
 
גם לי יש אותה. בסך הכל מרוצה פרט למגן הידיים שלה

הפינים שאמורים לתפוס את הירק, הפרי, קצרים מידיי והם אינם לופתים חזק.

אריאלה310
 
למדתי לייבש עם פן

טריק שאמא שלי משתמשת בו כי היא שונאת כלים מחוץ לארון.
קניתי פן מקצועי עוצמתי וזה השעשוע של בני הבית לפנפן כלים.
 
יש אני לא יחידה !

פלנצ'ה
פויקה
מחבת
כפות עץ
סירי נחושת
מגשים מעץ
קרש חיתוך
הכל בתנור לייבוש.
צוחקים עלי אבל כשאהיה מולטי מיליונרית (בגלגול הבא) בגלל ההמצאה למייבש באוויר חם בתוך המדיח .....נראה אותם .....
 

TCHM

New member
כך צריך לעשוות...

ולא לחכות לחסדי שמיים שייבשו את הכלים.
כלי עץ, מתבקעים, חלקי נירוסטה ובמיוחד להבי מכשירי
חיתוך זה לא מהנירוסטה הטובה ומקבלים קורוזיה.
חוצמזה, יבש זה פחות חיידקים.
 

ornme1

New member
מרהיבים. והצילום יפיפה. מה השוני

בין לביבות וטיגוניות? אבקת האפייה?
 

TCHM

New member
לביבות הן שטוחות מן הסתם...

ולמרות שאין הגדרה רשמית מקורה במושג לועזי
frittelle, fritters,
טיגוניות הן כל צורה אחרת במקרה זה כדורים
ולכן יש גם מעט אבקת אפיה והטיגון בשמן עמוק.
 
למעלה